Παππάς: Να μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το Mega (BINTEO)

0
11

 

«Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία να μην βρίσκει άλλες δικαιολογίες» διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες και ανέφερε ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών προέκυψε και από το ζήτημα της βιωσιμότητας, ενώ σε όσους επικαλούνται το ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων τους κάλεσε να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τόνισε ότι αρκετά πριν το τέλος Αυγούστου «θα έχουμε τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, ίσως καθυστέρηση μίας εβδομάδας».

Χαρακτήρισε αμαρτωλή ιστορία το θέμα της αδειοδότησης τονίζοντας ότι «έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι, αποφάσεις ΣτΕ που λένε ότι το καθεστώς χωρίς άδεια είναι παράνομο και αντισυνταγματικό».

«Ο αριθμός των 4 αδειών προέκυψε γιατί το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, θα πάμε σε αδειοδότηση για υψηλής ευκρίνειας δίκτυο. Κυρίως είναι το ζήτημα της βιωσιμότητας. Μη βιωσιμότητα σημαίνει, ζημίες, δάνεια και διαπλοκή. Πρέπει να σπάσει η σχέση που μοιραία αναπτύσσονταν μεταξύ καναλιών, πολιτικών και τραπεζών» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το Mega τόνισε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση ΜΚ, αυτό υποδηλώνει πράγματα για τη βιωσιμότητα. Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο υποστήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πριν το στάδιο της προεπιλογής. Εκεί ελέγχονται σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως διαφάνεια οικονομικών, προέλευση χρημάτων. Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία να μην βρίσκει άλλες δικαιολογίες» πρόσθεσε.
Σημείωσε ακόμα ότι «θα έπρεπε πιο νωρίς να διαβλέψουμε την απόφαση της Ν.Δ. να βάλει οποιοδήποτε θεσμικό και διαδικαστικό εμπόδιο στη διαδικασία. Δεν θέλησε να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια».

Ερωτηθείς για την ΕΡΤ, και την παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σταμάτη, ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση έκλεισε «για πολιτικούς λόγους», δήλωσε σοκαρισμένος και έκανε λόγο για κυνική ομολογία που επιβεβαιώνει τη λογοκρισία, αλλά και τον εκτοπισμό της ΕΡΤ από το διαγωνισμό για το ψηφιακό σήμα.

Επισημαίνοντας ότι «ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ποτέ δεν απέφερε θετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε πως «πρέπει, με ψυχραιμία και με κάποια απόσταση από το παρελθόν και τις βίαιες ενέργειες που έχουν συμβεί στο παρελθόν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με την ΕΡΤ, να συζητήσουμε ακριβώς το πώς θα μπορέσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να αποκτήσει μια συνέχεια η οποία θα υπερβαίνει και τον πολιτικό κύκλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here