Επιστροφή χρημάτων από επιδοτήσεις στη Seat εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση

0
5

 

 Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τη Seat, την ισπανική θυγατρική της Volkswagen, να επιστρέψει τις επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν για τα οχήματα ντίζελ, που φέρουν κινητήρες με λογισμικό που παραποιεί τους ελέγχους για τους ρύπους και τα οποία πουλήθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας προώθησης αποδοτικότερων αυτοκινήτων.

«Στο μέτρο κατά το οποίο τα αυτοκίνητα αυτά πουλήθηκαν χάρη στις επιδοτήσεις που δίνονταν στα αποδοτικότερα οχήματα, λογικά θα προτείνουμε την επιστροφή» του ποσού, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Βιομηχανίας Χοσέ Μανουέλ Σορία.

Ο Σορία αναμένει από τη Seat να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των οχημάτων που φέρουν το επίμαχο λογισμικό, εντός αλλά και εκτός της Ισπανίας.

Ο Ισπανός υπουργός διευκρίνισε ότι η πρόταση αυτή θα γίνει, ανεξαρτήτως των άλλων μέτρων που μπορεί να αποφασιστούν.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της El Pais, η ισπανική εταιρεία πούλησε 378.586 οχήματα το 2014 και περίπου 2 εκατομμύρια (βενζινοκίνητα και ντίζελ) τα τελευταία έξι χρόνια.

Η ισπανική κυβέρνηση εφάρμοσε το 2009 ένα σχέδιο – το οποίο έχει παραταθεί αρκετές φορές από τότε – με στόχο την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων της χώρας. Οι Ισπανοί καταναλωτές λάμβαναν επιδότηση 2.000 ευρώ από το κράτος αν αγόραζαν καινούριο αυτοκίνητο και απέσυραν το παλαιό τους όχημα, αρκεί να ήταν ηλικίας άνω των 10 ετών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here