Τσίπρας καλεί Μέρκελ- Ολάντ για την τρόικα

0
6

 

Εμπλοκή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες με την έλευση των επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικας στην Αθήνα, καθώς τελικά δεν αναμένεται να βρεθούν σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Πληροφορίες μεταθέτουν την άφιξή τους για μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σύμφωνα με άλλες θα έρθουν τη Δευτέρα.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι, όπως έγινε γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε την επιστολή που ανέμενε η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι το νέο μπέρδεμα δημιουργήθηκε διότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου δεν θέλουν απλώς μια επιστολή-πρόσκληση αλλά ζητούν να περιγράφονται με σαφήνεια η ατζέντα των συναντήσεων και το πρόγραμμα των επαφών της ομάδας υπό την κυρία Βελκουλέσκου.

Κατά πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ σε μια προφανή προσπάθεια να αρθούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Die Welt», η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στους εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων να καταλύσουν σε ένα ξενοδοχείο εκτός Αθηνών, όχι όμως και πολύ μακριά.

Το ξενοδοχείο θα έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας κι αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά καθαρά για λόγους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Η γερμανική εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι ήδη τα τεχνικά κλιμάκια έδωσαν αρνητική απάντηση στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων απέρριψαν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι μία τέτοια απόσταση θα τους περιόριζε στο να έχουν μία άμεση επαφή με τα ελληνικά υπουργεία, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα «Die Welt».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here