Επίθεση Τσίπρα κατά Μega – «Υιοθετεί​ς ψευδή σενάρια», απαντά ο σταθμός

0
127

Ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε τα ψευδή σενάρια που φέρουν το Μega να εξασφάλισε δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ σε μιά περίοδο που οι επιχειρήσεις -μικρές και μεγάλες- αγωνίζονται να αποκτήσουν ρευστότητα.

Η αλήθεια είναι ότι ο σταθμός ζητούσε δάνειο 10 εκατομμυρίων εδώ και ενάμισυ χρόνο και, τελικά, πήρε 8,5. Το υπόλοιπο 1,5 εκατομύριο κρατήθηκε ως προμήθεια από τις πέντε τράπεζες.

Για να δώσουν δε αυτά τα 8,5 εκατομμύρια ζήτησαν:
Πρώτον να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Μega κατά 10  εκατομμύρια.
Δεύτερον να παρασχεθούν  εγγυήσεις ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ. Τι σήμαινε αυτό; Ότι άθροισαν παλαιό δάνειο 88 εκατομμυρίων (που βρισκόταν σε ισχύ) με το νέο των 10 εκατομμυρίων (που εζητείτο) και δημιούργησαν νέο δάνειο 98 εκατομμυρίων, επί του οποίου επέβαλαν υψηλότερα επιτόκια!

Το Μega έδωσε τις εγγυήσεις αυτές, υποθηκεύοντας ακόμη και την ταινιοθήκη του -η αξία της οποίας αποτιμάται σε πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του ο σταθμός καταλήγει:

«Φανταζόμαστε ότι τουλάχιστον τώρα θα σταματήσει η προπαγάνδα περί δήθεν χαριστικού δανείου 98 εκατομμυρίων σε μια εταιρεία με θετικό EBIDTA 41,364,912, που σήμερα (αλλά και εδώ και 24 χρόνια) εξυπηρετεί κανονικότατα τις τραπεζικές της -και άλλες- υποχρεώσεις.

Εκτός πια και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος άλλος θα ήθελαν να κλείσει το Μega, διότι τους δυσαρεστεί η κριτική φωνή του.

Οι 500 εργαζόμενοι του σταθμού, αλλά και όλοι Έλληνες, θα το καταλάβουν αν συνεχιστεί το ίδιο παραμύθι και μετά από σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here