Επίσπευση του Eurogroup σχεδιάζει ο Ντάισελμπλουμ

1
4
Óôéãìéüôõðï áðü ôçí Ýêôáêôç óýíïäï ôïõ Eurogroup óôéò ÂñõîÝëëåò ôçí ÔåôÜñôç 11 Öåâñïõáñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)

 

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την προετοιμασία της ελληνικής θέσης γίνονται στις Βρυξέλλες, όπου έχουν παραμείνει από χθες ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σχεδιάζει να επισπεύσει τη συνεδρίαση του Εurogroup κατά μια μέρα, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή αντί για το Σάββατο.

Grexit στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής σε περίπτωση αδιεξόδου

Η τελική απόφαση για την επίσπευση ή όχι θα ληφθεί σήμερα, ενώ αν γίνει τελικά την Παρασκευή και υπάρξει συμφωνία, τότε θα ακυρωθούν οι Σύνοδοι Κορυφής της ευρωζώνης και της ΕΕ, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Κυριακή.

Εάν δεν βρεθεί λύση, τότε θα ακολουθήσει και νέα, τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup το Σάββατο, ενώ αν αποτύχουν οι εργασίες των υπουργών Οικονομικών και το Σάββατο, τότε θα γίνουν οι σύνοδοι, αλλά πλέον το βασικό σενάριο θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Στις Βρυξέλλες, μετά το χθεσινό τελεσίγραφο των εταίρων προς την κυβέρνηση, όλοι έχουν επίγνωση της κατάστασης και αυτό φαίνεται σαφέστατα και από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ενώπιον της ολομέλειας της Ευρωβουλής σήμερα το πρωί, όπου ανέφερε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μια συμφωνία «χωρίς νικητές και ηττημένους», διαφορετικά οι επιπτώσεις μιας αποτυχίας θα είναι οδυνηρές για την Ελλάδα, την ευρωζώνη -και από γεωπολιτικής άποψης.

Πηγή: Deutsche Welle

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η διάλυση της Ευρωζώνης είναι μόνο θέμα χρόνου. Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά = Ρωσία, από το δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα. (Δανιήλ 11:27)] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [η εχθρότητα προς τους Χριστιανούς]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [αυτό σημαίνει κρίση, η οποία θα επισκιάσει την Μεγάλη Ύφεση, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]». (Δανιήλ 11:28, 29α)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here