Επιτέλους προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ – Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

  0
  3

   

  Συγκροτήθηκε σε Σώμα την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων έξι συνδικαλιστικών παρατάξεων.

  Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Σταμάτης Νικολόπουλος.

  Η σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

  Πρόεδρος : Νικολόπουλος Σταμάτης

  Α’Αντιπρόεδρος: Τσαλαπάτης Δημήτρης

  Β’Αντιπρόεδρος: Κυρίτσης Χρήστος

  Γεν. Γραμματέας: Νανά Νταουντάκη

  Ταμίας: Δημήτρης Κοτταρίδης

  Ειδικός Γραμματέας: Φιλιππάκης Γιώργος

  Μέλη: Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Μαζανίτης Χρήστος, Γιώργος Μηλιώνης, Σόνια Χαϊμαντά.

  Στην ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου επισημαίνονται μεταξύ άλλων ότι η συγκρότησή του απαντά στις επιδιώξεις της διαπλοκής, που θέλει τον Κλάδο σε ομηρία με ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία διαρκεί τουλάχιστον μια πενταετία με αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις, καθεστώς ατομικών συμβάσεων, κατάργηση συλλογικών κατακτήσεων, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

  Θέτει ως προτεραιότητες την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εφημερίδες, στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ κλπ, τις πρωτοβουλίες για την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων που οφείλονται, την καταβολή των εισφορών στα δημοσιογραφικά ταμεία, τη διασφάλιση της εργοδοτικής εισφοράς (αγγελιόσημο) και την ενεργοποίηση ελέγχου όσων οφείλουν εργοδοτικές εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Στην αυριανή συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. ως άμεσες προτεραιότητες θα τεθούν: Το θέμα των ανέργων (Voucher), το βοήθημα Χριστουγέννων για τους άνεργους δημοσιογράφους και τα επείγοντα εργασιακά θέματα του κλάδου.

   

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:

  «Το σχέδιο ακυβερνησίας στην ΕΣΗΕΑ, που επεξεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή εργοδοτικά κέντρα, μαζί με τους εκπροσώπους τους, από τις εκλογές του Ιουνίου, έπεσε στο κενό.

  Στη σημερινή συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε αντιπροσωπευτική κατεύθυνση με τη συμμετοχή εκπροσώπων έξι συνδικαλιστικών παρατάξεων.

  Με αίσθημα ευθύνης η διοίκηση της Ένωσης, απαντά με τον τρόπο αυτό στις επιδιώξεις της διαπλοκής, που θέλει τον Κλάδο σε ομηρία με ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία διαρκεί τουλάχιστον μια πενταετία με αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις, καθεστώς ατομικών συμβάσεων, κατάργηση συλλογικών κατακτήσεων, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

  Αναρτήσεις στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. αποκαλύπτουν ότι ορισμένοι πρόθυμοι μεθοδευμένα επιχειρούν την απαξίωση της Ένωσης, όταν μάλιστα υπάρχουν σε εκκρεμότητα κλήσεις σε απολογία από τους οικονομικούς Εισαγγελείς για εκδότες και καναλάρχες.

  Το Δ.Σ. επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι προτεραιότητες του Κλάδου αφορούν επίσης την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στις εφημερίδες, στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, στα Δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ.λπ.), με ανυποχώρητη στάση στις θεσμικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που υπερασπίζονται το δημόσιο αγαθό της υπεύθυνης ενημέρωσης.

  Πολιτικές, που αντιστρατεύονται τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα, τους πόρους και την αυτονομία των δημοσιογραφικών Ταμείων, αποτελούν για τον Κλάδο αιτία πολέμου.

  Το Δ.Σ. με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, δύο, τριών και έξι μηνών, που οφείλονται σε όσους ακόμα εργάζονται. Την καταβολή των εισφορών στα δημοσιογραφικά Ταμεία, τη διασφάλιση της εργοδοτικής εισφοράς (Αγγελιόσημο), και την ενεργοποίηση ελέγχου όσων οφείλουν εργοδοτικές εισφορές σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

  Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., που ορίσθηκε αμέσως αύριο το πρωί άμεση προτεραιότητα έχει:

  1) Το θέμα των ανέργων (VOUCHER), που αναίτια εκκρεμεί, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από την άνοιξη του 2015 και πάντως τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

  2) Το βοήθημα Χριστουγέννων για εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους-μέλη μας και

  3) τα επείγοντα εργασιακά θέματα.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here