Επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου – Μία νεκρή – Δεν αποκλείεται τρομοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ)

0
15

 

Μία 60χρονη γυναίκα είναι νεκρή και άλλα πέντε άτομα τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, στην Πλατεία Ράσελ εκεί που στις 7/7 υπήρξε αστυνομική επιχείρηση για την εξουδετέρωση βόμβας.

Ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι λίγο μετά τις 22.30 τοπική ώρα, συνελήφθη ως ύποπτος από τη μητροπολιτική αστυνομία, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη, ήταν σημαντικός παράγοντας στην επίθεση. Οι αστυνομικές Αρχές στη βρετανική πρωτεύουσα δεν αποκλείουν την τρομοκρατία ως πιθανό κίνητρο.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Φυσικά, στο στάδιο αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας ως κινήτρου, πρέπει επίσης να ερευνηθεί» δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου.

Ο ύποπτος είναι ένας 19χρονος ενώ δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία σχετικά μεαυτόν και τα κίνητρά του ακόμη. Επίσης η αστυνομία δεν απέκλεισε να υπάρχουν συνεργοί ούτε το ενδεχόμενο να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και για άλλους υπόπτους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here