Επιστρέφει το ΔΝΤ στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου

0
6

 

Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 18 Ιανουαρίου η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ μαζί με δεκαμελές επιτελείο,  για να ασχοληθούν με το ελληνικό ζήτημα και τα προβλήματα, που εμποδίζουν την υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, οι αξιωματούχοι του Ταμείου ελπίζουν να βρεθεί λύση για το ασφαλιστικό, παρά το χάσμα κυβέρνησης-θεσμών, μέχρι την ημέρα αποχώρησης των εκπροσώπων του ΔΝΤ από την Ελλάδα στις 30 του μήνα. Στόχος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τις πηγές να τονίζουν πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιστωτές θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή για το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως η «μητέρα των μαχών» και η έκβαση αυτού θα κρίνει και την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η συμμετοχή του «βρίσκεται στον αέρα», καθώς οι όροι που έχει θέσει δεν πληρούνται. Η συμφωνία για το ασφαλιστικό αναμένεται να αλλάξει τα πράγματα και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η βιωσιμότητα του χρέους, το ΔΝΤ θα παραμείνει εντός του προγράμματος, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here