Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση – Συνάντηση με Μάριο Ντράγκι στην ΕΚΤ

0
11

 

Στη Φρανκφούρτη όπου είναι και η έδρα της ΕΚΤ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε μία συνάντηση που διήρεσε περίπου 50 λεπτά, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκη σε δηλώσεις του κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να προγραμματιστεί η συζήτηση σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ για τους πρώτους έξι μήνες του 2015 σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός πρέπει, επιτέλους, να μάθει όλη την αλήθεια και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει».Μάλιστα, με αφορμή το ένα έτος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν, με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις, τον λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης, που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σήμερα, είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί η σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here