Επίθεση Γκάμπριελ στο AfD: Μου θυμίζει τον ναζιστή πατέρα μου

0
2

 

Με τους Ναζί συγκρίνει τα μέλη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, του ξενοφοβικού γερμανκού κόμματος, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξή του στο μιντιακό συγκρότημα Funke Media Group, ο Γκάμπριελ τονίζει πως το AfD, που έχει προκαλέσει οργή στην πολιτική ζωή της χώρας με μία σειρά από προκλητικές δηλώσεις εναντίον των μεταναστών και των Μουσουλμάνων κατά τους τελευταίους μήνες, έχει ακριβώς ως στόχο του να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις.

Όπως σημείωσε χαρακτηρισιτκά ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας «ό, τι ακριβώς λένε αυτοί, το έχω ακούσει—για να είμαι ειλικρινής—από τον ίδιο μου τον πατέρα, ο οποίος ήταν ναζιστής μέχρι την τελευταία του πνοή».

Ο Γκάμπριελ τονίζει πως ορισμένα μέλη του AfD αντιτίθενται στις κοσμοπολιτικές και φιλελεύθερες αξίες της μοντέρνας Γερμανίας. «Θέλουν να επιστρέψουμε στην καταπιεσμένη παλιά κοινωνία της Δυτικής Γερμανίας του 60, όταν οι γυναίκες ήσαν ακόμη κλεισμένες στα σπίτια κι οι ξένοι, οι ομοφυλόφιλοι κι οι λεσβίες θα έπρεπε να είναι αόρατοι, και στις μπυραρίες τα βράδια τραγουδούσαν στρατιωτικά θούρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here