Επίσκεψη Κέρι στη Μόσχα

0
2

 

Στη Μόσχα μετέβη σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  Τζον Κέρι, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Στόχος της επίσκεψης είναι η άμβλυνση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε οποιαδήποτε πολιτική μετάβαση στη Συρία και επίσης όσον αφορά το ποιες οργανώσεις των αντιπολιτευόμενων θα μετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ειδικότερα, ΗΠΑ και Ρωσία αναμένεται να αποφασίσουν επισήμως για τη διοργάνωση, η οποία ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, μιας νέας διεθνούς συνόδου στις 18 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη μεταξύ των χωρών που στηρίζουν την συριακή αντιπολίτευση και αυτών που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών σπεύδει για να συζητήσει με τους Ρώσους ηγέτες τα σχέδια για την προσεχή σύνοδο της Διεθνούς Ομάδας υποστήριξης στη Συρία στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή», δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κέρμπι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here