Επίθεση από τη Χίλαρι Κλίντον στον Ντόναλντ Τραμπ

0
3

 

Με αφορμή τη συντριβή του αεροπλάνου της EgyptAir, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον επιτέθηκε στον κυριότερο αντίπαλό της, τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως υποστήριξε η Κλίντον ο Τραμπ είναι επικίνδυνα απρόβλεπτος και δεν διαθέτει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κλίντον αξιοποίησε την τραγική απώλεια του αεροσκάφους της EgyptAir πάνω από τη Μεσόγειο, προκειμένου να τονίσει ότι ο Τραμπ δεν έχει τις ικανότητες να ενώσει τους συμμάχους των ΗΠΑ, ώστε ν΄ αντιδράσουν από κοινού στις παγκόσμιες απειλές.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά, ενώ χρειαζόμαστε σταθερότητα, δύναμη, αλλά και εξυπνάδα. Έχω καταλήξει ότι δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κλίντον.

«Μπορεί να λέει ό,τι θέλει» τόνισε αναφερόμενη στον αντίπαλό της έχοντας λάβει την απόφαση ότι δεν πρόκειται να του απαντά.

Κατά την άποψη της Κλίντον, η περίπτωση της εξαφάνισης του αεροσκάφους της EgyptAir ενισχύει την ανάγκη για την άσκηση ηγεσίας από τις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, η εξαγγελία του Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ έχει στείλει το λάθος μήνυμα στις χώρες με τις οποίες η Ουάσινγκτον πρέπει να συνεργαστεί στη μάχη κατά των ισλαμιστών. «Λέει πολλά προκλητικά πράγματα τα οποία καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την εδραίωση της διεθνούς συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας. Στέλνει ένα μήνυμα ασέβειας, ενώ το ίδιο αυτό μήνυμα καθιστά την κατάσταση στο εσωτερικό των (μουσουλμανικών) αυτών χωρών ακόμη πιο δύσκολη«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here