Επίθεση Γεροβασίλη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

0
4

 

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η  κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με τη στάση τους στον διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, καταλογίζοντάς τους αμηχανία και μικροπολιτική.

Σε δήλωσή της στο Real.gr,  η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι «αντιμάχονται την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους» και επισημαίνει ότι μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μεταρρύθμισης «είναι μια χρυσή ευκαιρία για την αντιπολίτευση να συμμετέχει σε έναν εποικοδομητικό και εθνικής σημασίας διάλογο για την τελική διαμόρφωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Κυρίως όμως, με τις προτάσεις της, να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας».

«Παρατηρώ την αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματικότητα ενός διαλυμένου, από την πενταετή διακυβέρνησή τους, ασφαλιστικού συστήματος. Έχοντας εφαρμόσει έντεκα περικοπές μεταξύ 2010 και 2015, και ταυτόχρονα στραγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, με καταστροφικές πολιτικές όπως εκείνη του PSI, είναι απολύτως λογική η αμηχανία τους», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι χωρίς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση «θα βρισκόμασταν μπροστά στην προοπτική μίας ακόμη οριζόντιας μείωσης, δίχως να εξασφαλίζεται βιωσιμότητα στο σύστημα».

«Αλλά ακόμη κι αν την απορρίπτει εντελώς, ας μας πει ποια εναλλακτική λύση προτείνει για τη βιωσιμότητα του συστήματος και την άρση των διογκωμένων αδικιών, από τα πρόσφατα μνημονιακά χρόνια. Αν πάλι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προτιμούν έναν αέναο κύκλο οριζόντιων μειώσεων, ας μας το πουν», προσθέτει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here