Επίθεση Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας

0
7

 

«Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικο πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ επιτιθέμενος στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, από το 10ο ολοήμερο σχολείο στην Αργυρούπολη το οποίο επισκέφθηκε το πρωί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέθεσε πως δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα αυτών των σχολείων, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιοτητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας, τις οποίες και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες από εδώ και στο εξης. Επιπλέον, ζήτησε να ενημερωθεί από τους δασκάλους για το πώς βιώνουν τα παιδιά το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης, καθώς και ποια θα είναι τα μαθήματα που θα σταματήσουν να διδάσκονται με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, ενώ τόνισε πως όταν είχε δει το πρόγραμμα αυτό είχε εντυπωσιαστεί από την καινοτομία.

«Προβληματίζομαι όταν μια δημιουργική πρωτοβουλία δεν αντιμετωπίζεται με το πρίσμα αυτό. Αξιολογήθηκε ποτέ για να ανασταλεί ή να περικοπεί η λειτουργία του;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, με τους δασκάλους να απαντούν αρνητικά και να αναφέρονται στο ζήτημα του ωραρίου, το οποίο, όπως είπαν, θα δημιουργήσει πλέον πρόβλημα στους περισσότερους εργαζόμενους γονείς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε, επίσης, να μάθει και για την ποιότητα των βιβλίων, αλλά και για το αν οι δάσκαλοι αξιολογούν και αυτοί τα βιβλία.

«Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά. Δεν θέλω να γυρίσουμε έπειτα από 15 χρόνια και να πούμε χάσαμε μια γενιά παιδιών. Είναι λάθος να καταργούμε τέτοιες επενδύσεις στην παιδεία» σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here