Eπιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας

131
3289

Στις ερωτήσεις των φίλων αν αισθάνομαι ασφαλής και πώς κυκλοφορώ, απαντάω οργισμένα, πλήττοντας τη μικροαστική νοοτροπία, που υποτίθεται δεν έχω εγώ ο «προοδευτικός».

Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας παρά τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών των συμμοριών στην παρακάτω γωνία, παρά τα καλάσνικοφ που κροτάλιζαν δυο στενά απ’ το σπίτι μου, αφήνοντας πτώματα στην άσφαλτο.

Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας, παρά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις των διαμερισμάτων όλης της περιοχής, και των κλοπών που θύμα τους τουλάχιστον τρεις φορές έχει πέσει και η γυναίκα μου.

Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας, παρά την -πρώτα περιστασιακά και τώρα μόνιμη- οσμή της αμμωνίας, έξω απ’ την είσοδο της πολυκατοικίας μου, των διπλανών στενών, της πλατείας, της ζωής μας.

Γιατί επιμένω να μένω στη πλατεία Βικτωρίας;
Γιατί θέλω να είμαι κοντά σ’ αυτά που συμβαίνουν στη πατρίδα μου, γιατί θέλω να νιώθω την ανάσα -έστω και βρώμικη- της πόλης που αγαπάω, γιατί μου αρέσει η ποικιλία της, η ζωντάνια της, η φασαρία της, γιατί μ’ αρέσει να βλέπω την κυρα Μαρία να σέρνει το καροτσάκι της λαϊκής με τη φλεβίτιδα της, γιατί θέλω να συμπαραστέκομαι στην Άννα με το απέναντι κομμωτήριο που βαράει μύγες, και τον Κώστα στο διπλανό καλλυντικάδικο που μετά από δυο χρόνια απραξίας αναγκάστηκε να το δώσει για να γίνει ένα ακόμα Paki.

Γιατί θέλω να νιώθω πώς δεν θέλω να αλλάξει τίποτα στη ζωή που σχεδίασα, να συνεχίσω να είμαι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους.

Κι όταν οι μετανάστες μας χτύπησαν τη πόρτα, τους δέχτηκα σαν δικούς μου ανθρώπους, σαν τους γείτονες που έχουν την ανάγκη μου και χρίζουν της προσοχής μου…

Δεν είχε ακόμα στεγνώσει το μελάνι της υπεράσπισης και της αλληλεγγύης μου για τους 300 απεργούς πείνας, όταν την Παρασκευή το βράδυ στις 8, έβγαλα το σκύλο μου την καθιερωμένη του βόλτα, μια ευκαιρία να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τους φίλους μου. Δεν είχα απομακρυνθεί πενήντα μέτρα απ’ το σπίτι μου, μιλώντας με κάποιον φίλο στο κινητό, όταν αισθάνομαι κάποιον από πίσω, να μου τραβάει το κινητό απ’ το χέρι. Μόνο που το δικό μου χέρι, αντανακλαστικά σφίγγει, και ο νεαρός μελαμψός άντρας με κοιτά σαν να μη πιστεύει πώς εγώ αντιστέκομαι…

Μου το αρπάζει, τελικά, και τρέχει, αλλά και πάλι, προς μεγάλη του έκπληξη, τον φτάνω φωνάζοντας συγχρόνως βοήθεια… Και τότε, αντί για βοήθεια, γίνεται το αδιανόητο.

Από το δρόμο πετάγονται πέντε -προφανώς συμπατριώτες του- που ρίχνουν με μίσος, με κατεύθυνση το κεφάλι μου, δυο γεμάτα μπουκάλια μπύρας, βρίζοντας με συγχρόνως. Ευτυχώς, και τα δυο μπουκάλια μπίρας δεν βρήκαν το στόχο τους, κατέληξαν όμως στη τζαμαρία του απέναντι μαγαζιού ανοίγοντας τρύπα σε κρύσταλλο ασφαλείας δώδεκα χιλιοστών…

(κλικ για μεγένθυση)

Οι φίλοι του αστόχησαν γιατί τυχαία βρέθηκαν δυο έλληνες και τους κράτησαν με κίνδυνο της ζωής τους. Δυο έλληνες με έσωσαν από τον ιδιότυπο λιθοβολισμό και από το σίγουρο λιντσάρισμα μου, αφού δυο από αυτούς μου έδειξαν πως κουβαλούν μαχαίρι και καλά θα έκανα να το βουλώσω, κινούμενοι απειλητικά εναντίον μου. Και τους ευχαριστώ δημόσια. Δυο Έλληνες τους σταμάτησαν ανάμεσα σε ένα πλήθος τουλάχιστον διακοσίων ανθρώπων, ως επί το πλείστον αλλοδαπών, που βρίσκονταν αδρανείς και αμετοχοι σε απόσταση το πολύ δέκα βημάτων από ένα περιστατικό ακραίας βίας, από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, γιατί αυτός ήταν ο στόχος τους.

Όταν είσαι ζεστός δεν συνειδητοποιείς τον κίνδυνο, παρ όλα αυτά είδα και προσπαθώ να εξηγήσω το μίσος στα βλέμματα αυτών των ανθρώπων, που δεν ηξερα και δεν τους είχα κάνει τίποτα.

Ένιωσα ένας έλληνας που σώζεται από έλληνες στο σπίτι του, και ξαφνικά ένιωσα σαν να με διώχνει ο τόπος μου, σαν να μην τον αναγνωρίζω πια, κι ένιωσα έκθετος σε μια διογκούμενη και χωρίς στόχο και κατεύθυνση οργή, που ελπίζω να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι πως θα ‘χει πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Απευθύνθηκα στην αστυνομία, και υπέβαλλα μήνυση, μόνο και μόνο για να θυμάμαι πώς δεν έμεινα μετέωρος και αδρανής, και πήρα την καθιερωμένη απάντηση, «φταίει η ανοχή μας».

Και αναρωτιέμαι, πού είναι η Αστυνομία που εγώ σαν καλός φορολογούμενος πολίτης πληρώνω για να με προστατεύει;

Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, γιατί όταν γίνεται πορεία και διαμαρτυρία, πλήθη και στίφη αστυνομικών εμφανίζονται παντού, κι αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχει καταστολή και όχι πρόληψη, κι αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» για τον πολίτη του Ιστορικού κέντρου,

Αλλά, πάλι, δεν αναρωτιέμαι, καθώς είναι πασίδηλο πως αυτοί που μας κυβερνάνε ούτε μένουν ούτε έχουν περάσει ποτέ, ούτε και πρόκειται, από την πάλαι ποτέ ένδοξη γειτονιά μου, και νυν γκέτο απελπισμένων και αποκλεισμένων όλων των φυλών και των χρωμάτων.

Πριν από μερικές μέρες έγραψα ένα κείμενο συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Που αγωνίζονται για το αυτονόητο, να τους αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους.

Μετά το γεγονός, εδραιώθηκε ακόμα πιο σταθερή η άποψή μου πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς, γιατί μόνο στους καιρούς της βαρβαρότητας αποδεικνύεις ποιος είσαι και τι δουλειά έχεις σ’ αυτό τον κόσμο.

131 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δόξα το Θεό που δεν σας βρήκε χειρότερο κακό…
  Πολλά μπράβο αξίζουν στους 2 Έλληνες που σας βοήθησαν…
  Θέλει πολύ κουράγιο να υπερασπιστείς τα δικαιώματά σου τη στιγμή που απειλείται η ζωή σου, θέλει πολύ κοράγιο για να υψώνεις τη φωνή σου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θέλει πολύ κουράγιο να πηγαίνεις κόντρα στις αλλαγές και να μην αλλάζεις τη ζωή σου αλλά να συνεχίζεις όπως έμαθες και αγαπάς…
  Εγώ κατάλαβα ακόμα περισότερα για το χαρακτήρα σας, από τη στιγμή που δεν αλλάζετε τις απόψεις σας για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αυτό δείχνει πως τα λόγια σας δεν είναι «λόγια του αέρα». Δεν είμαι άξια να κρίνω εάν τα πιστεύω σας είναι σωστά ή όχι, αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ο οποιοσδήποτε άλλος στη θέση σας θα αναιρούσε όσα είχε πει και αυτό θα ήταν λάθος…
  Απορώ όμως με την υπομονή σας που είναι αξιοσημείωτη και μπράβο σας που αντέχετε ακόμα μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στο κέντρο της Αθήνας…Εδώ στη Σαλαμίνα (που γεννήθηκα και μεγάλωσα) τα πράγματα είναι πιο ήρεμα αλλά δεν είναι (δυστυχώς) όπως ήταν πριν 10 χρόνια. Οι αλλαγές σε όλη την Ελλάδα είναι ραγδαίες και οι καταστάσεις χειροτερεύουν.
  Συμφωνώ με κάποιες από τις απόψεις σας για τους «λαθρομετανάστες», όμως πλέον δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας το μίσος και η ξενοφοβεία που όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται ο αριθμός των υποστηρικτών τους…Είμαστε πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ αλλά το θέμα είναι να σκέφτονται όλοι με αυτό το τρόπο και όχι μόνο εμείς οι Έλληνες.
  Η τραγική ειρωνεία πάντως είναι ότι την επίθεση την δεχτήκατε λίγες μέρες μετά το άρθρο σας όπου υποστηρίζατε τους 300 απεργούς πείνας…
  Να είστε πάντα καλά, να έχετε δύναμη, υπομονή, να είστε πολύ προσεκτικός και δεν σας κρύβω πως όταν άκουσα την είδηση ανησύχησα πολύ μέχρι να μάθω λεπτομέρειες!!!

 2. Συμπαθεστατε κε Μάινα, μπαινω στον κοπο να γραψω δυο σκεψεις με αφορμη το περιστατικο που καταγγελεις

  Σκεψου οτι εσυ εχεις το προνομιο η δική σου καταγγελία (μεσω της ιστοσελιδας αυτης εννοώ) να κανει γνωστο το περιστατικο και να κινητοποιησει ισως καποιους (υπηρεσίες , αστυνομια).

  Χωρις καθολου διαθεση να ειρωνευτω την σταση σου να εισαι ενας απλος ανθρωπος, αναμεσα στους απλους ανθρωπους(και χιλια μπραβο σου γιαυτο), σκεψου ποσοι αλλοι προφανως πιο «απλοι ανθρωποι» απο σενα υφιστανται χρονια τωρα αντιστοιχα περιστατικα χωρις να καταφερουν να τραβηξουν τα φωτα της δημοσιοτητας και αν τραβηξουν την προσοχη καποιου «προοδευτικου» δημοσιογραφου ισως ακομα να λοιδωρηθουν σκαιότατα ως ξενοφοβικοι, ρατσιστες και ενας θεός ξερει τι αλλο….

  Δηλωνεις εμφατικα οτι Ελληνες σε γλυτωσαν απο μαινομενο πληθος που απειλησε την ζωή σου….καποιος πιο προοδευτικος απο σενα για την δηλωση αυτη θα σε χαρακτηριζε «εθνίκι» για αυτο και μονο…..

 3. Φίλε Στέλιο, είμαστε ομοιοπαθείς και διακατεχόμαστε από το ίδιο «πείσμα» στο θέμα της κατοικίας με αρκετούς ακόμη Έλληνες, θέλω να ελπίζω. Πάντως σίγουρα, όλοι εμείς οι «Τελευταίοι του Κέντρου», είμαστε είδος υπό εξαφάνιση…

 4. Καλησπέρα. Θα ήθελα να πω κι εγώ την γνώμη μου για το εν λόγω θέμα. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Κώστα. Να σεβαστώ τον αλλοδαπό εφόσον με σεβαστεί πρώτα αυτός όμως. Στο κάτω κάτω τον φιλοξενώ στην χώρα μου. Αν ώμος ου μη γέννιτο σας είχε πετύχει το μπουκάλι τι θα λέγαμε τώρα; Αν στην θέση σας ήταν ένα παιδί 15 ετών που θα μένει πιθανώς σε κάποιο ημιυπόγειο της πλατείας λόγω της οικονομικής ανέχειας ποια η θέση μας; Και αν τελικά αυτό το παιδί τώρα ήταν χτυπημένο στο νοσοκομείο η ακόμα χειρότερα στο νεκροτομείο; ΠΟΙΑ Η ΘΈΣΗ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΆ;;; ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΩΡΆ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΑΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ!!!

 5. Αγαπητέ κύριε Μαίνα,

  Είναι μια λυπηρή διαπίστωση πως όσο οι περισσότεροι Έλληνες δείχνουν ανέχεια στο θέμα των παράνομων μεταναστών, τόσο κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να καταστρέφουν κάθε αξιοπρέπεια που μας έχει απομείνει ως Έλληνες πολίτες και ως Αθηναίοι.
  Γεννήθηκα το 1977 και μεγάλωσα στον Κολωνό, έπαιξα ξέγνοιαστα κι ελεύθερα ως παιδί στις γειτονιές του, πηγαίναμε βόλτες με τα πόδια με τους γονείς μου στην Πλατεία Βικτωρίας, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Πεδίον του Άρεως και ως έφηβη δεν φοβήθηκα ποτέ να πάρω το λεωφορείο ή τον ηλεκτρικό και να κάνω βόλτες με τις παρέες μου στο κέντρο της Αθήνας.
  Πληγώνομαι τόσο πολύ όταν βλέπω στο 2011 μια τόσο εχθρική πόλη, μέσα σε μόνο 15-20 χρόνια από τότε…
  Τώρα μένω στα προάστεια.Πολλές φορές νιώθω σαν λιποτάκτης, δεν υπερηφανεύομαι που δείλιασα και επέλεξα την εύκολη λύση της φυγής…όμως δεν άντεξα να βλέπω αυτή την εξαθλίωση και να νιώθω τον φόβο πως κάποιος ανα πάσα στιγμή θα πεταχτεί να με ληστέψει και το χειρότερο, να κινδυνεύει η ζωή μου,όπως έχει συμβεί σχεδόν σε όλους τους φίλους μου που μένουν ακόμα εκεί. Κυρίως δεν θέλω να βιώσουν τα παιδιά μου αυτό το αίσθημα της παρακμής…
  Έχω ακόμα την επιχείρησή μου στον Κολωνό και το έκανα για συναισθηματικούς λόγους,κυρίως με την ελπίδα μήπως κρατώντας εμείς οι νεότεροι κάτι «υγιές» στην παλιά μας γειτονία, ίσως αλλάξει σιγά-σιγά προς το καλύτερο, όμως κάθε μέρα με αυτά που συμβαίνουν αντιμετωπίζω πάλι το δίλλημα: πόσο ακόμα θα κάνω υπομονή για να δω μια καλυτέρευση, πόσο ακόμα θα βυθιζόμαστε από την πλήρη αδιαφορία;
  Αυτές οι γειτονιές είναι ιστορικές,όμορφες και έμεναν απλοί άνθρωποι οικογενειάρχες, που δυστυχώς έγιναν κι αυτοί μετανάστες μέσα στην ίδια τους την πόλη…!

  Μια ωραία ανάμνηση ως κλείσιμο:
  Καλοκαίρι, οι γειτονιές να ηχούν από τις τηλεοράσεις στα μπαλκόνια,τραπεζάκια στις βεράντες, παιδιά να παίζουν ως αργά στους δρόμους και να κάθονται στα σκαλοπατάκια των εισόδων των σπιτιών και αργότερα στρωματσάδα οι περισσότεροι στα μπαλκόνια για να αποφύγουμε τον καύσωνα…!

  Λυπάμαι που τα παιδιά μας δεν θα το ζήσουν αυτό, τουλάχιστον ας κάνουμε κάτι να μην γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

 6. Αγαπητέ κύριε Μάϊνα.
  Δικαίωμά σας και μπράβο σας που θέλετε να παραμένετε κάτοικος εμπόλεμης ζώνης, ρομαντικός καλλιτέχνης, ευαίσθητος,λιγάκι αιθεροβάμων(συγνώμη κι όλας…), αρνούμενος να παραδεχτείτε την βαρβαρότητα της πραγματικότητας που μας επιβάλλεται τελικά εκ των αποτελεσμάτων. Αυτή τη στιγμή, θα μπορούσατε κάλλιστα να μην υπάρχετε,ή να χαροπαλεύατε στην εντατική, ή να σας είχαν σπάσει τη γνάθο όπως εκείνης της ανυπεράσπιστης ηλικιωμένης προχθές…..
  Θα μπορούσε απλά, χωρίς δεύτερη κουβέντα, ένας εξαθλιωμένος συνάνθρωπος που δεν γνωρίζετε και δεν σας γνωρίζει, να αποφάσιζε πως το κινητό, το πορτοφόλι, το δερμάτινο σακάκι που φορούσατε, είχανε περισσότερη αξία από τη ζωή σας κι αυτό θα αρκούσε για να ταξιδέψετε ανεπιστρεπτί για το…υπερπέραν!!! Δεν νομίζετε πως κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο, εξωφρενικό, ανήθικο και φασιστικό για οποιονδήποτε???
  Ένας ακόμη ιδιότυπος φασισμός σέρνεται πλέον γύρω μας(εκτός των ήδη γνωστών). Ο φασισμός του δυστυχισμένου, του απαίδευτου, του απολίτιστου, του κατατρεγμένου, που δεν έμαθε να σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση, που η μιζέρια του τον δικαιολογεί να βιάσει, να κλέψει, να σκοτώσει….. κι όλοι πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές γιατί υπάρχουν τριγύρω μας πλήθη, που κανείς δεν τους έδωσε ποτέ την ευκαιρία να εξυψωθούν απ΄ το ανήμερο θηρίο, στο ύψος του ανθρώπου!!!! Οι ενοχές όμως, δεν μπορεί να γίνουν απόλυτη ανοχή στη βία που μας έχει κυκλώσει. Όλη αυτή η παράνοια, πρέπει να έχει ένα τέλος. Να εκπολιτιστούν, να εκπαιδευτούν, να εργασθούν, να στεγασθούν (κ.λ.π.,κ.λ.π.)όλα αυτά τα δυστυχή πλήθη των άνευ συγκατάθεσής μας εισερχομένων συνανθρώπων, είναι λογικά αδύνατον. Άρα μη δυνάμενοι να απομακρύνουμε όσους δεν μπορούμε να εντάξουμε ως κοινωνία, υποκρινόμενοι πως ΄΄όλοι οι καλοί χωράμε΄΄, αποδεχόμαστε πως θα ζήσουμε σε μία ζούγκλα. Αποδεχόμαστε πως το παιδί μας πηγαίνοντας προς το περίπτερο, μπορεί να μην ξαναγυρίσει ποτέ. Αποδεχόμαστε πως η γυναίκα μας δεν έχει δικαίωμα να κυκλοφορεί το βράδι, γιατί ίσως βιασθεί.
  Αποδεχόμαστε το φασισμό της μιζέριας και της αθλιότητας, σαν να είμαστε υπαίτιοί τους.
  Εγώ αρνούμαι να συμφιλιωθώ με αυτόν τον φασισμό, δεν δέχομαι πως ο φόβος είναι απόδειξη του ανθρωπισμού μου. Καλύτερα να απομακρυνθούν άμεσα όλοι όσοι δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν μαζί μας με αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό.
  Να είστε καλά, και να προσέχετε περισσότερο. Εσείς μπορεί να απλώνετε το χέρι σας στο λιοντάρι για να το χαϊδέψετε, αλλά το λιοντάρι δεν έμαθε ποτέ το χάδι…. Μπορεί να σας φάει άνετα (χωρίς τύψεις), και να συνεχίσει το ταξίδι του στη ζούγκλα ικανοποιημένο. Καλή σας νύχτα.

 7. Αγαπητέ κύριε Μάινα
  διάβασα με προσοχή την κατάθεση της δυσάρεστης εμπειρίας σου και στάθηκα στην τελευταία στου φράση για την οποία θέλω να σε συγχαρώ.
  Εκεί πραγματικά συμπυκνώνεται ο λόγος του πνευματικού ανθρώπου, το ήθος, η αλληλεγγύη το μεγαλείο της κατανόησης. Συστατικά ενός ανθρώπου που έχει περάσει πρώτα από τη διαδικασία της παίδευσης, βάση της παιδείας και της ανθρωπιάς, στοιχεία που λείπουν από τον σημερινό άνθρωπο των αριθμών του καπιταλισμού που οδηγεί κράτη σε χρεωκοπία και λαούς σε εξαθλίωση, σε μετανάστευση, δημιουργεί πολέμους για κέρδος.
  Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, για τους αδαείς…
  Έχει σημασία που η φωνή σας ακούστηκε, πιστεύω να εισακουστεί και λόγω της αναγνωρισιμότητας σας, οπότε θα έχει πετύχει το σκοπό της.
  Πάντως, στις καρδιές κάποιων με συγγενείς ευαισθησίες έχετε μπει για τα καλά και τη δική μου εκλεκτική φιλία έχετε ούτως ή άλλως εξασφαλίσει.
  με τιμή
  Ελένη Μπιρμπίλη, συγγραφέας

 8. Φυσικα και ο κυριος Μαινας δεν θα μπορουσε να πει τιποτα αλλο μετα απο τις δηλωσεις και συμπαραστασεις των προηγουμενων ημερων υπερ των λαθρομεταναστων. Ο λογος ειναι φυσικα αυτονοητος και κατανοητος γαι λογους που γνωριζουμε ολοι.
  Κατ’ εξαιρεσιν του ιδιου, καλα θα εκαναν οι επαγγελματιες «ανθρωπιστες» των βορειων προαστιων να μετακομισουν στον αγιο Παντελεημονα. Αλλωστε οπως λεει και η παλια παροιμια του απο αρχαιοτατων χρονων φιλοξενου(ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ->αρχαια ελληνικη συνθετη λεξη, (ετυμολ. από το φιλω (= αγαπω) + ξενος) και ειρηνικου λαου μας, «Κουτσοι στραβοι ολοι στον Αγιο Παντελεημονα». Επισης, επειδη ο φασισμος και ο ρατσισμος πλεον εχει γυρισει αντιστροφα, δηλαδη εναντιον προς οποιον μιλαει, για πατριδα, κολωντας του τη σταμπα του φασιστα και ρατσιστη, καλα θα ειναι να διαβασει αυτο το πολυ ωραιο αρθρο του κυριου Θυμιου Παπανικολαου εδω: http://www.resaltomag.gr/122.mag
  Κατα τα αλλα επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια, κι επειδη θελω να προκαταλαβω πιθανοτητες σταμπες και ρετσινιες, δηλωνω χρονια Μαρξιστης.
  Γεια σας.

 9. Αγαπητέ Στέλιο Μάινα, φίλε γείτονα
  Χαίρομαι που δεν έχασε η πατρίδα έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της. Η επιμονή σου όμως παρ’όλη την περιπέτειά σου, να μιλάς ακόμη για «300 απεργούς πείνας» είναι καταπληκτική! Είχες την ευκαιρία λόγω του ότι ΔΕΝ είσαι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσά μας, να τραβήξεις την προσοχή σήμερα το βράδυ του δελτίου του MEGA, το οποίο μετέφερε και αυτή την επιμονή σου να χαρακτηρίζεις μετανάστες τους κακοποιούς που σου επιτέθηκαν. Θέλω να σου μεταφέρω το μήνυμα δύο γυναικών. Η μία είναι ομοιοπαθούσα, καθώς της επιτέθηκαν για να της κλέψουν ένα ψεύτικο κόσμημα. http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/01/2_17.html Μπορείς να δεις τη φωτογραφία της εδώ για να καταλάβεις πως εσύ ΔΕΝ είσαι απλός άνθρωπος ανάμεσά μας. Έχεις δημόσιο λόγο και το πάθημά σου έγινε ρεπορτάζ στο δελτίο του καναλιού των ισχυρότερων Ελλήνων.
  Το δεύτερο μήνυμα είναι από μία άλλη γυναίκα. Μια Κύπρια πελάτισσα στο μαγαζί που εργάζομαι. Τη μέρα λοιπόν που εσύ υποστήριζες τους περιβόητους «απεργούς πείνας», εκείνη, πρόσφυγας στην ίδια της την πατρίδα και με αγνοούμενο τον αδελφό της από το μαύρο ’74 αναρωτήθηκε:»Γιατί δεν κάνουν απεργία πείνας στη δικιά τους πατρίδα; Γιατί δεν αγωνίζονται για τη δικιά τους πατρίδα;»
  Αν μπορείς απάντησε εσύ Στέλιο και στις δυο τις γυναίκες. Αυτές τις γυναίκες που ΕΙΝΑΙ απλοί άνθρωποι ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους. Γιατί αυτές, το σύστημα τις κατέταξε στους «ξενοφοβικούς» ενώ εσύ με την υποστήριξη στους «απεργούς πείνας» είσαι ανθρωπιστής!

 10. Συμφωνώ απόλυτα με τις σκέψεις σας κύριε Μάινα.Είμαι και εγώ κάτοικος του κέντρου της Αθήνας και επιμένω να μένω εδώ,για όλους τους λόγους που αναφέρετε.Η νηφάλια σκέψη σας,μακριά από ακρότητες(παρά το δυσάρεστο γεγονός)με κάνει να σας εκτιμώ περισσότερο σήμερα-όχι μόνο ως ηθοποιό,αλλά και ως προοδευτικό άνθρωπο και πολίτη.

 11. Στέλιο, μάθε καράτε ! γενικώς μια πολεμική τέχνη επειγόντως με ταχύρυθμα μαθήματα ! 🙂
  Aν θυμάσαι ερχόσουν στο μαγαζί στο Μαρούσι για computer ! 🙂

  Vaios

  facebook : Vaios Sun

 12. Όσοι ασχολούνται σοβαρά με το μεταναστευτικό ζήτημα και επιδιώκουν την επίλυσή του, δεν αρνούνται ούτε προσπαθούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, και έχει δύο θύματα: τους μετανάστες που ζουν εξαθλιωμένοι και τους κατοίκους των περιοχών που έχουν γκετοποιηθεί, οι οποίοι βιώνουν περιστατικά όπως αυτό που συνέβη στον κ. Μάινα.

  Προφανώς οι μετανάστες είναι και θύτες σε περιπτώσεις όπως αυτή, αλλά εάν δεν λυθούν βασικά προβλήματα όπως η αξιοπρεπής επιβίωσή τους (ή, για να το πάμε πιο πίσω, τα αίτια που τους κάνουν να φεύγουν από την πατρίδα τους) τότε το πρόβλημα θα υφίσταται όσο κι αν σκληρύνει η στάση του κράτους ή της κοινωνίας απέναντί τους.

  Όσο για αυτά που λέει ο Κώστας από πάνω, αν κάποιος χαρακτηρίσει τον κ. Μάινα «εθνίκι» για το κείμενο αυτό, αυτός δεν θα είναι περισσότερο προοδευτικός. Θα είναι απλά χαζός.

 13. ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΕΧΕ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΌΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ!

 14. Κυριε Μαινα καλησπέρα. Ολοι εκ του ασφαλούς είμαστε γενναιοι! Σεις όμως κινδυνέψατε και δικαιούστε να μιλάτε. Κανενας έλληνας δε γεννήθηκε ρατσιστής,απλά κάποιοι γαλουχήθηκαν έτσι αλλά δεν είναι της παρούσης.. και η αδελφή μου διαμένει στο ανασφαλές κέντρο καικάθε βράδυ ανησυχώ για τη ζωή της γιατί όταν ανταμωνει κανεις το φοβικό βλεμμα, δεν έχει πάντα άμυνες. Ειστε υγιής συμπτωματικά, το περιγράψατε, και γενναίος λόγω παιδείας και πείσματος. Δεν είναι όμως έτσι πάντα, κάτι πρέπει να κάνουμε, γιατι το μίσος των πεινασμένων ανθρώπων, η κουλτούρα της βίας που τροφοδοτείται εν πολλοίς απο την ανισότητα και την αδικία και η ανοχή σ αυτά (οι θέσεις που εκφράζω δεν εχουν χρώμα, φυλή και υπηκοότητα),δεν αντιμετωπίζονται με εξαγγελίες, ούτε με κατασταλτικές πολιτικές. Αργεί δυστυχώς ακόμη το ξημέρωμα σε μια πόλη – την πόλη που αγαπάμε- αφού η πολιτεία ενσυνείδητα απουσιάζει!!

 15. Προσωπικά από ένα σημείο και μετά διαφωνώ με το θέμα τής βοήθειας. Πόσους να βοηθήσεις? Οι άλλες χώρες που δεν τους βοηθούν αλλά βάση τής συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ του 2003 τους επαναπροωθούν στην χώρα εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (που κατά ποσοστό τουλάχιστον 90% είναι η Ελλάδα) είναι λιγότερο άνθρωποι? Γι΄αυτό όπως λέγεται η Ελλάδα έχει στην κυριολεξία γίνει η ανθρωποχαβούζα τής Ευρώπης. Χώρες όπως οι ΗΠΑ και οι λοιπές ευρωπαϊκές που παρόλω των αχανών εκτάσεων και του πολλαπάσιου σε σχέση με την Ελλάδα πληθυσμού έχουν θέσει όρια στην πολυπολιτισμικότητα, είναι λιγότερο άνθρωποι? Η Ιταλία πχ που πρόσφατα πέρασε στο Σύνταγμά της μάλιστα διάταξη με την οποία προβλέπεται ποσοστό νομιμοποιημένων αλλοδαπών μάξιμουμ μέχρι το 3% του πληθυσμού (μιλάμε για μία χώρα σχεδόν 60 εκ.) είναι λιγότερο άνθρωποι? Αν είναι έτσι όχι μόνο να βοηθήσουμε όλους τους ήδη στην Ελλάδα ευρισκόμενους λαθρομετανάστες, αλλά περαιτέρω εκτός από τα 240 εκ. που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη, να πάρουμε σαν Ελλάδα και τα 3 δις του παγκόσμιου πληθυσμού που πεινάνε. Η Ελλάδα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ

 16. Ίσως γι΄αυτό επίσης και ο πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρατανίας να δήλωσε πριν από λίγες ημέρες πως η πολυτισμικότητα απέτυχε

 17. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ.ΚΥΡΙΕ ΜΑΙΝΑ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΣΑΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΦΘΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.

 18. Μένω στο κέντρο της Πάτρας,μιας πόλης που «φιλοξενεί» εκατοντάδες πρόσφυγες τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη Κυριακή ένας άνθρωπος ξυπόλυτος περπατούσε στη μέση του δρόμου φωνάζοντας «πεινάω, σας παρακαλώ, πεινάω», ένας πατέρας σήμερα με το παιδάκι του , 5-6 χρονών, έψαχνε τον κάδο πρωί πρωί για να μην τον βλέπουν οι συνάνθρωποι ( έβλεπε όμως το παιδί του)!! ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ. Η πείνα, ο εξευτελισμός , η ταπείνωση δεν αντέχονται. Και δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν ιθαγένεια. Κάνουν τον άνθρωπο θηρίο ανήμερο. Λυπάμαι για το πάθημά σας αλλά πιστεύω πως οι τέτοιου είδους ενέργειες θα προέρχονται πια και από μας τους δυστυχείς. Οι κάδοι των σκουπιδιών είναι μια λύση…. αλλά δεν γεμίζουν καλούδια πια. Να είστε πάντα καλά και, παρά το πάθημά σας, χαίρομαι που παραμένετε άνθρωπος.

 19. Να ευχαριστησουμε οποιος ηταν κοντα και εσωσε τον Κ. Μαινα απο το χειροτερο. Δυστυχως δεν μενω Ελλαδα, δυστυχως ειμαι αλλοδαπος σε μια χωρα που υιοθετησε την Δημοκρατια. Δεν με πεταξαν ακομη μπουκαλια, δεν με χτυπησαν. Ποιος ομως ξερει τι μου λενε και εγω δεν τους καταλαβαινω !Διεφθαρμενο με ανεβαζουν, διεφθαρμενο με κατεβαζουν. Με ξερουν και απο χτες; Οχι ξερουν αυτους μου με εδιωξαν απο την Ελλαδα, με την σταση τους και με την αδιαφορια. Ειμαι και εγω ενας απο αυτους τους μεταναστες, πολλα χιλιομετρα μακρια απο την Ελλαδα!

 20. Ο Θεός είναι μεγάλος,έχει τον χρόνο τιμωρό και όλους μας πληρώνει….

  Περιττό να σου πω κυρ-Στέλιο ότι τρόμαξα σαν διάβασα τα νέα,θύμωσα,απογοητεύθηκα,θόλωσε το μάτι μου και γύρεψα εκδίκηση…»θα πάω κι εγώ απο κει να δω πόσο μάγκες είναι οι βάρβαροι που του επιτέθηκαν»σκέφτηκα με θυμό,κι άρχισα πάλι να βρίζω την ΑΠΑΤΗ που εδώ και 30 χρόνια μας κυβερνάει…
  Ευτυχώς που έμαθα στη ζωή μου, να αφήνω πάντα την πρώτη σκέψη να «ξεθυμαίνει» και να κρίνω τα πράγματα με ηρεμία.
  Και ήρθε η σημερινή μέρα,μια νέα μέρα,και ο Θεός με πλήρωσε…

  Αφού φορτωθήκανε με ότι αξεσουάρ υπήρχε να υποδηλώνει ότι πάνε στη συναυλία της Πάττυ,τα κορίτσια μου,μάνα και κόρη περιχαρείς μπήκαν στο αμάξι και με τραγούδια φαρσί σπανιόλικα ξεσηκωμένα από το YOUTUBE δώσαν μια πολύ όμορφη πινελιά στο ξεκίνημα αυτής της μέρας.
  Εμείς τα αγόρια,πατέρας και γιος, ξεμείναμε λοιπόν να περάσουμε ένα δίωρο μόνοι μας εως ώτου να γυρίσουμε να τις πάρουμε από την εκδήλωση.
  Κι εκείνη τη στιγμή επηρρεασμένος από τα δικά σου νέα σκέφτηκα να τον πάω στην παλιά μας γειτονιά,στην Καλλιθέα.
  Εκεί που επί πέντε χρόνια μέναμε με την κυρά, νιόπαντροι,σε μια πολυκατοικία στην οδό Μενελάου.
  Σε μια πολυκατοικία που φιλοξενούσε στα υπόγειά της μια ντουζίνα Πακιστανούς στιβαγμένους, τρομαγμένους, βρωμερούς, που κάθε πρωί τσιγαρίζανε το κρεμμύδι και φτιάχναν πίτες να φάνε πριν το ξημέρωμα…και ΔΕΝ μ`ενοχλούσαν…Συνήθεια θες και οίκτος μαζί,λύπηση για τις κακουχίες τους,αντιλαμβανόμουν και δεχόμουν την διαφορετικότητά τους, κι ακόμα το κάνω,κι όπως είχα μάθει από παιδί τους σεβόμουν ως ίσους κι όμοιους…
  Ήρθαν λοιπόν αυτές οι μνήμες και η πίκρα η χθεσινή και σκέφτηκα με μια ένοχη ειρωνία «πάμε πλ.Δαβάκη στην παιδική χαρά,να δούμε αν θα βρούμε κανέναν έλληνα»…

  Ο ήλιος ήταν φωτεινός, ζεστός, έδινε μια μαγευτική ζωντάνια στα χρώματα της παιδικής χαράς. Ταυτόχρονα οι φωνές των παιδιών έντυναν ηχητικά ένα πλάνο που σκηνοθέτης δύσκολα θα αποτύπωνε…Μαγεύτηκα.
  Χάθηκα,λοιπόν,για ένα δίωρο στην παιδική ανεμελιά και στη χαρά του γιού μου ξεχνώντας το λόγο που βρισκόμασταν εκεί,παίζοντας σαν παιδί με το παιδί μου και με τους καινούργιους φίλους που μόλις είχαμε κάνει.
  Όταν πια είχε έρθει η ώρα να φύγουμε συνειδητοποίησα πως στην παιδική χαρά ήταν παιδιά ελλήνων μα κι αλλοδαπών,που όμως μοιράζονταν την ίδια χαρά την ίδια ευτυχία την ίδια ανησυχία…στον ίδιο χώρο στην ίδια πόλη στην ίδια χώρα.
  Αυτοί λοιπόν κυρ-Στέλιο μου ΔΕΝ είναι οι ίδιοι ΒΑΡΒΑΡΟΙ που σου έβγαλαν μαχαίρι να σε σφάξουν,να σε βρίσουν,να σε κλέψουν και να σε κάνουν να φοβηθείς.
  Γι αυτό μην κρύβεις την θλίψη,το θυμό και την εναντίωση γι αυτούς που δεν ΑΞΙΖΟΥΝ να ζουν κοντά μας,στις συνήθειες μας,στην κουλτούρα μας,στον τρόπο ζωής μας ακόμα και στα «ήθη κι έθιμά μας» που τόσο πολύ έχουμε απαξιώσει,μα κυρίως στους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ που ΔΕΝ μας σέβονται ως ίσους κι όμοιους.

  Έχε πίστη,λοιπόν,θα έρθει ο καιρός που θα πληρωθούν όλοι κι όλα,και θα περπατάς στην πλατεία Βικτωρίας πάλι ανέμελος κι ευτυχισμένος να χαιρετάς τους φίλους σου,απ`ώπου κι αν κατάγονται.

 21. Αγαπητέ κύριε ηθοποιέ. Σας συμβουλεύω όπως μεταβείτε λίαν συντόμος στην Σπιναλόγκα, γιατί μόνο εκεί θα βρείτε την εικονική, ρομαντική και ανθρώπινή σας πραγματικότητα που έχετε δημιουργήσει κατά νου. Τα πράγματα στον αληθινό κόσμο δεν σας αγγίζουν με το γάντι… Τα μπουκάλια και τα μαχαίρια δεν σας αγγίζουν γενικώς. Χτυπούν και τρυπάνε!!

 22. Αγαπητε κύριε Μάινα,

  Με θλιβει πολύ το γεγονος να ακούω τετοια λόογια απο έναν άνθρωπο, που λέει οτι αγαπάει την Αθήνα.
  Δεν ηταν έτσι η Αθήνα μας, καλέ μου Κυριε Μαινα την καταντήσανε κατι φιλελεύθεροι σαν και σας!
  Εννοοντας την υποστηριξη τους στην αλλογιστη & αναριθμιτη μεταναστευση στην Αθηνα ( και οχι μονο).
  Φοβαμαι πως με ελαφρια την καρδιαν σχολιασατε την Αθήνα μας! ( πως φαινεται πως δεν ειστε απο εδω!)
  Δεν πρεπει να συμφωνειτε και να προσφερετε αλληλεγυη στην ανομια !

 23. θα ηθελα να πω οτι συμφωνω απολυτα με το απαντητικο σχολιο της χριστινας Δημου (για το παθημα του κ.Μαινα)και τις αποψεις της περι ενος αλλου ειδους φασισμου που αναπτυσσεταισε βαρος μας (εκτος ολων των αλλων μορφων φαςιςμου που βιωνουμε καθημερινα)..Μιλω για τον φοβο που μας εμπνεει ολο αυτο το πληθος των «εισβολεων»με την ξενη προς εμας κουλτουρα τους και αντιληψεις τους στα περισσοτερα θεματα της καθημερινοτητας μας.(προς θεου μακρια απο μενα τα περι ελληναρων,περηφανεια για την ελληνικη καταγωγη μου κ.λ.π’)απλα ως δυτικοτραφης κατα 50%ανθρωπος προτιμω να εχω να αντιμετωπιζω στο πεζοδρομιο το φασισμο της εξουσιας και οχι την τρομοκρατια μιας αλογης αγεληςπου δεν ξεχωριζει τους δυναστες και υπαιτιους της μοιρας της…

 24. Ας μη γελιόμαστε κ. Στέλιο.Το είδες και μόνος σου….Την Ελλάδα Έλληνες θα την σώσουν, όχι ο προοδευτισμός του κάθε νεοταξίτη. Περαστικά σου και να προσέχεις. Τα παθήματα ας γινονται μαθήματα.

  Υ.Γ. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν σε βλέπω να μένεις πολύ ακόμη στην περιοχή…

 25. Σεβαστείτε τους συνέλληνες που δεν θεωρούν φυσιολογική αυτή την ποιότητα ζωής και μην προσπαθείτε να τους την επιβάλλετε. Μπορεί μεταξύ αυτών να βρίσκονται και τα παιδιά σας, που σύντομα θα σας φτύσουν για την Ελλάδα που τους παραδώσατε. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Αν ηδονίζεστε στην αθλιότητα, μπορείτε να μετακομίσετε στο Αφγανιστάν.

 26. Κε Μαινα,
  Τελικα αφου σας ληστεψαν 3 φορες τη γυναικα, αφου παραδεχεστε οτι η κατασταση εχει γινει ακρως επικινδυνη, αφου κινδυνεψατε να πεσετε κι εσεις θυμα λιντσαρισματος απο τις συμμοριες λαθρομεταναστων και αφου εξακολουθειτε να αξιωνετε την υποστηριξη του πλεον του ενος εκατομμυριου λαθρομεταναστων στην Ελλαδα (με τι κοστος αληθεια?), τοτε μαλλον ειστε αθεραπευτα αφελης……
  Παλι καλα που σας γλυτωσαν καποιοι Ελληνες οπως αναφερετε απο βεβαιο ξυλοκοπημα.
  Η Ελλαδα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ τοσους λαθρομεταναστες. Πρεπει να καταργηθει η συνθηκη του Δουβλινου και να τους μοιραστουμε με ΟΛΑ τα Ευρωπαικα κρατη. Δεν ειμαστε σκουπιδοντενεκες Κε Μαινα.
  Τωρα το ποιοι ειναι υπευθυνοι για την καταντια των λαθρομεταναστων ειναι ηλιου φαεινοτερο. Ποιοι εχουν εισβαλλει στις χωρες τους, εκμεταλλευομενοι ολες τις πλουτοπαραγωγικες τους πηγες ενω ο κοσμος ζει εξαθλιωμενος κατω απο απανθρωπα δικτατορικα καθεστωτα που εχοντας «καλες» σχεσεις με τους παγκοσμιους νταβατζηδες την βγαζουν καθαρη? Αναζητηστε τους σε χρηματοδοτες ΜΚΟ (οπως το εμετικο ΕΛΙΑΜΕΠ). Σορος, Ροκφελλερ, Ροθτσιλντ και αλλα ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ που ΜΟΝΟ οταν εξεγερθουν οι λαοι και τους στειλουν στον αγυριστο μαζι με τους αχυρανθρωπους (τυπου ΓΑΠ) που εχουν τοποθετησει ανα την υφηλιο, θα επελθει δικαιοσυνη.

 27. ΞΕΡΕΤΕ… ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ «Μετά το γεγονός, εδραιώθηκε ακόμα πιο σταθερή η άποψή μου πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς, γιατί μόνο στους καιρούς της βαρβαρότητας αποδεικνύεις ποιος είσαι και τι δουλειά έχεις σ’ αυτό τον κόσμο.»
  ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΤΣΙ!(ΟΣΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΙ ΑΦΕΛΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ Η ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ)
  ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΤΣΙ!ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ!

 28. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΪΝΑ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ,ΘΥΜΗΣΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΜΙΣΟΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
  ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΣ.Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ (ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ) ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΣΩΜΑΤΏΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ… ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΚΕΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΓΚΡΟΜ (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ)ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ (ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΈΚΑΝΑΝ) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ.
  ΟΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΕΤΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣ.
  ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΖΙΡΟΥΣ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΩΣ ΣΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟ ΈΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ.

 29. ΚΥΡΙΕ ΜΑΙΝΑ ειστε ιδεαλιστης, γενναιος αλλα και παρατολμος για να μενετε σ’αυτη τη περιοχη θα ελεγα δον κιχωτης!!!θα ελεγα σε βαθμο βλακειας.Αυτοι οι ανθρωποι ειναι αμορφωτοι και επικινδυνοι βεβαια υπαρχουν αρκετοι ταλαιπωροι και ειρηνικοι.Η κατασταση θα επιδεινωθει κι αλλο οσο η κριση στην Ελλαδα μεγαλωνει αλλα και στις χωρες τους.Η χωρα μας δε μπορει να αντεξει αλλους,σε λιγο το 30% θα ειναι αλλοδαποι.Αν δεν υπαρξει δυναμικη παρεμβαση της πολιτειας το προβλημα της χωρας αλλα και της Αθηνας δε θα λυθει.
  Φιλικα σας προτεινω να παρετε την οικογενεια σας και να φυγετε πριν σας συμβει κατι χειροτερο.
  Υ.Γ. Δεν ειμαι ρατσιστης αλλα ρεαλιστης!

 30. Η ανθρωπιστική πλευρά της ταλαιπωρίας των μεταναστών δεν πρέπει να λειτουργεί ως αντιστάθμισμα, στην έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής.
  Και πέραν του ότι η χώρα μας δεν είναι δυνατόν να απορροφήσει τον υπέρογκο αριθμό τους και την ανεξέλεγκτη είσοδό τους, η σκοπιμότητα της ύπαρξής τους εξυπηρετεί συγκεκριμένο σχέδιο.
  Αν αγαπούν την πατρίδα τους, αλλά ερχόμενοι εδώ, στη Γη της Επαγγελίας, «διώκονται», ας αποφασίσουν να αγαπήσουν τη δική τους πατρίδα και θα τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν εκεί.
  Ας μην βαυκαλιζόμαστε πως, ανεχόμενοι τους μετανάστες θα αποφύγουμε την εξαθλίωση.
  Αυτή τη φορά, αστόχησαν…
  Όμως, θα δοκιμάσουν ξανά, διότι η ανέχεια δημιουργεί βαρβαρότητα.

 31. Κύριε Μάινα, περαστικά σας και μη χειρότερα !
  Θαυμάζω το κουράγιο σας να αντισταθείτε στην επίθεση, θαυμάζω το κουράγιο των δύο Ελλήνων να σπεύσουν σε βοήθειά σας και απεχθάνομαι τη σιγουριά των κακοποιών ότι δεν θα βρουν καμία αντίσταση, καμία τιμωρία για τις απεχθείς τους πράξεις, όπως πολύ γλαφυρά περιγράφετε.
  Εγώ δεν άντεξα άλλο, έφυγα από τον Άγιο Παντελεήμονα. Ευτυχώς πρόλαβα να φύγω πριν μου συμβεί κάτι ανάλογο… γιατί είχα φτάσει στα όρια μου… στα όρια να χάσω την ανθρωπιά μου. Να μην μπορώ να αισθανθώ ίχνος συμπαράστασης για αυτούς τους δύσμοιρους, οι οποίοι μου κατέστρεψαν τη ζωή. Όχι επειδή οι ίδιοι το επιδίωξαν, αλλά επειδή η χώρα μου, που την αγαπώ, υπερασπίζομαι και την πληρώνω κιόλας χρόνια τώρα, δε με προστάτεψε.
  Επιτέλους, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές όταν διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα ! Ας μας ακούσει κάποιος, ας προσπαθήσει να καταλάβει το πρόβλημα χωρίς να θεωρήσει εκ προοιμίου ότι πρόκειται για εθνικιστική ή ρατσιστική έκφραση βίας…
  Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ανθρώπων αυτών ως ράτσα, ως λαό, ως θρησκεία: έχουμε εναντίον αυτών που τους έφεραν και τους στοίβαξαν κυριολεκτικά στο γκέτο της Αθήνας, χωρίς καμία μέριμνα ούτε γι αυτούς τους ίδιους, αλλά ούτε και για τους προϋπάρχοντες Έλληνες της περιοχής. Γιατί δεν υπήρξε μέριμνα ; Γιατί δεν υπάρχουν πόροι, δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει δυνατότητα. Και τί κάνουμε γι αυτό ; ΤΙΠΟΤΑ! Οι μεν πάσχοντες δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί θεωρούνται ρατσιστές, οι δε ιθύνοντες παραμένουν αμέτοχοι και αδρανείς… Ελλάς το μεγαλείο σου…

 32. ΚΥΡΙΕ ΜΑΙΝΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΜΠΑΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ…
  ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΒΟΛΤΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ (ΑΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ) ΘΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. Ο ΦΟΒΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΙΝΑ. Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΥΝΕΓΑΡΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ (ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΜΑΖΙ) ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΚΕΙΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΙΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΗΣΑΝ ΟΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ… ΗΔΗ ΦΟΒΑΣΤΕ…

 33. Αν σας έκαναν κάτι άλλο, το οποίο υπέστη φίλη μου, θα τους αγαπούσατε περισσότερο;
  Και δαρμένος και αμετανόητος που τους έχετε δίπλα σας. Αυτό θα πεί ευτυχισμένος άνθρωπος. Σας προτρέπω να μοιράζεστε τον μισθό σας μαζί τους διότι έχουν ανάγκες και πρέπει να τους βοηθάμε να στεριώσουν στον τόπο μας. Κατεβάστε τους και φαγητό καθημερινώς πώς αλλοιώς θα δείξετε την συμπαράστασή σας. Τα μυαλά σας τα κοιτάξατε τώρα τελευταία;

 34. Αλήθεια για να καταλάβουμε όλοι περί τίνος πρόκειται και με τι ανθρώπους, με τι επίπεδο ανθρώπων και με τι κατάσταση έχουμε να κάνουμε, έχει σκεφτεί κανείς για τον αριθμό των πρώην εγκλείστων τής νομικής? Γιατί 300? Αυτό βλέπετε λέει το μυαλό των διοργανωτών τους, σαν τους 300 του Λεωνίδα

 35. Δεν είχα επίσης αρχικά σκοπό να αναφερθώ στο δικό μου περιστατικό, απλώς το κάνω για να συμβάλλω και γω έστω στην αφύπνιση μας, τουλάχιστον για να συνηδειτοποιήσουμε όλοι ότι εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση πρέπει ανά πάσα στιγμή να είσαι έτοιμος για όλα (όπως άλλωστε ισχύει γενικά στη ζωή), τουλάχιστον για να αποφεύγουμε όσο μπορούμε -γιατί δεν μπορείς και να μην κυκλοφορήσεις- κάποιες περιοχές από κάποιες ώρες και μετά, για να περπατάμε κοιτώντας πίσω (αφού δεν κάνουμε κάτι άλλο από το να ακούμε παθητικά παράνομα εισελθόντες στη χώρα να μιλάνε ματά των διοργανωτών τους για φέρετρα). 24/12 στις 01:00 στην Τζωρτζ 5 πλατεία Κάνιγγος έπεσα και γω επίσης θύμα ληστείας, και στη δική μου περίπτωση όπως περπάταγα ένιωσα ένα χέρι από πίσω να μου κλείνει το στόμα και να με ρίχνει κάτω, ενώ 2 άλλα χέρια που τράβηξαν τα γυαλιά. Μετά άρχισε η πάλη, κάποια λεπτά που φάνηκαν αιωνιότητα. Ήταν 2 ή αλγερινοί ή μαροκινοί, ως ασχολούμενος με το δίκαιο αλλοδαπών τους βλέπω κάθε μέρα. Και στη δική μου την περίπτωση όπως ήμουν ζεστός δεν καταλάβαινα ότι πάνω στην πάλη ο ένας χτύπαγε (τη στιγμή που ο άλλος τράβαγε την τσάντα), όταν κάποια στιγμή (ίσως από τις φωνές των περίοικων από μπαλκόνια και παράθυρα) έφυγαν τρέχοντας, είδα πως έλειπε το πορτοφόλι και ένιωσα το αριστερό μου μάτι να πρήζεται βγάζοντας αίμα από το φρύδι. Ένα λεπτό μετά ήρθαν 2 περιπολικά. Από την αστυνομία μου είπαν ευτυχώς που δεν έβγαλαν κανένα μαχαίρι να σας σφάξουν. Έναν μήνα έκανε το φύγει το μαύρισμα και το αίμα από το μάτι, και να έχω και δικαστήριο εκείνες ακριβώς τις ημέρες τού περιστατικού. 4 ημέρες μετά το περιστατικό που ξαναπήγα στο γενικό κρατικό για επανέλεγχο μετά την υποχώρηση τού οιδήματος, επί τη παρουσία μου διεκομίσθη μία κυρία, κι αυτή χτυπημένη (και στα δύο) μάτια, ο δε οφθαλμίατρος βάρδιας να ρωτάει «τι πάθατε όλοι αυτές τις μέρες με τις ληστείες?». Όταν ο άλλος είναι πεινασμένος δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνει και το θέμα είναι πως ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα , κυρίως στο κέντρο, συμπεριλαμβάνονται ληστές, βιαστές και δολοφόνοι. Να θυμίσω επίσης ότι πχ 01-01-2010 στα Άνω Πατήσια κοντά στη Γαλατσίου βρέθηκε παρατημένο στην άσφαλτο το πτώμα μίας ελληνίδας 26 ετών, η οποία βιαζόταν επί 2 ημέρες. Ίσως και λέω ίσως επειδή εκείνες τις ημέρες επίκειτο η ψήφιση τού νομοσχεδίου για την απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, για την αποφυγή δημιουργίας συνειρμών λόγω τής περιοχής, όλα μα όλα τα κανάλια αποσιώπησαν περίτεχνα την είδηση. Δεν πειράζει, όπως ισχύει για τον κάθε έναν από εμάς, έτσι και ο κάθε λαός είναι άξιος τής τύχης του.

 36. Αγαπητέ Στέλιο,

  Όπως γνωρίζεις κατοικώ σε δύο πόλεις μακρυά από την Αθήνα. Παρ’όλα αυτά γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας και θυμάμαι σε παλαιότερη ερώτηση μου για το πως καταφέρνεις και ζεις στο -πιο κέντρο δεν γίνεται- μου είχες αναλύσει μέρος των παραπάνω γραφομένων, ότι μεταξύ άλλων θέλεις να είσαι ζωντανό κομμάτι της πόλης και της κοινωνίας στην οποία ζεις.
  Το να καταδικάσει κανείς το συγκεκριμένο γεγονός είναι αυτονόητο, εξαλλλου το κάνει ο κάθε νοήμων νους. Το δύσκολο (και αυτό δείχνει τον ψυχισμό και το μεγαλείο της ψυχής, του χαρακτήρα και την παιδεία ενός ανθρώπου) είναι να προσπαθήσεις να αναλύσεις τα αίτια και τις κοινωνικές συνθήκες κάτω από τις οποίες συμβαίνουν αντίστοιχα γεγονότα.
  Καθώς γνωρίζεις πως ιδεολογικά ανήκουμε στον ευρύτερο «προοδευτικό» χώρο αδυνατώ να φανταστώ την αντίδραση μου σε μία τέτοια «δολοφονική» επίθεση. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν αντίστοιχη με τη δική σου και παρά τις «προοδευτικές» αντιλήψεις μου, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το το εθνικό-πατριωτικό μου στοιχείο θα κυριαρχούσε των όποιων ηπιότερων- «προοδευτικών» αντιδράσεων.
  Ειλικρινά εξεπλάγην από το μεγαλείο ψυχής το οποίο επιδεικνύεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φοβάσαι ή ότι θεωρείς πως ζεις σε μία «παραδεισένια» πόλη. Απλά προχωράς ένα βήμα παρακάτω και εκτός από το να καταδικάζεις το περιστατικό χρησιμοποιώντας ύβρεις και αφορισμούς (η συντριπτική πλειονότητα εξ΄υμών αυτό θα έκανε) έχεις της δύναμη και βρισκόμενος «εν βρασμώ» -και όχι μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα- να αναλύεις τα αίτια που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτήν την δολοφονική πράξη.
  Αυτό για μένα είναι το πλέον σημαντικό συμπέρασμα των όσων γράφεις.
  Οι αφορισμοί, οι ύβρεις και η κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά την οποία – εν μέρει δικαιολογημένα – οι περισσότεροι θα υιοθετούσαμε δεν είμαι σίγουρος ότι θα αποτελούσε λύση στο πρόβλημα. Πρωτίστως πρέπει να αναλύθουν τα αίτια που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους (μην ξεχνάμε πως είναι άνθρωποι με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα), σε δολοφονικές πράξεις.

  Υ.Γ. Προς και κύριο Μπαμπινιώτη: 200 και πλέον διερχόμενοι και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για έναν άνθρωπο που παραλίγο να χάσει τη ζωή του στο ΚΕΝΤΡΟ της πρωτεύουσας;; Στην επόμενη έκδοση τπου λεξικού σας σκεφτείτε να αφαιρέσετε τις λέξεις φιλότιμο-ανθρωπιά.

 37. Αγαπητε κε Μαινα,

  διαβασα με προσοχη τα οσα περιγραφετε.Δεν εκπλησομαι αληθινα καθολου.Οταν σε μια χωρα οπως η ελλαδα με ηδη πολυ υψηλα ποσοστα ανεργιας,βαζεις -η μαλλον αφηνεις να μπουνε- αλλο ενα εκατομυριο εξαθλιωμενοι ανθρωποι χωρις να εισαι σε θεση σαν κρατος να τους εξασφαλισεις τα μεσα για να ζησουν στοιχειωδως,δηλαδη μια εστω και χαμηλομισθη δουλεια,στοιχειωδης εκπαιδευση και κοινωνικη ασφαλιση,τι περιμενεις μετα να κανουν αυτοι οι ανθρωποι,για να επιβιωσουν;Εφ’οσον δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψουν νομιμα στη χωρα -γιατι ποιος εργοδοτης θα παρει εναν παρανομο μεταναστη,χωρις εγγραφα,σαν υπαλληλο;- τι επιλογες εχουν ολοι αυτοι οι ανθρωποι για να επιβιωσουν;Μοναχα μια,το να κλεψουν.Τι αλλο δηλαδη να κανουν,αφου δε μπορουν να βρουν μια νομιμη δουλεια;Δε θα κατσουν να πεθανουν φυσικα,ουτε να κλαινε τη μοιρα τους,θα κανουν οτιδηποτε για να επιβιωσουν.Δηλαδη θα στραφουν στην παρανομια,δεν εχουν καμμια αλλη επιλογη.Δυστυχως αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα.Τωρα,το ποιοι ευθυνονται για την εξαθλιωση ολων αυτων των ανθρωπων,ποιοι τους αναγκασαν να φυγουν απ’τις χωρες τους,αυτο ειναι ηλιου φαινοτερο.Οταν εισβαλεις σε μια χωρα,την καταστρεφεις και εκμεταλλευεσαι ολες τις πλουτοπαραγωγικες της πηγες για να πλουτισεις,ενω ο πληθυσμος αφηνεται στην τυχη του ε,επομενο ειναι οτι αφου δε μπορουν να επιβιωσουν στη χωρα τους,θα ερθουν στη δικη σου.Τι να κανουν,να κατσουν να ειναι μες την απολυτη ενδεια και εξαθλιωση;Ποιος λογικος ανθρωπος θα το εκανε αυτο;Αυτη ειναι και η αιτια που ερχονται εδω,οτι δεν μπορουν να ζησουν στη χωρα τους.
  Αλλα,το αποτελεσμα ποιο ειναι;Eρχονται λοιπον εδω,πουλωντας οτι εχουν και δεν εχουν στους δουλεμπορους.
  Ψαχνουν για δουλεια,για οποιαδηποτε δουλεια ωστε να μπορεσουν να επιβιωσουν εστω στοιχειωδως.Τιποτε.Κανεις δεν τους παιρνει.Στη καλυτερη περιπτωση να βρουνε περιστασιακες δουλειες μερικων ημερων εννοειται κακοπληρωμενες και χωρις ασφαλιση η οτιδηποτε.Στην καλυτερη περιπτωση,οι πιο πολλοι δε βρισκουν τιποτε.
  Ωραια τι θα κανουν,πως θα επιβιωσουν λοιπον,αφου νομιμα ειναι αδυνατο;Xωρις χαρτια,χωρις να ξερουν εστω τη γλωσσα,χωρις καμμια ειδικευση,ποιος θα τους προσλαβει;Κανεις απλουστατα.Αρα τι τους απομενει για να επιβιωσουν;Mονο η παρανομια,το να κλεψουν,τιποτε αλλο.Δυστυχως αλλα αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα.
  Κι ερχομαστε τωρα εμεις και -ενω ξερουμε την κατασταση- μιλαμε για νομιμοποιηση και δικαιωματα και δουλειες για ολους κλπ.Απο που ρε παιδια;Πως θα ζησουν αφου δουλειες δεν υπαρχουνε ουτε για τους ντοπιους;Και επιπλεον αυτοι οι ανθρωποι εχουνε μεγαλωσει με τελειως διαφορετικη κουλτουρα,στην πλειοψηφια τους ειναι μουσουλμανοι,πιστευουν φανατικα στο ισλαμ και δεν διαθετουν ουτε την μορφωση,ουτε την πνευματικη καλλιεργεια ουτε το πνευματικο επιπεδο των ανθρωπων στις δυτικες χωρες.Γιατι απλα,αυτα δεν υπηρχαν ουτε σαν σκεψη στην πατριδα τους,οταν παλευαν απλα να επιβιωσουν με 1 δολλαριο την ημερα,την πνευματικη καλλιεργεια και τη μορφωση τους θα κοιταγαν;Aστειευομαστε τωρα;Οχι βεβαια!Κι ερχομαστε τωρα εμεις χωρις να εχουμε μιλησει καν με αυτους τους ανθρωπους χωρις να συνειδητοποιουμε οτι προερχονται απο μουσουλμανικες χωρες,χωρες οπου οι εννοιες μορφωση,πνευματικη καλλιεργεια,ανοχη στη διαφορετικοτητα,πνευματικο επιπεδο,κριτικη σκεψη,αμφισβητηση απλα ΔΕΝ υφιστανται καν,να λεμε να νομιμοποιηθουν ολοι αυτοι οι ανθρωποι,να αποκτησουν εκλογικα δικαιωματα,ψηφο κλπ.Εχουμε καθολου συνειδητοποιησει το τι ζηταμε;Εχετε ποτε διαβασει π.χ. το λεει το κορανι τους για τους απιστους;Μηπως θυμαστε τι ειχε γινει πριν 2 χρονια με εναν σουηδο σκιτσογραφο σε μια εφημεριδα ο οποιος ειχε σατιρισει το μωαμεθ με τα σκιτσα του και πεσανε ολοι οι μουσουλμανοι να τον φανε;Εκδοθηκε φετφας,ξερετε τι ειναι ο φετφας;Ειναι εντολη προς τους απανταχου μουσουλμανους απο τους εκει παπαδες τους ιμαμηδες.Και τι ελεγε ο φετφας,ο οποιος ξαναλεω,για τον φανατικο μουσουλμανο ισοδυναμει με απευθειας εντολη απ’τον μωαμεθ μεσω των «αντιπροσωπων» του,των ιμαμηδων και των μουλαδων;Δεν ελεγε απλως λοιπον,αλλα προσταζε,διεταζε -ως ιερο καθηκον προς τον μωαμεθ- να τον δολοφονησουν τον σουηδο σκιτσογραφο! Και το ιδιο ακριβως αν θυμαστε ειχε γινει παλιοτερα και με τον ιρανο εξοριστο συγγραφεα,τον Σαλμαν Ρουσντι.Και γι’αυτον ειχε εκδοθει λοιπον φετφας,απο τον ιδιο τον Χομεινι,με τον οποιο φετφα προσταζε ολους τους πιστους μουσουλμανους ανα τον κοσμο,να τον δολοφονησουν!
  Αυτη ειναι η τεραστια διαφορα μεταξυ της κουλτουρας και του επιπεδου αυτων των ανθρωπων και της δικης μας.Θα μου πεις εμεις δηλαδη δεν εχουμε φανατισμο,δεν εχουμε παπαδαριο τυπου χριστοδουλου που ταχαμου σπουδαζε επι χουντας και δεν ηξερε τιποτε;Φυσικα και εχουμε και τοχουμε αποδειξει επανειλημενα,οσες θεατρικες παραστασεις ανεβηκαν ποτε,με εστω και την παραμικρη σατιρα για τη χριστιανικη θρησκεια,την ελαχιστοτατη,ολες υποχρεωθηκαν να κατεβουν μετα τις αντιδρασεις απο τους δικους μας φανατικους.Και οχι μονο στις θεατρικες παραστασεις αλλα παντου,οταν π.χ. ο Τζιμης Πανουσης ειχε ανεβασει πριν δυο χρονια το σωου του «Βασιλερος Βρωμας» οπου σατιριζε την παναγια με κεφαλι μιας κοτας και εκει ειχαμε εντονες αντιδρασεις απο τους δικους μας φανατικους χριστιανους,συγκεντωσεις εξω απ’το κεντρο κλπ.Ναι υπαρχουν κι εδω και παπαδαριο και πλυση εγκεφαλου και φανατικοι.Και μαλιστα πολλοι.Αλλα,κι εδω ειναι η διαφορα,εδω και να «προσβαλλει» καποιος καλλιτεχνης το χριστο η τη χριστιανικη θρησκεια,δεν θα βγουνε οι φανατικοι μετα να ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ τους απανταχου χριστιανους να τον ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ γιατι ταχαμου προσβαλλε τη θρησκεια.Καταλαβαινετε τη διαφορα;Σαν θυμιζω,διαβαστε το κορανι,το ιερο βιβλιο των μουσουλμανων.Οχι μοναχα ΔΕΝ μιλαει για ανοχη σε οποιον ειναι αθεος η ειναι χριστιανος,αλλα αντιθετως γραφει πεντακαθαρα οτι ειναι ιερο καθηκον για το μουσουλμανο η εξοντωση των απιστων!Και οχι μονον αυτο,αλλα επιπλεον λεει οτι οποιος σκοτωσει απιστους και τυχει να σκοτωθει κι αυτος,θα παει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον μουσουλμανικο παραδεισο -μιλαμε με απευθειας πτηση- οπου θα ειναι δεξια ακριβως του μωαμεθ και θα τον περιμενουν τοννοι απο ρυζι και 40 παρθενες,ολα για την παρτη του!! Και το τραγικο ειναι οτι H ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ,φανατικοι η οχι,ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ !! Συνειδητοποιητε λοιπον τις συνεπειες,αν ολοι αυτοι οι ανθρωποι νομιμοποιηθουν εδω κι αποκτησουν επιπλεον ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ; Συνειδητοποιητε,οτι αυτοι οι ανθρωποι ΔΕΝ διαθετουν την -εστω και πολυ χαμηλη δικη μας,γιατι πολυ χαμηλη ειναι για να ψηφιζουμε επι 37 χρονια σαπιους και διεφθαρμενους πολιτικαντηδες,δηλαδη επαγγελματιες κλεφτες να μας κυβερνουν και να μη παιρνουμε καν χαμπαρι ουτε τα στοιχειωδη,οτι ολος ο πλουτος που ολοι εμεις παραγουμε με τη δουλεια μας παει σ’αυτους για να την περνανε σαν πασαδες στο χαρεμι;- Γι’αυτο λεω οτι κι εμεις δεν ειμαστε πολυ καλυτεροι.Η βλακεια κι η ηλιθιοτητα δοξα τω θεω για τους κλεφτες που μας κυβερνουν,παει συννεφο!Αλλα τουλαχιστον εχουμε ενα,εστω και πολυ χαμηλο πνευματικο επιπεδο.Εστω και ελαχιστο,στοιχειωδες,δηλαδη αμα πει καποιος ενα ανεκδοτο για το χριστο η τη παναγια σε μια παρεα το πολυ-πολυ να του πει κανεις «ρε,δεν ντρεπεσαι;».Aλλα δε θα τον σκοτωσει κιολας,δε θα του παρει το κεφαλι,επειδη σατιρισε τη θρησκεια!Το πολυ-πολυ να του την πει.Ενω αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι ετσι,δεν εχουν μεγαλωσει στις χωρες τους με ανοχη στη διαφορετικοτητα,σε οποιον εκφραζει αντιθετη αποψη.Υπαρχει τεραστια διαφορα και κουλτουρας και επιπεδου και αυτο δεν ειναι κατι ασημαντο που πρεπει να το παραβλεπουμε,να το περναμε ξωφαλτσα.
  Επιπλεον το βασικο προβλημα περα απο τα παραπανω ειναι πολυ απλο.Με το ποσοστο της ανεργιας στο 25% στον ντοπιο πληθυσμο,δηλαδη στους ελληνες πολιτες πως θα βρουν δουλεια το 1 εκατομμυριο μεταναστες;Οταν δεν μπορεις να εξασφαλισεις μια στοιχειωδη δουλεια στον νεοελληνα,πως θα την εξασφαλισεις στον μεταναστη;Πολυ απλα,ΔΕΝ θα την εξασφαλισεις,ουτε καν στον νεοελληνα ποσω μαλλον στον μεταναστη!Με δυο λογια,δεν αφηνεις κανενα αλλο περιθωριο σε ολους αυτους τους εξαθλιωμενους ανθρωπους -μιλαμε για πανω απο 1 εκατομμυριο για να συνειδητοποιουμε το μεγεθος- περα απο το να κλεψουν για να επιβιωσουν!Και βεβαια δε θα πανε να κλεψουν ουτε τον παπαντρεα -αντε,να μη πω τιποτε χειροτερο,και μονο που γραφω τ’ονομα του,μου’ρχεται αηδια..- ουτε τον σαμαρα,ουτε τον βαρδινογιαννη,τον μπομπολα και τον κοκκαλη..Εμενα κι εσενα θα πανε να κλεψουν!
  Οχι ξαναλεω,επειδη ειναι γεννημενοι εγκληματιες η επειδη εχουνε ροπη στην παρανομια.Επειδη απλουστατα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ! Αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα συμπολιτες,δυστυχως!
  Τα υπολοιπα δυστυχως που λεει η επισημη αριστερα,ειναι θεωριες.Ναι,κι εγω θα ηθελα να υπηρχανε δουλειες για ολους,να μην υπηρχε καθολου ανεργια,να μην υπηρχε φτωχεια,πεινα,αδικια,εκμεταλλευση,καταπιεση,πολεμοι…
  Αλλα ομως,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Και ο λογος που υπαρχουν ειναι επειδη ο κοσμος δε νοιαζεται καθολου για το διπλανο του παρα κοιταει μοναχα την παρτη του,ατομικα.Η αποθεωση του ατομικισμου -στην ελλαδα ειδικα εχουμε σπασει το ρεκορ γκινες στον ατομικισμο και στη βλακεια- το γνωστο μοττο «εγω να περναω καλα κι οι αλλοι να πανε να γ…» Και επειδη υπαρχει αυτη η νοοτροπια ανεχομαστε μια συμμορια κλεφτων και απατεωνων να καλοπερναει πανω στην πλατη μας και να ζει σαν πασας,ενω εμεις,που παραγουμε ολο τον πλουτο αυτης της χωρας,απλα φυτοζωουμε και τιποτε παραπερα..

 38. Λοιπόν Κε Μαϊνα

  Κατ’ αρχάς να πω και γώ και μη χειρότερα. Μένω και εγώ στην ίδια περιοχή. Δυστυχώς εγώ μένω όχι για όλους τους λόγους που παραθέτεις αλλά γιατί δεν έχω που αλλού να πάω αν είχα την δυνατότητα θα την είχα κάνει από καιρό, μαζί με μένα και για τους ίδιους λόγους παραμένουν και πολλοί ακόμη έλληνες, που συνεχώς λιγοστεύουν.
  Αλλά αναρωτιέμαι Κε Μαϊνα έπρεπε να σας συμβεί αυτό το περιστατικό για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχουμε άδικο να διαμαρτυρόμεθα και να ανησυχούμε για την κατάσταση στις πάλαι ποτέ ήσυχες γειτονιές μας . Μόνο σπεύδατε όλοι εσείς οι αποκαλούμενοι προοδευτικοί ανθρωπιστές να μας χαρακτηρίζετε με πλείστους όσους καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς? Λες και μεις γεννηθήκαμε υπάνθρωποι ρατσιστές, ξενόφοβοι αναχρονιστικοί.
  Όση και κατανόηση να διαθέτουμε στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, εξανεμίζεται όταν κινδυνεύει , και δεν είναι υπερβολή, ανά πάσα στιγμή ή ζωή και η σωματική ακεραιότητα ή δική και των παιδιών μας.
  Λέτε δυο Έλληνες βρέθηκαν και σας έσωσαν ίσως από τα χειρότερα. Δύο έλληνες από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στην περιοχή και που ακόμα έχουν το φιλότιμο και το θάρρος να υπερασπιστούν έναν άνθρωπο που κινδυνεύει. Έτσι ήταν πάντα η φυλή μας αυτή η φυλή η εύπιστη και πάντα προδομένη και ελπίζω έτσι να παραμείνει αν και πολύ αμφιβάλω μια και ο κοινωνικός ιστός της χώρα ήδη διαρρηγνύεται. Κανένας όμως από τους αναξιοπαθούντες μετανάστες που τόσο ένθερμα υποστηρίζετε και είστε αλληλέγγυος δεν έκανε την παραμικρή κίνηση. Ξέρετε γιατί ? Γιατί δεν είναι στην κουλτούρα τους δεν τους το υπαγορεύει το φιλότιμο που γι αυτούς είναι άγνωστη λέξη. Ήρθαν εδώ γιατί κάποιοι τους υποσχέθηκαν εύκολα κέρδη και άνετη ζωή σε μια χώρα που δεν τολμά να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια θέσπισε και αν τολμήσει θα βρεθούν κάποιοι προοδευτικοί να την κατακρίνουν να την λοιδορήσουν και να την χαρακτηρίσουν
  Αλληλεγγύη ! Συμφωνώ και εγώ ναι αλλά βασική προϋπόθεση είναι οι άνθρωποι αυτοί που την ζητούν να την αξίζουν, γιατί σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί και του κατοίκους της που τους ανέχονται.
  Συμφωνώ απολύτως με το τελευταίο ότι τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς και τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις και άλλο.
  Αλλά πόσους ακόμα κυνηγημένους και εξαθλιωμένους μπορεί αν αντέξει μια φτωχή και μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα?

 39. Ηθοποιοί, πρυτάνεις, πολιτικοί, «πνευματικός κόσμος» που θα έπρεπε να δείχνουν το δρόμο και στον απλό λαό, δεν έχουν τίποτε άλλο να διδάξουν εκτός απ’ την κενότητα του life style μιας κι έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο με την κοινή συνείδηση και την κοινή πείρα.
  Ίσως θα έπρεπε αντί να προσπαθούν ν’ αντιληφθούν και ν’ αποδώσουν τα έργα των μεγάλων Ελλήνων και ξένων ανθρώπων της διανόησης και του πολιτισμού, να γυρίσουν στα θρανία και μάλιστα στην πρώτη «μικρή».
  Όσο για αρχή ας διαβάσουν τους Μύθους του Αισώπου, ίσως εκεί βρουν κάτι επίκαιρο. Καλό διάβασμα.

 40. Δεν εχω διαβασει τι γραφετε ολοι παραπανω. Ομως θελω να συγχαρω τον Μαινα για τον τρπο που σκεφτεται.
  Μενω στα νοτια προαστια. Με εχουν κλεψει 3 φορες.Ο τριτος ο οποιος και πιαστηκε ηταν Ελληνας.
  Ο γυιος μου ενα απογευμα Κυριακης πηγε στην αυλη του σχολειου του να παιξει μπασκετ.Εκει προσπαθησε να του παρει το κινητο καποιος αλλος.Δεν τον αφησε οποτε κατεφθασαν αλλοι 2 και τον ποδοπατησανε, του σπασανε την κατω γναθο. Στην αλλη μπασκετα ηταν 8 ατομα, μεταξυ αυτων και μπαμπαδες.ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
  Α, ηταν ολοι Ελληνες!

  • Κυρία Βόζεμπεργκ, με όλη την εκτίμηση, πρέπει να χτυπηθεί κάποιος επώνυμος για να αφυπνιστούν κάποιοι, δεν είναι γνωστό το μείζον αυτό πρόβλημα που γιγαντώνεται μέρα την ημέρα?
   Ο Κος Μάϊνας είναι εκ των συμπαθών και αλληλέγγυων έπρεπε να έχει την προσωπική αυτή περιπέτεια για να κάνει κάποιες σημαντικές όσο και θλιβερές διαπιστώσεις.
   Διαβάστε μια φορά ακόμα το κείμενο του. Αν το κείμενο αυτό, με εξαίρεση τις δύο τελευταίες σειρές γράφονταν όχι από τον επώνυμο και προσφάτως δηλούντα αλληλέγγυο Κο Μάϊνα, αλλά γράφονταν από ένα δυστυχή κάτοικο των περιοχών αυτών ξέρετε πως θα έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν κάποιοι που εργολαβικώς έχουν αναλάβει την υπεράσπιση και την δικαιολόγηση κάθε παράνομης δραστηριότητας που συντελείται από αλλοδαπούς?
   Δεν χρειάζεται νομίζω να απαριθμήσω τους χαρακτηρισμούς.
   Το πρόβλημα είναι τόσο τεράστιο όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μένω στις γειτονιές αυτές και μόνο θλίψη, φόβο και απογοήτευση αισθάνομαι. Τα αναφέρω δε γιατί εσείς όντας κοντά στα κέντρα εξουσίας και αποφάσεων ίσως κάτι μπορείτε να κάνετε.
   Κα Βοζεμπέργκ δυστυχώς ή πολιτεία είτε διότι δεν τολμά είτε γιατί αποκρύπτει το μείζων πρόβλημα είτε δεν θέλει , είτε για λόγους που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν κάνει τίποτε απολύτως. Οι περιοχές αυτές έχουν αφεθεί στην τύχη τους και το μόνο που γίνεται πότε – πότε είναι συγκεντρώσεις και συναυλίες αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους μετανάστες από τους γνωστούς προοδευτικούς ανθρωπιστές. Κάθε διαμαρτυρία των κατοίκων που υποφέρουν, στηλιτεύεται και κατασυκοφαντείται με τρόπο ώστε να μην τολμά κανείς να διαμαρτυρηθεί.
   Αλληλεγγύη, συμφωνώ στους μετανάστες που πράγματι την δικαιούνται όταν σέβονται τους νόμους και τους κατοίκους της χώρας που τους φιλοξενεί.
   Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους έλληνες κατοίκους των περιοχών αυτών ποιός επιτέλους θα δείξει????

 41. Ακούω την εξής φράση:»Αφού πεινάνε οι λαθρομετανάστες» φυσικά και θα παν να κλέψουν.Δεν κατάλαβα ξέρετε πόσοι είναι οι Έλληνες που πεινάνε και δεν έχουν να φάνε;Εκατοντάδες χιλιάδες τι σημαίνει αυτό πρέπει να πάνε όλοι να στήσουν συμμορίες και να στήνουν καρτέρι σους ανυποψίαστους να τους πλακώνουν στο ξύλο και να τους κλέβουν;Με την ίδια λογική πολλοί από τους λαθρομετανάστες έχουν να πάνε πολύ καιρό με γυναίκα που είναι και αυτή μια βασική βιολογική ανάγκη τι σημαίνει αυτό ότι πρέπει να δικαιολογήσουμε τους βιασμούς γυναικών επειδή θέλουν να καλύψουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες;Πολλοί από αυτούς είναι υπόδικοι στις χώρες τους ή μετανάστες΄΄ που απλώς θέλουν να κάνουν μια πιο εύκολη ζωή και βλέποντας το τσίρκο,την μπανανία που λέγεται Ελλάδα ήρθαν εδώ να μας »τιμήσουν» με την παρουσία τους για πιο λόγο να φεύγουνε λαθρομετανάστες από το Μαρόκο και την Αλγερία που είναι ακριβώς απέναντι και πιο πλούσιες και μεγαλύτερες χώρες και να έρθουν στο ζητιάνο της Ευρώπης την χρεοκοπημένη Ελλάδα που ούτε πινέζες δεν παράγει την Ελλάδα;Λέτε να τρελάθηκαν ή λέτε να τους έχει ελκύσει η αρχαία ιστορία της Ελλάδας και ο πολυτισμός της.

  • Κυρια μου αν νομιζετε οτι οι θολοκουλτουριαραιοι ενδιαφερονται για αν πεινουν οι Ελληνες ειστε μακραν νυχτωμενη….Το σχεδιο ειναι ειναι να πεθανουν οι Ελληνες και οχι να ζησουν.Τους ενοχλουμε…

 42. Κύριε Μαινα κατ΄ αρχήν ειλικρινά περαστικά σας.
  Ενα πράγμα θα ήθελα να μάθω απο εσάς. Εχετε παιδιά; Εαν ναι τα αφήνετε να πηγαίνουν και να έρχονται μόνα τους απο το σχολείο ; ΜΑΛΛΟΝ όμως δεν έχετε (γιατί τότε στην επιστολή σας θα το λέγατε) Εσείς λοιπόν που σκέφτεστε τόσο τους λαθρομετανάστες και τους αγαπάτε ΣΚΈΦΤΕΣΤΕ καθόλου τους γείτονές σας που έχουν παιδιά ; Αυτό όμως δεν »πουλάει» ΔΕΝ ειναι »προδοδευτικό». Για ενα πράγμα να είστε σίγουρος σύντομα. Την επόμενη φορά (μακάρι να μην σας συμβεί αλλά θα συμβεί) δεν θα υπάρχουν δύο Ελληνες να σας βοηθήσουν. Ενας Ελληνας φεύγει 100 αλλοδαποί έρχονται. Καταλαβετέ το. Ετσι εχουν μάθει στην χώρα τους (ΒΙΑ ΚΛΠ) και δεν το κάνουν απο την πείνα. Στο κάτω – κάτω το κινητό σας θέλανε να φάνε; (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ). Το σκυλί σας πιθανόν.

 43. Κυριε Μαινα
  Θελω να σας συμπαρασταθω για τις δυσκολες ωρες που περασατε, αλλα πανω απ ολα να σας συγχαρω για την αποφαση σας να μην αλλαξετε σταση στο θεμα του μεταναστευτικου, ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ οπως πολλοι πιο πανω προσπαθουν να σας κανουν να νομιζετε. Μην ξεχναμε κι εμεις ημασταν μεταναστες καποτε και οχι απο τους καλυτερους (ενδεικτικα αναφερω οτι ειχαμε την 2η μεγαλυτερη μαφια στην αμερικη και αυξησαμε κατακορυφα την εγκληματικοτητα). Πρεπει να καταλαβουμε οτι μιλαμε για ανθρωπους εξαθλιωμενους που προσπαθουν να επιβιωσουν. Και ειμαστε υποχρεωμενοι να τους βοηθησουμε, οχι μονο απο αποψη ανθρωπιας, αλλα περισσοτερο γιατι ολοι φταιμε με την κατασταση στην χωρα τους, ειτε με την απαθεια μας ειτε με τις πραξεις των χωρων μας. Οσο για την συμπεριφορα τους παιζει πολυ μεγαλο ρολο και η δικη μας προς αυτους, οταν εμεις ειμαστε εχθρικοι απεναντι τους, αυτοι γιατι να ειναι φιλικοι εφ οσον ειναι σε χειροτερη μοιρα απο μας και προσπαθουν να εξασφαλισουν την επιβιωση τους. Ενστικτο της επιβιωσης λεγεται, υπαρχει παντου στην φυση. Ας τους φερθουμε κι εμεις πολυ καλα και σιγουρα θα μας το ανταποδωσουν.
  Οσο για τους ανθρωπους που βρεθηκαν εκει να σας βοηθησουν (δν θελω να τονισω το «ελληνες» οπως εσεις μονο και μονο επειδη δν νμζ οτι οι ελληνες ειναι πιο ανθρωποι-ινοι απο τους υπολοιπους, η οτι ειναι κατι ξεχωριστο) μπραβο τους και καλα εκαναν και τους αξιζουν συγχαρητηρια. Αν καποιος θελει να ζει μεσα στον φοβο και στην προκαταληψη που προαγει η ελληνικη κοινωνια, ναι τοτε θα αφησει το κεντρο να παει να ζησει καπου «ασφαλεστερα», θα βρει την ευκολη λυση, αν καθοντουσαν ομως και ζουσαν μαζι με τους μεταναστες στην ιδια κοινωνια τοτε τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα και γι αυτους και για μας.
  Για τους σχολιαστες:
  Μπορω να δικαιολογησω καποιο ποσοστο οργης ως προς τους μεταναστες διοτι ετσι σας εχουν μαθει. Φοβαστε για τις δουλειες, για το αυριο γενικα λογο της καταστασης. Στην πραγματικοτητα ομως δν φταινε αυτοι, κι αυτοι θυματα του υπαρχον συστηματος ειναι. Οσο για τους «επαγγελματιες μισανθρωπους» τοτε πολυ απλα εχω να σας πω οτι:
  1ον Πρεπει να μορφωθειτε και να διαβασετε κανενα βιβλιο της προκοπης (μορφωση δν εννοω απαραιτητα το σχολειο)
  2ον Πρεπει να «θυμηθειτε» την συγχρονη ιστορια των ελληνων μεταναστων σε Αμερικη, Γερμανια, Αυστραλια. Βρωμοελληνες τους φοναζαν τοτε
  3ον Δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι «επαγγελματιες ρατσιστες» ειναι αμορφωτοι και εντοπιζονται σε χωρες με πολυ χαμηλα ποσοστα εκπαιδευσης (βλ. ΗΠΑ, Ρωσσια
  Ανοιξτε τα ματια σας και δειτε τι πραγματικα φταιει, σιγουρα δν ειναι ο συν-ανθρωπο σας

 44. http://morfosi.net/2011/02/14/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82/

  Αλλόκοτος για σας, συνεπής για μας

  Η είδηση ότι μετανάστες προσπάθησαν να ληστέψουν το Στέλλιο Μάινα, στην πλατεία Βικτωρίας όπου και διαμένει, κοσμεί τα εξώφυλλα σκανδαλοθηρικών εφημερίδων και αποτελεί κύριο θέμα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών. Το περιστατικό ως συνήθως προβάλλεται επιδερμικά, με τρομολαγνικούς και ξενοφοβικούς τίτλους, ενώ αποσιωπάται ή μάλλον τεχνηέντως περνά σε δεύτερη μοίρα η ψύχραιμη φωνή του Μάινα. Στους ανθρωποφάγους εκδότες και στους υποτακτικούς κονδυλοφόρους τους σίγουρα φαντάζει παράδοξο το πώς ο γνωστός ηθοποιός γίνεται να παραμένει σταθερός στη δήλωση αλληλεγγύης ως προς τους μετανάστες μετά την επίθεση που δέχτηκε. Μιας που έχουν απολέσει προ πολλού κάθε αίσθηση ανθρωπιάς και έχουν ξεπουλήσει λογική, αντικειμενικότητα και αξιοπρέπεια στο βωμό του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Οπότε και ο Μάινας παρ’ όλη τη δημοσιότητα και την επιτυχημένη πορεία του για αυτούς μοίαζει αλλόκοτος και γραφικός.

  Ο Στέλλιος Μάινας με την επιστολή του http://www.aixmi.gr/index.php/epimeno-na-meno-stin-plateia-viktorias/ δείχνει τι σημαίνει να είσαι συνεπής στις ιδέες, στις αξίες και στους αγώνες σου. Παρά τη βιαιότητα του συμβάντος δεν έκανε ούτε βήμα πίσω από τη προηγουμένη δήλωση του υποστήριξης στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείναςhttp://hungerstrike300.espivblogs.net/2011/02/07/mainas-dilosi/ . Ενώ με περίσσιο ήθος και ψυχικό σθένος ανέλυσε ψύχραιμα το περιστατικό, κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους κατοίκους του κέντρου, δε γενίκευσε φασιστικά όπως τα μέσα που αναπαράγουν την είδηση και συνέχισε να δείχνει την αλληλεγγύη του. Ο Μάινας ας αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας, με την ανιδιοτελή και ώριμη στάση του δείχνει στους διαφόρους κυβερνώντες και στα φερέφωνα τους πώς πρέπει να εξεταστεί το μεταναστευτικό καθώς και η υποβάθμιση της γειτονιάς του αλλά και του υπόλοιπου κέντρου.

  Τις μέρες αυτές όπου οι περισσότεροι κρύβονται, φυγοπονούν και δρουν με μόνο γνώμονα το άτομο τους, εγκαταλείποντας την κοινωνία και τη γειτονιά τους, ο Μάινας επέλεξε να φωνάξει δε φοβάμαι παραμένω εδώ και συνεχίζω. Μακάρι να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και πρέπει να ξέρει πως δεν είναι μόνος.

 45. Επειδή τα σχόλια κινδυνεύουν να γίνουν πεδίο μάχης, θα επιχειρήσω να πω δυο πράγματα όσο είναι ακόμα καιρός:

  Οι περισσότεροι πρόσφυγες (λαθρομετανάστες, αν θέλετε) από Πακιστάν-Αφγανιστάν-Ιράκ, δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι να ζήσουν εδώ. Σιγά τον παράδεισο δηλαδή, με το συμπάθειο κιόλας. Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα επειδή είναι πατρίδα μας, αυτοί γιατί να την αγαπάνε; Να φύγουν θέλουν οι άνθρωποι, να πάνε στη Βόρεια Ευρώποη που υπάρχουν δουλειές. Ξέρετε, εκεί που θα αρχίσουμε λίγο-λίγο να πηγαίνουμε κι εμείς, όχι εξ’ αιτίας των ξένων αλλά εξ’ αιτίας των Ελλήνων πολιτικών που έχουν ξεπουλήσει το μέλλον μας. Δεν ζητάνε άσυλο για να μείνουν, το ζητάνε για να μπορούν να φύγουν νόμιμα.

  Οκ, τώρα θα απαντήσω στην επόμενη ερώτηση που σας ήρθε στο μυαλό: «και γιατί δε φεύγουν, ποιος τους κρατάει;» Εμείς τους κρατάμε. Η ελληνική πολιτεία, για την ακρίβεια. Γιατί; Επειδή προφανώς τέτοιες εντολές έχει από την ΕΕ. Είμαστε η χαβούζα της Ευρώπης. Στοιβάζονται εδώ μετανάστες που φεύγουν από τις χώρες τους (και δε φεύγουν για διακοπές, το κάνουν επειδή εκεί υπάρχει πόλεμος για τον οποίο κι εμείς έχουμε ευθύνη) και αφήνουμε να περνάνε από τα σύνορά μας προς την υπόλοιπη Ευρώπη τόσοι όσους χρειάζονται εκεί -παράνομα πάντα, για να είναι όσο το δυνατόν πιο φτηνά εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα.

  Αν η πολιτεία ήθελε, θα μπορούσε να ακολουθεί τους διεθνείς νόμους και να δίνει άσυλο (άρα και δικαίωμα μετακίνησης προς την Ευρώπη) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το σημερινό 0,1% των αιτούντων. Έτσι ο αριθμός των «λαθρομεταναστών» στη χώρα μας θα έπεφτε περίπου στο μισό. Απλά, νόμιμα, και χωρίς κόστος για τη χώρα. Και γιατί δεν το κάνει; Διότι δεν τολμά να πάει κόντρα στις εντολές της ΕΕ, η οποία έχει αποφασίσει πως η χώρα μας θα έχει το ρόλο της χαβούζας που είπα πιο πριν. Από το να δυσαρεστήσει τους «Ευρωπαίους Εταίρους μας», η ελληνική πολιτεία προτιμά να δυσαρεστεί όλους εμάς.

  Το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ του προβλήματός μας μπορεί να είναι οι μετανάστες, αλλά η ΑΙΤΙΑ δεν είναι αυτοί. Και όσο δεν βλέπουμε την αιτία, το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ.

  Αυτά τα ολίγα…

 46. «γιατί θέλω να συμπαραστέκομαι στην Άννα με το απέναντι κομμωτήριο που βαράει μύγες, και τον Κώστα στο διπλανό καλλυντικάδικο που μετά από δυο χρόνια απραξίας αναγκάστηκε να το δώσει για να γίνει ένα ακόμα Paki.»
  Ακόμα δεν καταλάβατε, κύριε Μάϊνα, τη δική σας ευθύνη και έλλειψη συμπαράστασης εντέλει για την Άννα που βαράει μύγες και τον Κώστα που έχασε το μαγαζί του; Πώς συμπαραστέκεστε σ’ αυτούς τους ανθρώπους; Με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για να σας πούνε μπράβο όσοι είναι έξω από το χορό ή νομίζουν πως είναι;

  «Γιατί θέλω να νιώθω πώς δεν θέλω να αλλάξει τίποτα στη ζωή που σχεδίασα, να συνεχίσω να είμαι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους.»
  Εδώ ο κόσμος καίγεται… κι ο «απλός άνθρωπος» δεν έχει καταλάβει τίποτα από όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω του. Κρίμα!
  Δεν είστε «ένας απλός άνθρωπος ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους» κύριε Μάϊνα. Είστε «πρωταγωνιστής» ηθοποιός, δημόσιο πρόσωπο, ποιείτε ήθος, έχετε βήμα, έχετε εργαλεία ανάλυσης, άρα μεγάλη η ευθύνη σας και η συμμετοχή σας για ό,τι κακό σας συνέβη και θα συμβεί ίσως χειρότερο και σε άλλους ανθρώπους.
  Αν το αναλύσετε από άλλες πλευρές το «θέμα» ίσως να το καταλάβετε πως η ζωή που σχεδιάσατε έχει ήδη καταστραφεί λόγω κάποιων κακών σχεδιασμών και ιδεών που μπορεί να χρήζουν αναθεώρησης…
  Γιατί τόση εμμονή; Μήπως είναι από αλαζονεία που καταντάει ύβρις;

 47. Αλλόχθων κι εγώ σε μια χώρα της Βόρειας Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, στην Ολλανδία, η οποία χρησιμοποιεί τη δική μας, ελληνική λέξη «Αllochtoon» για όλους εμάς τους υπόλοιπους που μαζευόμαστε από τριγύρω για διαφορετικούς λόγους ο καθένας μας, με την εγγύηση μιας ισότιμης και ανθρώπινης αντιμετώπισης όμως.

  Φεύγοντας για να έρθω να κάνω το μεταπτυχιακό μου εδώ σε θέματα μετανάστευσης σκεφτόμουν «Να, σε δύο χρόνια θα τελειώσω, θα γυρίσω, να εφαρμόσω όλα αυτά που θα πάρω σαν κατασταλαγμένη γνώση στη δική μου πατρίδα που τόση ανάγκη το έχει». Γνώση κατασταλαγμένη από κοινωνίες που έχουν δεχθεί μεταναστευτικά κύματα προ πολλού. Που έχουν πειραματιστεί και, παρά τα λάθη τους, παραμένουν λειτουργικές. Λιγότερο ή περισσότερο ανοιχτές κατά το πώς φυσούν οι πολιτικοί άνεμοι και κατά πώς ξημερώνουν οι οικονομικές συγκυρίες, αλλά κατά βάση ακόμη λειτουργικές και ανοιχτές σε διάλογο και προβληματισμό για τα ζητήματα αυτά.

  Τώρα πια, καθυστερώ να παραδώσω τη διπλωματική μου γιατί, ουσιαστικά, δεν έχω που να γυρίσω. Κι αυτή τη γνώση που μάζεψα, για τους δικούς της μετανάστες, για τα παιδιά της που μεγαλώνουν μαζί στους δρόμους και τα σχολεία της, η χώρα μου δε φαίνεται ικανή η έστω ενδιαφερόμενη να την χρησιμοποιήσει. Κι έτσι κι εγώ, από μακριά παρακολουθώ τα τεκταινόμενα, διαβάζω λίγο από δω, λίγο από κει και πάλι, και μέσα απ τα γραπτά ακόμα(δε δύναμαι καν να φανταστώ την οχλοβοή των τηλεπαραθύρων πλεον)η πλήρης απαξίωση κάθε έννοιας κοινότητας, συνοχής και σύμπνοιας σε αυτή τη χώρα που με γέννησε και ναι, την αγαπώ και προσπαθώ ακόμη να τη σέβομαι αν και μου γίνεται όλο και πιο δύσκολο, είναι πασίδηλη. Και οι μετανάστες δεν είναι το καθ εαυτό μας πρόβλημα πιστεύω. Γιατί αν αυτή η χώρα δεν είχε διαφθαρεί μέχρι τα μύχια της, αν δεν είχε απομυζηθεί το μεδούλι της για δεκαετίες, αν δε χορεύαμε οι μισοί πάνω στο κουφάρι της και οι άλλοι μισοί στεκόμαστας αμέτοχοι παραδίπλα σκουντώντας που και που ο ένας τον άλλον, η κοινωνία και η οικονομία μας θα ήταν σε θέση να αντέξουν. Το κράτος δικαίου μας θα λειτουργούσε, όπως και το κράτος πρόνοιας, η πολιτική θα ήταν κάτι ουσιαστικό και όχι αυτό το ανόητο, ανούσιο θέατρο. Η κοινωνία των πολιτών θα ήταν ακμαία και δραστήρια, όχι πολωμένη, χολωμένη, χαμένη. Σε συνδιασμό όλα αυτά θα ήταν σε θέση σταδιακά να απορροφήσουν τις δονήσεις των μεγάλων παγκόσμιων προβλημάτων που διαπερνούν κάθε χώρα, μαζί με τη μετανάστευση. Θα μπορούσε ο πολιτικός της λόγος πάνω σε αυτά που την αφορούν να γινόταν σεβαστός ίσως, αντί να είμαστε άξιοι χλευασμού.

  Αλλά όταν δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από τα σύνορά μας με την Ιταλία και πέρα, Ανατολικά και Βόρεια, ως αποτέλεσμα ενός οικονομικοπολιτικού συστήματος του οποίου και μεις δρέψαμε τους καρπούς ένα διάστημα και παραγλυκαθήκαμε, τι περιμένουμε πια; Ο μετανάστης στην Ελλάδα ενσωματώνει αυτόν τον εαυτό που αναγκάστηκε να γίνει και αυτόν τον ελάχιστο που μπορεί ακόμη να επιλέγει να είναι μέσα στα περιθώρια αξιοπρέπειας που του δίνονται. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες και ούτε ισχυρίζομαι πως τις έχω. Ερωτήσεις κι απορίες κι αβεβαιότητες έχω, αλλά με αλαλαγμούς εκατέρωθεν άκρη δεν πρόκειται να βγει. Με βιαστικά συμπεράσματα και εύκολες αναγωγές μόνο επιδεινώνεται η κατάσταση. Το κέντρο της Αθήνας μαστίζεται από τόσα ετερόκλητα προβλήματα, εκ των οποίων η μετανάστευση είναι απλά το πιο ορατό δια γυμνού οφθαλμού και γι αυτό τραβάει και τόσο μένος.

  Και πείτε οτι τους διώξαμε. Όλους. Αύριο κι όλας. Ποιό από τα προβλήματα που βιώνει ο καθένας από μας θα έχει λυθεί; Όχι απλά «ελαφρώσει» αλλά πραγματικά λυθεί. Όσο αγνοούμε την πραγματικότητα τόσο η κατάσταση θα οδεύει στο απροχώρητο. Αυτό που χρειάζεται στις μέρες μας είναι πλειοδοσία στο τι μπορεί συλλογικά να επιτευχθεί μέσα από μια δημιουργική και προοδευτική κινητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας μας και τον διάλογο…

 48. ειστε ΑΝΘΡΩΠΟΣ!τόσο γλυκος κ τόσο καλοσυνάτος,μακαρι να ηταν οι περισσοτεροι σαν κ εσας. εγω αν ημουν στη θεση σας δεν ξερω αν θα αβτιδρουσα ετσι. νομιζω οτι θα θυμωνα,θα φοβομουν.μπραβο σας που στηριζεται την περιοχη σας παρολα τα ασχημα. σας τιμαει ιδιαιτερα!να ειστε καλα!

 49. Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο θέμα για την ελληνική κοινωνία. Στην πραγματικότητα είναι μια βόμβα. Και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να αναδείξουμε το μεταναστευτικό ως μια πρώτη προτεραιότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», τόνισε πριν λίγες μέρες, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής… στην πιο επίσημη παραδοχή του τεράστιου αυτού θέματος (έστω και πολύ καθυστερημένα από πλευρά Πολιτείας)!

  Και η αλήθεια είναι ότι η καταχρεωμένη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε …αποθήκη λαθρομεταναστών! Ήδη ολόκληρες περιοχές της Αθήνας – και η εξέλιξη συνεχίζει κι αλλού, π.χ. Πάτρα, κ.τ.λ. – τελούν υπό ιδιότυπη κατοχή εδώ και χρόνια από λαθροεισβολείς, ενώ αυξανόμενη εγκληματικότητα, κυκλώματα μαφίας, επαιτείας, πορνείας, κ.τ.λ. μαστίζουν όλο και χειρότερα την καθημερινότητα του έλληνα πολίτη και απειλούν την υγεία, την ασφάλεια, την οικογενειακή ζωή του υποβιβάζοντας το βιοτικό του επίπεδο όλο και χαμηλότερα!

  Φυσικά, καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν ανέχεται παρόμοιες καταστάσεις και δε θα άφηνε κανένα περιθώριο να μαζέψει κατ’ αυτόν τον τρόπο, τις συσσωρευμένες μάζες της λαθρομετανάστευσης στο δικό της έδαφος.

  Η τωρινή κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει – και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης – να μην επιδοθεί στη λεγόμενη απλή διαχείριση.

  Και να μην ακολουθήσει το κακό παράδειγμα π.χ. των κυβερνήσεων Καραμανλή, οι οποίες δεν μπόρεσαν ή δε θέλησαν να αντιδράσουν στη μαζική παράνομη μετανάστευση, που δοκιμάζει τις οικονομικές και κοινωνικές αντοχές της Ελλάδας!

  Μας …έφαγε η «πρωτοτυπία» και σε αυτό!

  Πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται καταλείψεις πανεπιστημίων από λαθροεισβολείς. Έστω και με τη βοήθεια ντόπιων …συνοδοιπόρων (που νομίζουν ότι σε αυτούς θα βρουν ίσως ακροατές και ομοιδεάτες)!

  Οι φορολογούμενοι πολίτες διαπιστώνουν καθημερινά ότι το πολιτικό, διοικητικό σύστημα τους φορτώνει συνεχώς με αβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις και κοινωνικά προβλήματα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προασπίσει ούτε βασικά δικαιώματά τους!

  Ήδη, ειδικοί επισημαίνουν ότι «η κοινωνική κατάρρευση της πρωτεύουσας και η ανάλογη μετεξέλιξη σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας, εξαιτίας της μαζικής παράνομης μετανάστευσης και της αδράνειας των Αρχών, καθιστά ανέφικτη την αποτελεσματική διαχείριση του τεράστιου δημόσιου χρέους και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας»!

  Το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της χώρας έχει παραδοθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με τεράστια προβλήματα και δεν έχουν καμία δυνατότητα (ούτε και θέληση στην πλειοψηφία τους) οικονομικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης!

  Αν δεν παρθούν συγκεκριμένα και απολύτως αναγκαία μέτρα απελάσεων και φρούρησης συνόρων, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο, το πρόβλημα θα συσσωρεύεται ακόμα περισσότερο και σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε χειρότερες ακόμα καταστάσεις! Όσο περισσότερη ανοχή επιδεικνύεται, τόσο περισσότερο αποθρασύνονται οι περισσότεροι και τόσο η κατάσταση γίνεται πιο εκρηκτική.
  Κι άλλα προβλήματα
  Πολύ σύντομα, δεν θα μπορούν ούτε απελάσεις να γίνουν, ακόμα και αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο! Δεν θα μπορούμε καν να τους διαχειριστούμε, αν αποφασιστεί τελικά π.χ. να μεταφερθούν σε ειδικούς χώρους εκτός πόλεων. Πόσοι είναι ήδη; 1 εκ. ; 1.5 εκ.; Άλλο αυτό πάλι στοιχείο του …ξέφραγου αμπελιού!

  Και πώς μπορεί μια μικρή σε μέγεθος χώρα, να απελάσει π.χ. εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από το έδαφός της; Με ποιούς μηχανισμούς; Με τι προσωπικό ασφαλείας; Με τί πόρους;

  Και όλο και προστίθενται προβλήματα! Και η εγκληματικότητα που έχει γιγαντωθεί τροφοδοτούμενη εκτός από τους ντόπιους (και συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων), και με άφθονο … «έμψυχο υλικό» εξ …Ανατολής!

  Συν τη συρρίκνωση της κάθε τοπικής οικονομίας και τη γιγάντωση της παραοικονομίας, η οποία έχει το γκετοποιημένο παραεμπόριο ως σημαντική συνιστώσα. Συν τη μετάλλαξη από «φοβητσιάρηδες» και «κακομοίρηδες», σε πιο «ξεψαρωμένοι» και απαιτητικοί. Συν το ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι σχετικά νέοι. Ακόμα είμαστε στην αρχή λοιπόν και σύντομα, ειδικά η Αθήνα θα έχει πρόβλημα πολεμικών διαστάσεων πλέον, το οποίο θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες πόλεις που παρατηρείται έντονη παρουσία λαθρομεταναστών.

  Για μια ακόμη φορά επίσης, αποδεικνύεται ότι η στάση κάποιων – ακόμα και πολιτικών χώρων – που κάνουν τους άκριτους συμπαραστάτες, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Και όσοι το καταγράφουμε, μη σπεύδουν … «και καλά» να μας βάζουν ταμπέλες περί «φασιστών, Χρυσαυγιτών, κ.τ.λ.»!

  Είναι απλά ζήτημα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής μας! Τόσο απλά!

  Μια …γεύση έχουμε ήδη πάρει από τα διάφορα σχετικά (και πρόσφατα) επεισόδια. Απλώς αυτά θα μεγαλώσουν σε ένταση και συχνότητα εμφάνισης. Θα μπούμε ολοένα και συχνότερα ακόμα και σε προβοκατόρικες δράσεις πολιτικού χαρακτήρα και σε περιστατικά από κάθε κατεύθυνση.

  Οι πολιτικοί όμως θα είναι και πάλι θωρακισμένοι στις …Mercedes τους, αλλά για εμάς, ας ευχόμαστε μόνο να μην μας πάρει καμιά …αδέσποτη!

 50. Εγώ θα σταθώ σε αυτή σας την φράση!!Στην Ελλάδα ζούμε!Σε μια Ελλάδα όπου έμαθε τα παιδιά της να προστατεύονται μόνα τους…Τα γέννησε ,τα προστάτευε στην αγκαλιά της όμως με τον καιρό δεν βρέθηκαν τα κατάλληλα άτομα-πολιτικοι να την στηρίξουν όπως της αξίζει!εγώ θέλω να σας συγχαρώ γιατί επιμένετε και ζείτε σε μια περιοχή όπου μολις ο ήλιος δύσει κανείς δεν τολμά να βγει για μια βόλτα…καταντήσαμε να φοβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό!!Καλή δύναμη κ κουράγιο!
  Παναγιώτα Βασιλείου
  Κυπρος

 51. Επανερχομαι για να δηλωσω επισης οτι ειμαστε αρκετοι Ελληνες και Ελληνιδες που μενουμε ακομα σε αυτες τις προβληματικες περιοχες και δεν θελουμε να φυγουμε.
  Να φυγουν ολοι αυτοι ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΑΣΤΕΣ που ηρθαν απροσκλητοι να τις βρωμισουν, να τις κανουν γκεττο και να τις υποβαθμισουν..Εχει και αλλες γειτονιες η Αττικη.Γιατι ειδικα σε αυτες¨? Μηπως επιτηδες για να πουλησουμε τα σπιτια μας οσο οσο και να επωφεληθουν παλι καποιοι? Και αμεσως μετα αναβαθμιστει ολη η περιοχη και αυτοι κερδισουν εκατομμυρια? Γιατι δεν παιρνονται ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ? ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕς ΘΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?
  Θα μας αναγκασουν να ξεχασουμε τις αριστερες μας καταβολες και να στραφουμε ολο δεξια…ωστε να σωσουμε τη ζωη και την αξιοπρεπειά μας.

 52. Αγαπητέ κ. Μάινα

  Μετά και από το σημερινό σας δημοσίευμα με πείσατε για την ορθότητα του ρητού: «η βλακεία είναι ανίκητη». Σας εύχομαι καλή τύχη, ώστε την επόμενη φορά να μην σας αφήσουν στον τόπο οι προστατευόμενοί σας

 53. K.Stelio ta filia mou pano ap ola…kapote eixa thn na bioso ena troxaio atyxhma pou paraligo na moy stixisei th zoh xoris na ftaio.Otan eksistoro to symban ayto dexomai kategismo orghs filon kai gnoston gia thn symberifora mou meta to sumban,dioti den bghka na ksilokopiso kanenan den ekana munhseis mexri kai bohthhsa to atomo pou tha mou ekobe to nhma ths zohs na rhmoulkisoume to ix tou apo to odostroma.O logos pou leitourghsa opos leitourghsa htan oti otan katorthosa na sirtho ap to parathhro kai na peso sto odostroma aplosa to xairi mou sto sththos kai enoiosa tous palmous ths kardias,katalabaino oti blepondas apo to prisma tou pathoundos blepeis poio kathara.(sugnomh gia th grafh)

 54. Το ότι οι άλλοι πλέον δεν μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους επειδή τόσο και τόσα χρόνια κάποιοι έχουν εσβάλλει έχοντάς τις στην κυριολεξία απομυζήσει δε σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει να τους μοιραστούν κάποια κράτη. Πόσους να πάρεις? πόσους να πάρει η Ευρώπη? 240 εκ. έχουν εκδηλώσει πρόθεση να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Όπως ισχύει για τον κάθε έναν ατομικά, έτσι και ο κάθε λαός είναι άξιος τής τύχης του. Την τελευταία φορά που κοίταξα στο λεξικό υπήρχε μία λέξη που λέγεται επανάσταση. Αυτό ακριβώς που κάναμε εμείς κάποτε με τους τούρκους, ή τι λέω, ξέχασα, κακώς το κάναμε αφού όπως λέγεται τότε υπήρχε ευημερία και ανάπτυξη. Εμείς δεν πήγαμε τότε να μεταναστεύσουμε σωρηδόν στην τωρινή Ευρώπη. Ούτε στην δικτατορία καθήσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως ακριβώς έγινε τώρα στην Αίγυπτο. Αν εσύ σαν λαός κάθεσαι επί εκατονταετίες ή επί δεκαετίες να σε απομυζούν οι άλλοι χωρίς να κάνεις τίποτα αφενός είσαι άξιος τής τύχης σου, αφετέρου αυτό δεν σου δίνει δικαίωμα να απαιτήσεις μετανάστευση όλου αν είναι δυνατόν του πληθυσμού τής χώρας σου. Από τη μία δηλ. δεν είχαν για αιώνες το θάρρος να επαναστατήσουν στη χώρα τους, και αυτό τους δίνει αφενός το θάρρος (με την υποστήριξη τού κάθε σύριζα) να απαιτούν νομιμοποίηση τής παραμονής τους από ένα άλλο κράτος στο οποίο έχουν εισέλθει παράνομα, αφετέρου το θράσος να μιλάνε (με την υποστήριξη τού κάθε πασοκ – σύριζα) για φέρετρα. Ε ρε βρεγμένη σανίδα… Αλλά όπως χαρακτηριστικά λέγεται βρίσκουν και τα κάνουν. Ας κάνουν -αν τους παίρνει- δηλώσεις τού είδους για φέρετρα κ.λπ. στην times square της Νέας Υόρκης ή σε χώρες σαν την Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία κ.λπ., όπου αν τολμήσεις και σηκώσεις κεφάλι ΕΙΔΙΚΑ ΩΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ βλέπεις από τη μία στιγμή στην άλλη πως γλυστράει η κατσίκα στο γιαούρτι. Κι ύστερα αφού κάποιοι δεν μπορούν πλέον να ζήσουν στην χώρα τους, με ποιο δικαίωμα πάει ο Παπανδρέου το 2003 και υπογράφει την συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ μετατρέποντας μία χώρα με την έκταση και το δυναμικό της Ελλάδας σε ανθρωποχαβούζα τής Ευρώπης? (συνθήκη βάση τής οποίας οι ανά την ευρώπη συλλαμβανόμενοι άνευ νομιμοποιητικών εγγράφων λαθρομετανάστες προωθούνται στην χώρα εισόδου τους σε αυτήν, που κατά ποσοστό τουλάχιστον 90% λόγω τής γεωγραφικής της θέσης είναι η Ελλάδα). Ο καθένας αντικειμενικά σκεπτόμενςο ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αλλά βλέπεις τόσοι εν δυνάμει ψήφοι είναι αυτοί. Για να θυμίσουμε και την δήλωση, «Ελλάδα δεν είναι μόνο οι έλληνες».
  Όσον αφορά για την εγχώρια σχολική πχ εγκληματικότητα εννοείται πως όχι μόνο υπήρχε αλλά και υπάρχει αυξανόμενη. Το bullying υπήρχε ανέκαθεν σε όλα τα σχολεία, ελληνικά και μη. Απλώς τώρα, στις μέρες μας είναι σε έξαρση. Εκεί που παλιά ο bull και η συμμορία του ερχόταν και σου έπαιρνε τη μπάλα ή το χαρτζιλίκι, σήμερα έρχεται να σου πάρει το κινητό. O tempora o mores

 55. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΣΤΕΛΙΟ,
  ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΩ, ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ.
  Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΚΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΝ ΚΑΠΟΥ – ΚΑΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.
  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

 56. Κύριε Μιχάλη Αναστασιόπουλε αφού είστε τόσο καλός άνθρωπος και ανθρωπιστής με πανανθρώπινες ευαισθησίες και λέτε ότι τρελάθηκε η συντρηπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και έγιναν φασίστες και ακροδεξιοί γιατί δεν δίνετε εσείς σαν μέγα δημοκράτης και ανθρωπιστής που είστε το καλό παράδειγμα προβαίνοντας σε μια απόλυτα αλτρουιστική και ανθρωπιστική πράξη φιλοξενώντας μια οικογένεια λαθρομεταναστών που ζούνε υπό άθλιες συνθήκες σπίτι σας για μερικούς μήνες δίνοντας τους αγάπη και στοργή ή έστω να πουλήσετε την περιουσία σας και να την μοιράσετε στους »κακόμοιρους» αυτούς ανθρώπους και να αποστομώσετε όλους εμάς τους »κακούς» και »ρατσιστές» Έλληνες που είμαστε τόσο »απάνθρωποι» σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί ο ανθρωπισμός όταν συνοδεύεται από αντίστοιχες πράξεις έχει αξία γιατί αλλιώς όλα αυτά που μας λέτε είναι υποκριτικά και ψεύτικα γιατί στα λόγια όλοι καλοί είμαστε από πράξεις πάσχουμε.

  • Κύριε Αλεξίου έκανα τον κόπο να διαβάσω όλα τα σχόλια μετά το κείμενο του κυρίου Μάινα και φυσικά όσα γράψατε και εσείς, παρότι έχω ένα μάτι τυφλό και αρχή καταρράκτη στο άλλο, διότι μου αρέσει να γνωρίζω πώς σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι και να ξέρω πώς βλέπουν την πραγματικότητα που βιώνουμε και να μην μονολογώ. Κατανοώ τους φόβους σας, αλλά κάνετε μία προσπάθεια να σκεφτείτε τα ερωτήματα που σας θέτω παρακάτω και να διαβάσετε και εσείς αυτά που σας προτείνω.
   Ερώτημα: 1. Εχετε διαβάσει το κοράνι; 2. Γνωρίζετε πόσες διαφορετικές ομάδες/αιρέσεις υπάρχουν και στο Ισλάμ; 3. Γνωρίζετε ποιοι και με ποιο τρόπο δολοφόνησαν την ελληνίδα φιλόσοφο και μαθηματικό Υπατία; 4. Γνωρίζετε τι σημαίνει «φόβος του άλλου, του διαφορετικού»; Κλικ εδώ http://plagal.wordpress.com/2011/02/14/gamw-to-fovo-moy-gamw/ να διαβάσετε.
   5. Γνωρίζετε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν λύσεις αν τηρούσαμε όλοι τη στάση του κυρίου Μάινα και πιέζαμε τους κυβερνώντες; Κλικ εδώ http://ironprison.blogspot.com/2011/02/blog-post_10.html να διαβάσετε. Μετά από αυτό το τελευταίο κείμενο νομίζετε ότι υπάρχει άλλη λύση;
   Α! και ο σκιτσογράφος που σατίρισε τον Μωάμεθ ήταν Δανός και όχι Σουηδός κλικ εδώ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=382365&dt=03/02/2011 να το επιβεβαιώσετε.

 57. Γεννήθηκα και ζω εδώ και 50 χρόνια εκεί…δυο βήματα από το σπίτι του φίλου και γείτονα Στέλιου. Χαίρομαι Στέλιο που είσαι καλά. Πού φτάσαμε!!! Αυτό που κάθε πολίτης ανά τον κόσμο θεωρεί αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο-την ατομική του ασφάλεια σε μια ευνομούμενη κοινωνία- εμείς να θεωρούμε άθλο την διασφάλιση της ιδίοις μέσοις!!! Αντιστέκομαι κι εγώ όπως και κάποιοι λιγοστοί ακόμη «ιθαγενείς» αυτής της πόλης , αυτής της γειτονιάς που κάποτε αποτελούσε έμπνευση για πολλούς… Αντιστέκομαι σ’ αυτόν τον ιδιότυπο διωγμό που κάθε στιγμή υφιστάμεθα, όχι φυσικά από αυτούς που αναζητώντας τον «ήλιο», κατέληξαν σ’ αυτά εδώ τα ανήλιγια πλέον από το τσιμέντο, τη βρώμα και την …αμμωνία σοκάκια, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο αλλά από αυτούς που ύπουλα και με ίδιο συμφέρον αποφασίζουν για την τύχη μου, την ασφάλεια των παιδιών μου, τον ευτελισμό της περιουσίας και της αξιοπρέπειας μου, της ίδιας της ζωής μου. Συνεχίζω και κατοικώ εδώ και δεν κάνω τη χάρη σε κάποιους να ξεπουλήσω τη ζωή και τους κόπους χρόνων για ένα κομμάτι ψωμί, τρεπόμενη σε άτακτη φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση για να τους κάνω πλουσιότερους.Αυτούς που τη γειτονιά μου τη γνωρίζουν μόνο από τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου…Μας έχρησαν ρατσιστές. Η εύκολη αντιμετώπιση σ’ ένα κοινωνικό φαινόμενο που κάθε μέρα διογκώνεται.Δεν πτοούμαι από ταμπέλες που άκοπα μας κολλάνε στο μέτωπο, απλά διότι δεν είμαι. Αντίθετα χρήζω ρατσιστές όλους αυτούς που είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά, καπηλεύονται τη δυστυχία ημών και «αυτών» για να προωθούν δικά τους σχέδια και φιλοδοξίες. Απαιτώ από όλους αυτούς που διατυπώνουν κριτικές, ευχολόγια και εκτιμήσεις και που έχουν τον τρόπο, να μας βγάλουν από αυτόν τον εφιάλτη. και εμάς και «αυτούς». Αυτούς που καθημερινά διασταυρώνομαι μαζί τους στα οικεία πεζοδρόμια, που μαζί τους μοιράζομαι τον αέρα που αναπνέω και που κάποιοι ανεύθυνοι τους έχουν βάλει απέναντί μας…Αυτούς που σε κοιτάνε μ’ένα βλέμμα απορίας, αυτούς που νιώθουν ξεγελασμένοι από τις διαβεβαιώσεις ότι παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα προσέγγιζαν τη γη της επαγγελίας…Απαιτώ λοιπόν «Κύριοι» να κάνετε επιτέλους κάτι. Είτε λέγεστε πολιτικοί, είτε δημοτικοί άρχοντες είτε δεν ξέρω τι. Και συνεχίζω να κατοικώ εδώ σε πείσμα των καιρών. Διότι γνωρίζω ότι η απουσία και η αποδοχή της κακής μας μοίρας είναι ο χειρότερος εχθρός της ελευθερίας και της διεκδίκησης των αυτονόητων και κεκτημένων ως άνθρωποι δικαιωμάτων μας.

 58. Η πλατεία Βικτωρίας έχει αφεθεί στην τύχη της και ουδείς ενδιαφέρεται. Εδώ και μήνες βρίσκεται σε μόνιμη κατάληψη από συμμορίες και άλλες ομάδες αλλοδαπών επικίνδυνων τεμπελχανάδων και τις πολυπληθείς οικογένειες τους, οι οποίες προφανώς θεωρούν πολύ φυσιολογικό να φοράνε στα 10χρονα και 12χρονα κορίτσια τους μαντίλες.
  Οι γυναίκες τους επίσης, που υποτίθεται ήρθαν να δουλέψουν, είναι πολύ φυσιολογικό να κοπροσκυλιάζουν με τις υπόλοιπες μπουρκοφόρες όλη την ημέρα στην πλατεία. Είναι πολύ φυσιολογικο επίσης νέοι άνθρωποι από 20 έως 40, που υποτίθεται ήρθαν για δουλειά και μία καλύτερη ζωή να ξυπνάνε το μεσημέρι και μετά να πηγαίνουν να κάθονται όλη την ημέρα σε μία πλατεία, στις αντροπαρέες τους βεβαίως, όπου δεν μπορείς να περάσεις χωρίς να κινδυνεύσεις. Την κατάσταση επιδεινώνει η εδώ και μήνες μη λειτουργία του σταθμού του τρένου. Οι επί σειρά ετών επαγγελματίες φεύγουν τρέχοντας ο ένας μετά τον άλλο. Ποιός πελάτης θα πατήσει στην περιοχή; Τα μαγαζιά μετατρέπονται μ! ε την ταχύτητα του φωτός σε internet cafe, μινι μαρκετ και money transfer, όπου το χρήμα ξεπλένεται άφθονο. Η Πολιτεία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. ¨Ελεγχος μηδέν. Τα περισσότερα μαγαζιά λειτουργούν χωρίς άδεια. Κανείς όμως δεν τα ελέγχει.
  Ερωτώ λοιπόν. Για πόσο ακόμη θα ανέχεται το Κράτος αυτή την κατάσταση; Εμείς οι κάτοικοι τί πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας αφού η αστυνομία απέχει με εντολές των από πάνω; Τί ακριβώς περιμένει το Υπουργείο να γίνει; Πότε θα μας σφάξουνε ή πότε θα τους σφάξουμε εμείς;Να δοθούν άμεσες λύσεις. Η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη. και να λειτουργήσει επιτέλους ο σταθμός του τρένου. Πάνω από έξι μήνες κεντρικοί σταθμοί είναι κλειστοί. Κουλαμάρα έχουν αυτοί που τους φτιάχνουν;

 59. Eimai 35 kai menw episis stin pl.Viktwrias kai eimai sxediastria.
  Agapw tin geitonia einai grafiki kai palaia kai vastaei akoma ena yfos gnwrimias gia osous xeroun. ta dendra to gnwrizoun pou einai ekei xronia kai oi sydaxiouxoi pou syzitane stis kafeteries gia tin politiki tis xwras. .
  Ekei emenan palia i giagia mou kai i theia mou. kai twra menw egw.
  Ektos vevaia gia tin exathliwsei pou epitrepete na ginete.
  An theloun ayto to katharizoun se xrono miden den einai dyskolo.
  Exoume to pedio tou areos dipla, exoume tis kafeteries kai ta estiatoria stin plateia, einai mia poly omorfi geitonia apo kei.
  Exoume episis twra to neo «Guggenheim» tou Xaragiwni me to mouseio syllektikwn aytokinitiwn.
  Episis yparxei ena reyma kalitexnwn kai gallery stin Kypseli pou olo ayto to trigwno syndeete.
  Merikoi adilamvanonde tin axia aytis omorfis playeras tis Athinas. Kai merikoi to ekmetaleyonde mia xara eborika.
  Einai kati pio prosgeiwmeno apo ta Exarxeia kai to Psiri, exei mia alli ayra. Egw pandos agapw tin geitonia kai perimenw na tin dw na anthirei.

 60. χρειάζεται μεγάλο απόθεμα ψυχής, εξαιρετική συναίσθηση της έννοιας πολίτης μιας πόλης & γειτονίας που γίνεται κάθε μέρα ποιό απάνθρωπη ποιό αδιάφορη και αφηλόξενης με όλα τα επακόλουθα, και ασφαλώς απαιτείται έμπρακτη απόδειξη αλληλεγύης στους απελπισμένους, να σταθεί κανείς με ένα τέεοιο τρόπο απέναντι σε ανθρώπους που απείλησαν ακόμα και την ίδια την υπόστασή του συνανθρώπου μας κ. Μάϊνα.
  Υπάρχει ακόμα ελπίδα!

 61. Με την ίδια λογική που δικαιολογείται εκληματίες αλλοδαπούς που θα μπορούεσαν να είχαν αφαιρέσει και ανθρώπινη ζωή γιατί δεν διακαιολογείται με την ίδια »ανθρωπιστική» λογική και την αστυνομική βία κατά ανήμπορων ηλικιωμένων,μικρών παιδιών,φοιτητών και άλλων τέτοιων περιπτώσεων λέγοντας πως και οι αστυνομικοί που τα διαπράττουν αυτά άνθρωποι των 700 ευρώ είναι με οικογένεια και παιδιά που θα μπορούσαν να ήταν και συγγενείς μας και πρέπει να τους δικαιολογήσουμε γιατί είναι άνθρωποι πιεσμένοι οικονομικά άι θέτουν την ζωή τους αρκετές φορές σε κίνδυνο και μερικές φορές παραστρατούν.Με την ίδια λογική γιατί δεν δικαολογείται και τους χρυσαυγίτες λέγοντας άνθρωποι είναι και αυτοί μάνα τους γέννησε απλώς η ανεξέλεγτη μετανάσταση και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους τους ώθησε να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να οδηγηθούνε σε πιο εξτρεμιστικά κόμματα;
  Γιατί είστε τόσο »φιλεύσπλαχνοι» με ακραίες μορφές βίας ειδικά των αλλοδαπών και δεν είστε το ίδιο φιλεύσπλαχνοι με ακραίες μορφές βίας άλλων κοινωνικών ομάδων;Και τέλος τέλος αφού θέλετε να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας γιατί δεν προβαίνετε σε μια απόλυτα αλτρουιστική και ανθρωπιστική πράξη φιλοξενώντας μια οικογένεια λαθρομεταναστών που ζούνε υπό άθλιες συνθήκες σπίτι σας για μερικούς μήνες δίνοντας τους αγάπη και στοργή ή έστω να πουλήσετε την περιουσία σας και να την μοιράσετε στους »κακόμοιρους» αυτούς ανθρώπους και να αποστομώσετε όλους εμάς τους »κακούς» και »ρατσιστές» Έλληνες που είμαστε τόσο »απάνθρωποι» σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί ο ανθρωπισμός όταν συνοδεύεται από αντίστοιχες πράξεις έχει αξία γιατί αλλιώς είναι κούφια λόγια και αφήστε τώρα τις υποκρισίες

 62. Καταρχήν κε Μάινα εύχομαι να είστε καλά στην υγεία σας.
  Ζω στο κέντρο όλη μου την ζωή και εργάζομαι καθημερινά 2 στενά απ΄την πλατεία Βικτωρίας.
  Δεν θα σχολιάσω το θέμα των μεταναστών κλπ γιατί πραγματικα οι προλαλήσαντες με κάλυψαν, Θα γράψω λοιπόν για μια άλλη πτυχή του θέματος.
  Η περιοχή κατά την γνώμη μου έχει αφεθεί στην τύχη της για έναν απλούστατο λόγο: για να πέσουν σε εξεφτελιστικά επίπεδα οι τιμες των ακινήτων. Είναι μια περιοχή φιλέτο, με πολλά νεοκλασσικά άφτιαχτα, με πρόσβαση σε όλες τις συγκοινωνίες, ανάμεσα σε κεντρικότατους δρόμους. Απλά όλοι είμαστε θύματα ενός μεγαλεπίβολου σχεδίου. Αν θέλανε η περιοχή «καθάριζε» σε μια βδομάδα.Ρίξτε μόνο μια ματία στις τιμές πώλησης. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως ήδη ξεφύτρωσε το 1ο εμπορικό κέντρο! Δυστυχώς είμαστε ΟΛΟΙ θύματα αυτής της κρεατομηχανής. Απλοι αριθμοί. Κάποια στιγμή θα γίνει το νέο Ψυρρή ή το νέο Γκάζι και κάποιοι θα πλουτίσουν με το αίμα αθώων. Και άλλοι ήδη πλουτίζουν!
  Ήδη, με απλή μαθηματική σκέψη, αφήνεις το σπίτι που έχεις εκεί, νοικιάζεις ή αγοράζεις αλλού ξοδεύοντας χρήματα που αλλιώς δεν θα τά δινες, πληρώνεις περισσότερη βενζίνη για να πας στην δουλειά σου, γράφεις τα παιδιά σου σε ένα ιδιωτικό σχολείο και το κυριότερο, ζεις με φόβο, Και όπως λέει και ο Καζαντζάκης στην Οδύσσεια του «Αν θες να μάθεις ένας μοναχά Θεός στον κόσμο, ο Φοβος.»

  • Θα μπορούσε το ελληνικότατο DNA σας να με διαφωτίσει διευκρινίζοντάς μου πώς ακριβώς συνδέεται η προτροπή σας προς την κυρία Σούλα να μεταναστεύσει, με μία απλή παράθεση κάποιων βιωμάτων της;

 63. Έτσι κ.Μάινα, σκύψτε το κεφάλι, δυστυχώς η έννοια φασισμός για σας και τους υπόλοιπους «προοδευτικούς» είναι μονοδιάστατη.Σας εύχομαι να μην σας ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό αλλά πολύ αμφιβάλλω.

 64. Η δυστυχια του να εισαι ελληνας…

  Να ξυπνας το πρωι,να βλεπεις το υψιστο αρχιτεκτονημα,την Ακροπολη,

  να βλεπεις στους δρομους του απογονους των Καρυατιδων & Κουρων,ιδια κορμοστασια,

  ιδια γυμνασμενοι,φτυστοι στη μουρη ( ή εστω φτυστοι γενικα…) ,

  ζωντανη αποδειξη της βιολογικης καθαροαιμιας της Φυλης & μαζι με τους εκλεκτους της ανθρωποτητας

  να βλεπεις & …τα μιασματα,τους μελαμψους,τους μαυρους.

  Τους συγχρονους βαρβαρους,κατα Καβαφη…

  Αυτους που ζουσαν στα δενδρα & γρυλλιζαν οταν οι προγονοι μας εφτιαχναν Παρθενωνες…

  Τι μπορει ομως ο καθε ελλην να καμνει..?

  Τι μπορει..?

  Οπως ελεγε & ο εθνικος ποιητης…

  » ενα εχτυπαε τ’ αλλο χερι απο την απελπισιά»…

  Λυπηρα λοιπον τα δυο μας χερια τα χτυπουμε…

  Φοβουμαι μηπως αυτη τη φορα,που ερχεται & η συντελεια του κοσμου οπως λενε οι γραφες (Λιακοπουλος),

  τωρα που ο Φοιβος (οχι ο συνθετης ) δεν εχει καλυβα ( περα απο τη παραγκα στη Σουπερλιγκα)

  & απεσβετο το λαλον υδωρ, μηπως τελικα οι Μηδοι, φυρδην μυγδην , θα διαβουν τις Θερμοπυλες…

  Κι αν τις διαβουν,μηπως…εκδικηθουν…με οποιο τροπο μπορεσουν…

 65. Εδώ οι τσιγγάνοι που είναι μια μικρή μειοψηφία 300 χιλ. και ζούν στην Ελλάδα για 1000 χρόνια πάνε στρατό,ψηφίζουν είναι Έλληνες πολίτες και όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν αλλά ούτε καν εντάχθηκαν στην Ελληνική κοινωνία το ίδιο ισχύει και με 120.000 μουσουλμάνους της δυτ.Θράκης που ζούν τουλάχιστον 100 χρόνια στην Ελλάδα και αν πάς στην Θράκη νομίζεις ότι ζείς σε Τουρκική επαρχία και υποτίθεται είναι πιο μετριοπαθής και μου λέτε εμένα ότι υπάρχει περίπτωση να αφομοιωθούν στην Ελλάδα 2.000.000 Πακιστανοί,Μπαγκλαντιανοί και Αφγανοί από ακραίες,θρησκόληπτες σκληροπυρηνικές χώρες όπου τις γυναίκες τις θεωρούν στο ίδιο επίπεδο με τα ζώα και τις λιθοβολούν ,τους ομοφυλόφιλους τους κρεμάνε και τους άπιστους τους αποκεφαλίζουν που ζούνε σε έναν δεύτερο μεσαίωνα.Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει η βιομηχανική υπερδύναμη Γερμανία,η προοδευτική Γαλλία και Αγγλία, η σύγχρονη και ανοιχτή Ολλανδία και Σουηδία, το Βέλγιο και η αυστρία που ζούνε δεκαετίες στις χώρες αυτές θα το καταφέρει η πτωχευμένη,υποανάπτυκτη,φτωχή, μικρή ,η μπανανία, το τσίρκο ο γελωτοποιός της Ευρώπης Ελλάδα;Ειλικρινά αν υπάρχει ανθρωπος που να το πιστεύει πραγματικά ξεφεύγει το πράγμα από το πραγματικό και ρεαλιστικό κόσμο και μεταφέρεται στον κόσμο των αισθήσεων από εκεί και πέρα σηκώνω ψηλά τα χέρια.

 66. Μερικές ερωτήσεις προς μελετητές της πρόσφατης Ιστορίας
  Ξέρετε πότε θα σφραγίσουν τα σύνορα και δεν θα μπαίνει κουνούπι;
  Ξέρετε πότε θα πάψουμε ν’ αμφιβάλουμε αν αυτούς που έχουν περάσει νύχτα τα σύνορα θα πρέπει να τους λέμε λαθρομετανάστες;
  Ξέρετε πότε θ’ αρχίσουμε ν’ αναρωτιόμαστε μήπως είναι εχθροί του λαού και του νεοσύστατου κράτους του;
  Ξέρετε πότε οι όπου γης δυστυχισμένοι θα μας διαγράψουν απ’ τα όποια σχέδια τους και όχι μόνο θα πληρώνουν για να έρθουν απ’ τις πιο απίθανες γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά θα προσεύχονται να μην τους ξεβράσει κατά λάθος το κύμα;
  Ξέρετε πότε οι όπου γης αμαρτωλοί δεν θα μας βλέπουν σαν την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τις όποιες αμαρτίες του παρελθόντος τους και την απαρχή μιας νέας ζωής με ταυτότητα κατ’ επιλογήν τους;
  Ξέρετε ποιο κράτος θα αναλάβει να τους πείσει ότι δεν χωρούν στο επόμενο οικονομικό πεντάχρονο πλάνο και πως η θέση τους είναι δίπλα στου φτωχούς και κατατρεγμένους της πατρίδας τους, ναι της πατρίδας τους – όπως το βλέπετε – για να κηρύξουν και σ’ αυτούς το λόγο του Θεού και να πάμε όλοι μαζί μια ώρα αρχύτερα εκεί που νομοτελειακά είναι να πάμε (ΑΜΗΝ);
  (Όσοι το ξέρουν να μην το πουν, ν’ αφήσουν να το βρουν και οι άλλοι).

 67. ναι αναγνωριζω πως ο κυριος Μαινας γλυτωσε απο τυχη και ομως δεν κρατα κακια.σιγουρα ειναι ανωτερος ανθρωπος και πολυ ψαγμενος μεσα του για να κρατα τετοια σταση.μεχρι εδω καλα.πρεπει ομως να γινει κατι.ως ποτε η χωρα μας θα ειναιμια μεγαλη χαβουζα ενα χωνευτηρι που απορροφα καθε καρυδιας καρυδι απο τον καλυτερο ως τον χειροτερο?????το να θελει καποιος να ζει να κινειται χωρις να φοβαται σε καθε του βημα στην πολη του σημαινει πως ειναι ρατσιστης??

 68. Κύριε Mάινα,

  Με όλο τον σεβασμό, πολύ φοβάμαι ότι ίσως υποπέσατε σε ένα λάθος. Δεν αναιρώ επ΄ουδενί ότι ίσως μεγαλώσατε σε μία γειτονία ανέμελη, όπως και περιγράφετε καλύτερα: «πάντα προχωρούσα ανέμελα στη γειτονιά μου, χωρίς καμιά υποψία και φόβο πως μπορεί να μου συμβεί κάτι κακό». Αλλά, δυστυχώς, οι καιροί έχουν αλλάξει. Όπως και εσείς, έτσι και εγώ συνήθιζα να περπατάω ανέμελος στην γειτονιά μου, και τώρα πλέον – τα τελευταία 10 χρόνια, αποφεύγω να βγαίνω έξω μετά από μία ορισμένη ώρα.

  Μερικές φορές, όμως, πρέπει να μας χτυπήσει το κακό (κυριολεκτικά) για να καταλάβουμε ότι «οι καιροί έχουν αλλάξει.» Δυστυχώς, αυτό έγινε σε εσάς, κύριε Mάινα. Το λάθος σας, όμως, είναι ότι το αφήνετε, και ότι αφήνεις θα σε αφήσει – η εν προκειμένω δεν θα σε αφήσει.

  Υπάρχει κάτι ονομαζόμενο «positive discrimination», ή αλλιώς αν θέλετε να το μεταφράσετε «θετική εύνοια και διάκριση προς σε μια φυλή, φύλο, που θα υπόκειτο σε διαχωρισμό». Εν ολίγοις, είναι μία πολιτική άποψη, μία καταφατική δράση που αναφέρεται σε πολιτικές που λαμβάνουν παράγοντες ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένων της: «φυλής, χρώματος, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής» προκειμένου να αποτελέσει πλεονέκτημα για μια μειοψηφούσα ομάδα, συνήθως ως μέσο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της η ιστορία των διακρίσεων.

  Απ΄ότι διάβασα, είχατε σκοπό να υποβάλετε «μήνυση κατά αγνώστου», απεφασίσατε, όμως, να την αποσύρετε βλέποντας ότι αυτό ίσως να είχε αρνητικό αντίκτυπο στην επερχόμενη συμμετοχή σας στην συναυλία υπέρ των μεταναστών και κατά του ρατσισμού. Φυσικά και επράξατε όπως νιώθατε και είναι ανευθαίρετο δικαίωμα σας. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι ενηργήσατε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το θέμα, όμως, είναι το εξής. Με αυτή σας την κίνηση δίνετε λαβές, έδαφος αν θέλετε στο να γίνετε, ίσως, θύμα ξανά. Μην με παρεξηγήσετε, δεν σας εύχομαι κάτι τέτοιο. Τουναντίον, αποφεύγω να σκεφτώ κάτι τέτοιο για σας η για οιονδήποτε άλλον συνάνθρωπο μας.

  Όμως, παρά ταύτα, αν στην θέση σας όταν σας άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο καθώς αντισταθήκατε, ήταν μία γιαγιά ή μια γυναίκα και αντιστέκονταν η ίδια; Πολύ φοβάμαι ότι τα μπουκάλια μπύρας που εκσφενδονίστηκαν σε σας κ. Μάινα, που όπως ο ίδιος ομολογήσατε τα αποφύγατε, ίσως και να χτυπούσαν την γιαγιά. Η την γυναίκα, οιαδήποτε γυναίκα. Η μάλλον, κύριε Μάινα, θα χτυπούσαν εμένα, τον άγνωστο. Το παιδάκι με το i-phone που ξέρετε αυτά τα τα i-phone ή όπως αλλιώς τα λένε, κοστίζουν ακριβά και είναι λουκούμι για οποιονδήποτε – ανεξαρτήτου χρώματος – επίδοξο ληστή. Και που ξέρετε, αυτός που σας έκλεψε το κινητό, να έπαιρνε το i-phone από την κοπελίτσα καθώς αυτή σχολούσε από την ΑΣΟΕ που είναι σχετικά κοντά από την Πλατεία Βικτωρία.

  Κακά τα ψέματε, κύριε Μάινα. Η υπόθεση σας πήρε διαστάσεις διότι είσθε «διάσημος», εν προκειμένω ηθοποιός. Δεν χρωματίζομαι τέτοιες πράξεις. Ήταν λευκός, έγχρωμος, ασιάτης, αυτός που σας επιτέθη. Επ΄ουδενί, όμως, δεν κρατάμε δύο καλάθια, δύο μέτρα και δύο σταθμά.

  Αλήθεια, κύριε Μάινα, αν θα ήταν Έλληνας, αυτός που σας έκλεψε το κινητό και οι υπόλοιποι συνένοχοι του που σας πέταξαν τα μπουκάλια μπύρας, ήσαν Έλληνες φτωχοί, θα τους είχατε υποβάλλει μήνυση; Tι θα κάνατε τότε; Πολύ φοβάμαι ότι η απάντηση ίσως είναι θετική. Αυτό καθ’αυτό αποτελεί, «θετικό» διαχωρισμό.Αυτό δεν είναι διαχωρισμός εξ ορισμού. Ξέρετε υπάρχουν και Έλληνες που πεινάνε και καταφεύγουν σε τέτοιες κινήσεις, αλλά δεν την γλυτώνουν και υποβάλλονται μυνήσεις κατά αγνώστου.

  Κύριε Μάινα, όταν ο συνάδελφος σας Ζαχαρίας Ρόχας μαχαιρώθηκε στον λαιμό, και εν ολίγοις σας είπε ότι δεν θα ενεργούσατε με αυτή την απερισκιψία, ελαφρότητα, αν σας συνέβαινε κάτι παρόμοιο, δεν πιστεύετε ότι έχει δίκιο; Προσέχτε, όχι εν μέρει δίκιο, αλλά δίκιο!

  K. Mάινα, σας διαβεβαιώ, ότι δεν είμεθα όλοι δεξιοί στα πολιτικά μας πιστεύω, ούτε ξάφνου γίναμε ξενόφοβοι, και ρατσιστές. Αλλά, επ΄ουδενί, όμως, δεν μπορούμε να κρατάμε δύο μέτρα και δύο σταθμά έχοντας ως βάση το χρώμα, την θρησκεία ή το φύλο έστω, του κάθε επίδοξου ληστή ή βιαστή.

  Όταν πηγαίναμε μετανάστες στην Αμερική, πηγαίναμε με τα χαρτιά μας και περάσαμε όλοι μας ιατρικές εξετάσεις. Ακόμη και μετέπειτα, όμως, πιο πρόσφατα σχετικά στα 1970, πάντα πηγαίναμε έτοιμοι. Αν υπήρχαν κλέφτες στην Αμερικά και στην Ευρώπη, μα φυσικά..και υπήρχαν!!! Παντού και πάντα υπάρχουν σάπια μήλα! Αλλά, ως επί τω πλείστον, φροντίζαμε να απομακρύνουμε τα σάπια μήλα. Αν τώρα είχαμε υποπέσει θύματα ρατσισμού ή ξενοφοβίας, μα φυσικά και πάλι! Αλλά, φροντίσαμε να τους κερδίσουμε όπου και αν πήγαμε. Και ακόμη όταν δεν τους κερδίζαμε, κάναμε το πάντα προς το ζην (λούστροι, καθαριστές) και φροντίζαμε να πηγαίνουμε έτοιμοι με τα χαρτιά μας (ιατρικά, ντοκουμέντα) έτσι να μην δώσουμε δικαίωμα.

  Επίσης, κάτι που ξεχνάτε κύριε Μάινα, είναι ότι μιλάμε για μία χώρα που δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους μετανάστες. Το ότι κάποιοι, αντιτίθενται στην ανεξέλεγκτη έλευση μεταναστών, δεν σημαίνει ότι αντιτίθενται στην έλευση μεταναστών. Το καταλαβάτε αυτό, κύριε Μάινα;

  Δεν είμεθα όλοι δεξιοί και επ όυδενί δεν ασπαζόμεθα τέτοιες πολιτικές. Παν μέτρον άριστον.

  Eλεγχόμενη μεταναστευτική πολιτική σημαίνει καλύτερη διαβίωση για τους ίδιους τους μετανάστες και εξάλειψη εκμετάλλευσης τους μέσω του παραεμπορίου και του ενδεχομένου εμπορίου ναρκωτικών.

  Κύριε Μάινα, πρέπει να συμπάσχετε με τους μετανάστες και με τους μόνιμους κατοίκους που μένουν εκεί. Είστε ένας από αυτούς, σωστά; Στο πρόσωπο σας, τουλάχιστον, δεδομένου ότι είσθε μόνιμος κάτοικος Πλατείας Βικτωρίας, θα πιστεύαμε ότι θα βρίσκαμε μία φωνή που θα ακουγόνταν εκ μέρους μας. Αλλά του κάκου.

  Το να συνεχίζουν να έρχονται εδώ μετανάστες απούσας ελεγχόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, δεν τους βοηθάει. Σίγουρα δεν βοηθάει κανέναν εδώ. Αλήθεια, τι γίνεται όταν έχουμε 10 μετανάστες, και φαί για 3 άτομα; Με τι κριτήρια θα δώσουμε αυτά τα 10 πιάτα σε 3 μετανάστες ; Έχοντας ως βάση τι; Ποιος είναι πιο αδύνατος, πιο αναιμικός; Με βάση το φύλο; Οι γυναίκες προηγούνται και οι άντρες, αν και εφόσον έχει περισσέψει φαί, θα φάνε μετά; Θετικός διαχωρισμός, δηλαδή;

  Φιλικά,

  Κωνσταντίνος Παχής.

 69. Από το http://www.olympia.gr

  Άλλη μια μέρα στον νεοοθωμανικό παράδεισο: Άγριος ξυλοδαρμός μητέρας γνωστού δημοσιογράφου απο μαροκινούς λαθρομετανάστες

  http://olympia.gr/2011/02/16/%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%ce%bf%ce%b8%cf%89%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4/

 70. Polu lupamai gi auto pou sas sunevike. Sas paraklw na prosexete.

  Kai na eiste kala na ftiaxnete douleies opws to NHSI. Ka8e fora pou sa vlepw (menw sti Melbourne) mono apo to internet gemizei i psuxe mou Ellada. Sas euxaristw.

 71. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που πρόκειται για πραγματικά σωστούς μετανάστες που ήλθαν στην χώρα μας (έστω και παράνομα) με σκοπό να φτιάξουν τη ζωή τους και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και την οικογένεια τους όπως εξάλλου και το σύνολο των δικών μας Ελλήνων μεταναστών τις προηγούμενες δεκαετίες που έφυγαν αποκλειστικά για να δουλέψουν , να ενσωματωθούν στις εκεί κοινωνίες και να πετύχουν, η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που εισβάλουν εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα αποτελείται από:

  1)Κλασικούς τυχοδιώκτες και εκ φύσεως, κουλτούρας, ιδιοσυγκρασίας και συνείδησης τεμπέληδες οι οποίοι έμαθαν ότι υπάρχει ένα μπουρδέλο κράτος στον πλανήτη και ήλθαν για να κάνουν την τύχη τους με παράνομες ενασχολήσεις που βγάζουν εύκολο και ανέξοδο κέρδος μέσω ναρκωτικών, πορνείας, πλαστοπροιόντων, παραεμπόριου, λαθρεμπόριου κλπ. Αυτοί προέρχονται κυρίως από αφρικανικές χώρες της μαύρης Αφρικής. (εάν έχετε δει μαύρο σε οικοδομή, να μου το πείτε να το μάθω και εγώ.)

  2)Κλασικούς εγκληματίες, ληστές κλέφτες και δολοφόνους μαφιόζους οι οποίοι έρχονται στο μπουρδέλο μας από κάθε μεριά του πλανήτη κυρίως όμως από τα βαλκάνια και χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, πολλές φορές μάλιστα με οργανωμένα τουρς, για να αρπάξουν καταδρομικά ότι μπορούν και να φύγουν αστραπή αν και τις περισσότερες φορές παραμένουν γιατί οι μπίζνες είναι καλές και κανείς δεν λέει όχι στο παραπάνω κέρδος.

  3)Κλασικούς ποινικούς παρανόμους και εγκληματίες, από απλούς πορτοφολάδες μέχρι και κυρίως στυγνούς κακούργους οι οποίοι δεν έχουν τύχη στην χώρα τους όπου και κινδυνεύουν με κρεμάλα, λιθοβολισμό ή αποκεφαλισμό λόγω του αυστηρότατου ποινικού δικαίου των χωρών τους και προστρέχουν στο μπουρδέλο μας για να γλυτώσουν το κεφάλι τους και να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις δραστηριότητες τους. Αυτοί προέρχονται κυρίως από χώρες του αραβικού κόσμου καθώς και ασιατικές. Το πονηρό της υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί παρουσιάζονται ως πρόσφυγες είτε Παλαιστίνιοι είτε Αφγανοί. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι η Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι Τυνήσιοι που τελευταία κατέφυγαν στην Ιταλία μετά την εξέγερση στην Τυνησία, είναι κατάδικοι και έγκλειστοι φυλακών οι οποίες άνοιξαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Το ίδιο έργο το έχουμε δει και εμείς βέβαια με τους Αλβανούς και την εξέγερση στην Αλβανία το 97.

  4)Επίσης η ισλαποποίηση της Ευρώπης είναι μία κλασική και διαχρονική επιδίωξη των ισλαμικών κέντρων εξουσίας στην Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Λιβύη κυρίως, οι οποίες αυτές χώρες χρηματοδοτούν και προωθούν φανατικούς ισλαμιστές ταλιμπάνους στην Ευρώπη με απώτερο σκοπό την ισλαμοποίηση αυτής.

  Τέλος ο ψευτοαριστερίστικος συρφετός του διεθνούς κεφαλαίου των μεγαλοτραπεζιτών τοκογλύφων, νταβατζήδων και δολοφόνων των λαών, προωθούν την παγκοσμιοποίηση και τη «Νέα Εποχή» της παγκόσμιας διακυβέρνησης που επικαλείται και συχνά και ο Γιωργάκης μας, χρηματοδοτείται από σκοτεινά κέντρα εξουσίας τάχα φιλανθρωπικών κέντρων και ΜΚΟ που τάχα προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με σαφή σκοπό να τα ισοπεδώσουν και να εξαφανίσουν τα κράτη – έθνη, τις κουλτούρες και την ιστορία αυτών και έτσι να πετύχουν την ευκολότερη υποταγή τους και χωρίς αντίδραση και αντίσταση να υποκύπτουν στη θέληση και την εξουσία των κέντρων αυτών! Αυτά τα κέντρα λοιπόν στηρίζουν όλες τις προαναφερόμενες κατηγορίες και τις χρησιμοποιούν ως τον πολιορκητικό κριό εναντίον των λαών, των κρατών και των εθνών.

  Θα τους κάνουμε την χάρη; Η απάντηση θα δοθεί πιστεύω, αν όχι σύντομα, έστω και αργότερα, οι λαοί και τα έθνη κάποια στιγμή, θα δώσουν την απάντηση και αυτό το θεωρώ δεδομένο και μαθηματικά βέβαιον.

 72. Αγαπητέ κε.Μάϊνα…Εύχομαι να είστε καλά,αν και νομίζω ότι μάλλον θα ξαναεπαναληφθεί…

  Σίγουρα θα μπορούσα να πώ πολλά…Αντί αυτού,θα προτιμήσω να εκφράσω την θλίψη και την
  σύγχυσή μου σχετικά με το που βαδίζουμε. Ποιός είναι τελικά ο προσανατολισμός μας..ποιός ο
  σκοπός της ύπαρξής μας..Τί θα αφήσουμε πίσω μας; Έχουμε σχέδια για τη ζωή μας; Ή τρώμε-
  κοιμόμαστε-αφοδεύουμε-διαιωνίζουμε το <> αυτό είδος μας ( για να μην το πω πιο απλά
  και λαϊκά ) και στο τέλος πεθαίνουμε από γηρατειά-αν είμαστε τυχεροί ή άλλες αιτίες-όπως
  παρά λίγο εσείς ;; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ κε.ΜΑΪΝΑ : Πού Πάμε;;;;;;

 73. Αγαπητέ Κύριε Μάινα
  Καταρχήν συγχαρητήρια για την επιστολή σας και εύχομαι στο μέλλον να μην σας ξανασυμβεί κάποιο γεγονός παρόμοιο.
  Είμαι Ελληνίδα και ζω στην Ισπανία σε μια επαρχία λίγο μεγαλύτερη από τη Θεσσαλονίκη, με μεταναστευτικό πληθυσμό σχεδόν ίσο με της Ελλάδας. Τα στερεότυπα αρκετά και η προκατάληψη επίσης. Το θέμα εδώ, όπως και στην Ελλάδα δεν είναι να επιρρίψουμε ευθύνες αλλά να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης αυτής της μαζικής εισροής μεταναστών.
  Διάβασα στο σχόλιο του Κύριου Αναστάσιου, ότι θα πρέπει πρώτα ο Αλλοδαπός να σέβεται αυτόν που το φιλοξενεί και μετά εμείς τον Αλλαδαπό. Δεν συμφωνώ καθόλου, για μένα ο σεβασμός είναι κάτι αμοιβαίο και πόσο μάλλον για κάποιους ανθρώπους που αναγκαστήκανε να αφήσουνε τα σπίτια τους , και εμείς δεν έχουμε μπεί καν στο κόπο να τους ρωτήσουμε τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται στη χώρα . Φυσικά οι λόγοι που μεταναστεύει κανείς, εκτός ότι πηγάζει σαν ανάγκη από τον ίδιο τον άνθρωπο εδώ και αιώνες, είναι διάφοροι και πολλοί. Αν όμως τους βοηθήσεις, τους αφήσεις να μας «γνωρίσουν» και φυσικά και πρώτιστα, να τους «γνωρίσουμε» εμείς, τα πράγματα,( και το πιστεύω αυτό ) , θα ήταν διαφορετικά. Και το βλέπω και βάζω, ως παράδειγμα εμένα. Όπως εγώ σέβομαι τα ήθη και τα έθιμα των Ισπανών, έτσι θέλω και εγώ να σέβονται τα δικά μου.
  Δεν νομίζω ότι υπάρχουν εκ γενετής κακοποιοί αλλά όταν η ανάγκη για επιβίωση είναι πλέον ορατή, δεν είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο; και πόσο μάλλον σε μια χώρα που η καταστολή είναι σημαία και η πρόληψη πανάκια.

 74. Εχω προτίνει …. μηδενικη ανοχή … εφαρμογή του νόμου …. αλλά …. άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ….
  Πως να φύγουν – που να πάνε – τι να κάνουν – οι ορδές των εισβολέων ? Το πρόβλημα ειναι παρόμοιο με τα πρεζόνια της Τοσίτσα- Σολωμού Στουρνάρα – παλαιότερα πλατειας εξαρχείων και παρα πέρα ….
  Να του ρίξουμε εξαφανιζόλ μονο στα καρτούν πιάνει, να τους δίωξουμε ποιός να τους δεχτεί, να τους κάνουμε έλληνες … κομμάτι δύσκολο …. Τι μας μένει ? τι ακριβώς ?

  Ιδιωτικές φυλακές σε ξερονήσια, διαχειρηση απο ιδωτικά σώματα ασφαλείας (δειτε τι σημαίνει Blackwater και σια …) απόλυτη εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής και θα δειτε σε χρονο dt μια ήσυχη – ειδυλιακή αθήνα – επιστροφή στο όμορφο (& ήσυχο) παρελθόν …. Ναι ναι ναι … ακούω ήδη όλους εσας τους προοδευτικούς αριστερούς ουμανιστές καλιτέχνες (τύπου Μαινα) και βάλε …. να ουρλιάζετε – να φρικάρετε …. έλα όμως που η λύση μου έχει αποτέλεσμα και η δική σας καταστροφή και μαύρα χάλια …

  Σκεφθείτε την περιοχή του κέντρου το 80 το 90 το millennium και το σήμερα …. εξέλιξη κατηφόρα αρνητική απαξιωτική για ανθρώπους – γειτονιές – για όλα και τα πάντα …. τι σας πείθει οτι η τάση δεν θα συνεχίσει ? εμένα με πειθει για το αντιθετο το γεγονός οτι όπου εφαρμοστηκε η συγκεκριμένη οπτική που ανέφερα (και που δεν μου ανήκει φυσικά ) τα αποτελέσματα ησαν ορατα και δεδομένα σε συντομο χρόνο … σε παγκόσμια κλίμακα ….

  Τι εμποδίζει λοιπόν να εφαρμόσουμε την ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ?

 75. ..προφανως η δουλεια που εχεις σ’αυτο το κοσμο (απο την μερια του μεσου 20χρονου οπως εγω) κ. Μαινα ειναι:
  1. να με κανεις να γελαω στη παιδικη μου ηλικια με τους μεν και τους δε (δε θα ξεχασω τη κορυφαια ατακα «επεσα με το κεφαλι.. μη σπασω κανα χερι κανα ποδι!» λολ) και
  2. να σε κλεβουν και να τρως ξυλο.
  Σε προτιμουσα στο πρωτο ρολο.
  ..αν και βλεπω συνδεονται οι ρολοι σου μεσω αυτης της ατακας.. και μπορω να σου υπογραψω οτι οσο περναν τα χρονια και θα γερνάς (οπως ολοι μας αλλωστε) θα επιμενεις ολο και πιο πολυ στον δευτερο ρολο αν συνεχισεις να λειτουργεις στην Αθηνα οπως λειτουργουσες 20 χρονια πριν..
  εναλλακτικο σχολιο:
  Κριμα που βρεθηκαν αυτοι οι 2 Ελληνες εκει. Απορω και πως βρεθηκατε εκει τοσοι Ελληνες. Ουτε σε φεστιβαλ Ελληνισμου στη Μελβουρνη να ησασταν.. Κριμα γιατι δε λειτουργησε η φυσικη επιλογη.. αλλα τι λεω.. στο τελος αυτη παντα λειτουργει.. Με γεια τα καινουργια μυαλα κυριε. Ποτε δεν ειναι αργα για καινουργια βιωματα. (ειστε αρκετα μεγαλυτερος μου αλλα δεν μπορω να μη σας βλεπω σαν ενα παιδακι που μαθαινει το κοσμο, εφοσον αυτα που μαθατε εσεις απο το περιστατικο αυτο εμεις τα Ελληνακια της Αθηνας-της αθλιας αυτης πολης που φτιαξατε για μας- τα εχουμε μαθει 3 χρονια πριν, 5 χρονια πριν καποια και 10 χρονια πριν..)

 76. Ζω στην Γ΄ Σεπτεμβρίου από το 2007. Επέλεξα αυτόν τον δρόμο γιατί από την βεράντα μου χαμογελάει κάθε πρωί ο Παρθενώνας, βρίσκομαι σε τρία λεπτά στο αρχαιολογικό μουσείο και βρίσκομαι δίπλα στην βιβλιοθήκη της αρχιτεκτονικής σχολής του Πολυτεχνείου. Πάνω από όλα σαν εργένισσα επέλεξα να ζω εδώ γιατί (μέχρι πρόσφατα) έβγαινα όποια ώρα ήθελα, γύρναγα όποια ώρα ήθελα. Ένοιωθα ανεξάρτητη και ασφαλής στα όρια της ελευθερίας που έχει κάθε γυναίκα που κυκλοφορεί μόνη στους δημόσιους χώρους του κέντρου σε μια δυτική μεγαλούπολη.
  Ωστόσο, τον περασμένο Ιούλιο στις 11:30 έπεσα θύμα στραγγαλισμού και ξυλοδαρμού στον δρόμο μου, με αποτέλεσμα να χάσω την φωνή μου και την κινητικότητα για κάποιους μήνες. Συγκεκριμένα κάποιοι με άφησαν αναίσθητη για να ληστέψουν την τσάντα μου που είχε μόνο είκοσι ευρώ και ένα κινητό
  Από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας ανακάλυψα ότι πήραν σε είκοσι λεφτά τριάντα τέσσερα τηλεφωνήματα. Συνεπώς γνωρίζω την εθνικότητα των ανθρώπων αυτών.
  Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια εκ μέρους μου να επεξεργαστώ το συμβάν με λογική για να μην μου αφήσει κατάλοιπα μισανθρωπισμού, θυμού και φοβίας.
  Συνέχισα να μένω στον ίδιο δρόμο, γνωρίζοντας ότι η αιτία της κατάστασης του κέντρου της Αθήνας είναι καθαρά πολιτική. Έχει τις ρίζες της στην παγκοσμιοποίηση, σε διακρατικές συμφωνίες και ασυμφωνίες και σε κυβερνητικές αποφάσεις. Είμαστε θύτες και θύματα, έλληνες και μετανάστες μιας λάθους μεταναστευτικής πολιτικής. Η αιτία δεν είναι ο «άλλος» αλλά το πολιτικό μας σύστημα.
  Ωστόσο, σκοπός μου δεν είναι να καταθέσω πράγματα χιλιοειπωμένα αλλά να περιγράψω μια πρόσφατη εμπειρία μου.
  Χθες στην γωνία του τετραγώνου μου μαχαίρωσαν ένα παλληκάρι. Ο δρόμος μου κατακλίθηκε από δημοσιογράφους κανάλια κατοίκους και περαστικούς. Και ενώ η γειτονιά κατέθετε λουλούδια πάνω στο νωπό αίμα του παλικαριού, μαζεύτηκαν καμιά διακοσαριά άτομα με την πρόφαση ότι θα «δώσουν» την Ελλάδα στους έλληνες. Μέχρι τις πέντε η ώρα η θλίψη για το παλληκάρι ξεχάστηκε από τις διμοιρίες των μάτ που κατέκλεισαν τα πεζοδρόμια και τις μηχανές ΕΚΑΒ που ήρθαν γιατί τα άτομα αυτά αποφάσισαν να κάνουν πορεία «πλακώνοντας» ωστόσο και μερικούς μετανάστες στο ξύλο.
  Πριν μερικούς μήνες οι «γνωστοί άγνωστοι» που προστάτευαν με την σειρά τους απεργούς πεινάς στο μέγαρο Υπατίας, δρούσαν με παρόμοιο μένος ενάντια στις βιτρίνες και στους κάδους απορριμμάτων. Τελικά πάνω στην θλίψη, το πένθος, την εξαθλίωση ελλήνων και μεταναστών ο δρόμος μου συγκεντρώνει όλα αυτά τα άτομα που δηλώνουν ιδεολόγοι και προστάτες των μεν και των δε, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερο την αστυνομία και τα μάτ.
  Σήμερα πλέον δηλώνω τον εαυτό μου ως πολιτιστικό μετανάστη. Φεύγω από τον αγαπημένο μου δρόμο, όχι γιατί φοβάμαι για την ζωή μου αλλά γιατί δεν αντέχω να ζω σε ένα δρόμο που κατακλύζεται κάθε λίγο και λιγάκι από ματ, σε οδομαχίες που δεν με αφορούν και που σε τίποτα δεν μου προσφέρουν την ελάχιστη προστασία που χρειάζομαι σαν ένας ανεξάρτητος πολίτης μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης.

 77. Αγαπητε κυριε Μαινα την καλησπερα μου και απο εμενα. Πρωτη φορα τυχαινει να διαβαζω αρθρο σας και ειλικρινα μπορω να πω πως μ’αρεσε πολυ, για τον εξης λογο,το οτι μιλατε κατευθειαν στην καρδια!
  Ειμαι κ εγω κατοικος του κεντρου της Αθηνας και συγκεκριμενα μενω στα Σεπολια ή καλυτερα μαλλον εκει ειναι το πατρικο μου ,μιας και επειδη σπουδαζω στην επαρχια. Δεν εχω κ παρα πολυ καλες αναμνησεις απο τα παιδικα/εφηβικα μου χρονια. Οι γονεις μου ,δυσκολα να με αφησουν να βγω εξω το βραδυ ,οχι επειδη ηταν αυστηροι,αλλα επειδη φοβοντουσαν για ολα αυτα που συνεβαιναν εκει εξω… Μπορει να ημουν μικρη και να μην καταλαβαινα ότι ηθελαν το καλο μου…αλλα πλεον συνειδητοποιω πως ειχαν απολυτο δικιο μιας και πλεον εχω δει με τα ιδια μου τα ματια να συμβαινουν πραγματα που δεν φανταζεται ανθρωπινος νους.
  Πριν 10 χρονια ,το κεντρο (πιο συγκεκριμενα η Ομονοια) θεωρειτο οτι ειχε τα καλυτερα φροντιστηρια σε θεμα καθηγητων ,στα οποια πηγαιναν τα δυο μεγαλυτερα αδερφια μου. Μετα απο 10 χρονια..ειλικρινα ουτε που θα φανταζοταν κανεις για το πως καταντησε το κεντρο. Σχεδον τις περισσοτερες φορες, οταν τελειωνα το μαθημα από το φροντιστηριο, ερχοταν ή ο πατερας μου να με παρει ή και καποιες φορες τα αδερφια μου…και αυτο που αντικριζα καθε φορα (κανοντας την διαδρομη Σολωνος εως τον σταθμο του ηλεκτρικου) με εκανε να αναρωτιεμαι αν θα πρεπει να συνεχισω να μενω στο κεντρο ή να πω στους γονεις μου ότι πρεπει να φυγουμε απο εδω… Εβλεπα μπροστα στα ματια μου ναρκομανεις να παιρνουν κανονικα την δοση τους και οι αστυνομικοι να ειναι λιγο πιο περα να τους βλεπουν και να μην κανουν τιποτα.
  Δεν εβγαζα το κινητο μου ,ουτε και φορουσα καποιο κοσμημα αξιας γιατι φοβομουν.
  Οταν ειχε γινει το περιστατικο με τον Αλεξη ,γνωριζω πολυ καλα πως ηταν η Ομονοια για καποιες ημερες ..ισως και εβδομαδες. Διμοιριες των Ματ ανεβοκατεβαιναν στην Σολωνος (και όχι μονο) λες και ειχαμε χουντα. Θυμαμαι πολυ καλα αυτες τις μερες και ειλικρινα ραγιζει η καρδια μου.
  Τα Χριστουγεννα ειχα ερθει Αθηνα για να τα περασω με την οικογενεια μου. 🙂
  Μπορει να ειχαμε Χριστουγεννα αλλα η πολη δεν γιορταζε, που ηταν το χριστουγεννιατικο δεντρο στο Συνταγμα; που ηταν το καρουζελ; Ολα εσβησαν….παει…..
  Λυπαμαι παρα πολυ για το πως καταντησε να ειναι ετσι το κεντρο… Μακαρι να μπορουσαμε να κανουμε κατι γι’αυτο και όλα να αλλαζαν προς το καλυτερο…

 78. Πλέον δε μένω στην Αθήνα αλλά στο πύργο Ηλείας…. Έμενα στη πλατεία Βικτωρίας εν έτη 1987 Αριστοτέλους 27, πιο κέντρο δε γίνεται!!! Και τα βράδια κάναμε βόλτα στη πλατεία καθόμασταν στα παγκάκια… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ εε?? Με πονά πολύ που κατάντησε έτσι αυτή η περιοχή… θέλω βόλτα στη πλατεία στη Μιχαηλ Βοδα στη Ιουλιανου και στη Ηπειρου…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here