Επιστήμονες, εργαζόμενοι και δικηγόροι με τις γραβάτες στα χέρια ενάντια στο ασφαλιστικό

0
13

 

Την… παράσταση στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο οποίο 7.000 περίπου άτομα διαδήλωσαν κατά του ασφαλιστικού, έκλεψαν οι δικηγόροι, καθώς κατά τη διάρκεια της πορείας έβγαλαν τις γραβάτες τους και τις κουνούσαν στον αέρα, ενώ στη συνέχεια τις κρέμασαν στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου σε μία συμβολική κίνηση.

Μπροστά από τη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία των επιστημόνων, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επιστήμονες αντιδρούν στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και απαιτούν να αποσυρθεί, καθώς όπως σημειώνουν, τους εξοντώνει και αφανίζει τον κλάδο τους, καθώς προβλέπει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδος.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από του υπουργείο Εργασίας, όπου ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι άνθρωποι που δεν βγαίνουν στο δρόμο αναγκάστηκαν να το κάνουν και θέλουν να δουν διάθεση από την κυβέρνηση για συζήτηση.

Την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς της Βουλή προχώρησαν εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ και των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here