Επίθεση και γιαούρτια σε διαιτητές στο Περιστέρι – Δύο τραυματίες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
21

 

Περίπου 40 άτομα εισέβαλλαν σε σεμινάριο διαιτησίας στο Περιστέρι και τραυμάτισαν τουλάχιστον δύο άτομα! Πέταξαν μέχρι και καρέκλες!

Σε σεμινάριο που ήταν σε εξέλιξη στο Περιστέρι περίπου 40 άτομα αγνώστων στοιχείων μπήκαν στην αίθουσα και πέταξαν από κεσεδάκια με γιαούρτια (σ.σ. και αυγά και άλλα…) μέχρι και καρέκλες! Το αποτέλεσμα ήταν να έχει χτυπήσει ένας βοηθός (σ.σ. σκίσιμο στο μάτι από αντικείμενο με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για κεσεδάκι με γιαούρτι που τον πέτυχε) και άλλος ένας βοηθός στο πόδι του (σ.σ. από σπρώξιμο και πτώση του). Τουλάχιστον δύο τραυματίες δηλαδή. Ο ένας τραυματίας ήταν ο βοηθός της Football League, Δημήτρης Σαμοϊλης. Ο έτερος τραυματίας εμφανίζεται να είναι βοηθός της Super League Γιώργος Κουντουρέλης ενώ υπήρξε και πληροφορία και για τραυματισμού του βοηθού, Γιάννη Τουμπακάρη.

Επρόκειτο για σεμινάριο σε τέσσερις ΕΠΣ Λεκανοπεδίου που μετείχαν εκεί. Οι εισβολείς – που φορούσαν κουκούλες και κράνη και ενώ κάποιες πηγές αναφέρουν πως είχαν και σιδερολοστούς – φώναξαν συνθήματα κατά διαιτητών (σ.σ. Σπάθα), κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη και προκάλεσαν ζημιές και σε τζαμαρίες. Επίσης ακούστηκαν συνθήματα για ΕΠΟ και τον πρόεδρό της. Οι δράστες διέφυγαν από την έξοδο κινδύνου με τους security – που ήταν στον χώρο – να μην προλαβαίνουν να κάνουν το παραμικρό. Στο σεμινάριο ήταν και οι Παππάς, Παπαπέτρου και Σπάθας. Ένα άλλο στοιχείο είναι πως το σεμινάριο άλλαξε χώρο καθώς αρχικά ήταν να γίνει στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ορισμένες διαφωνίες και… ενστάσεις που υπάρχουν με τους χειρισμούς Βαρούχα, οδήγησαν στο να γίνει εκεί το σεμινάριο.

Το σεμινάριο αυτό ήταν από την ΚΕΔ φυσικά και δίδασκαν οι εκπαιδευτές Θάνος Νικολακόπουλος και Μπάμπης Μοιραδωράκης. Οι τέσσερις ΕΠΣ ήταν οι: ΕΠΣ Αθηνών, Πειραιά, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής ενώ γινόταν λόγος για 60 διαιτητές από Super League και Football League.

Έξαλλος ο Γκιρτζίκης, σε συνεχή επαφή με την αστυνομία

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ενημερώθηκε εκτενώς για το περιστατικό και από την πρώτη στιγμή. Ήταν έξαλλος και ενώ είναι μέχρι τώρα σε διαρκή επικοινωνία με την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Το ευτύχημα είναι πως δεν χτύπησε κανένας σοβαρά. Ωστόσο αυτή η… εισβολή προβληματίζει για τα καλά την Ομοσπονδία και σε όλα τα επίπεδα.

«Αυτή είναι η πραγματική… εγκληματική οργάνωση, δεν θα το αφήσουμε έτσι»!

Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας σε συζητήσεις που είχε με συνεργάτες του τόνιζε μετά το περιστατικό πως «αυτή είναι η πραγματική… εγκληματική οργάνωση. Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι! Θα πρέπει να ντρέπονται αυτοί που έκαναν ότι έκαναν απόψε. Χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο διαιτητές». Χαρακτηριστικό είναι πως ο κ. Γκιρτζίκης έκανε λόγο για ακόμα μία προσπάθεια να χτυπηθεί για τα καλά και εκ των έσω το ποδόσφαιρο…

Για αρκετή ώρα στον χώρο αστυνομικοί του Α.Τ. Περιστερίου

Από το Α.Τ. Περιστερίου βρέθηκαν αμέσως μετά το συμβάν εκεί αστυνομικοί. Έμειναν για αρκετή ώρα για να πάρουν καταθέσεις και να εξακριβώσουν το τι έχει συμβεί. Ένα σημαντικό ερώτημα που τέθηκε είναι εάν η αίθουσα είχε σύστημα καταγραφής ή εάν υπάρχουν κάμερες απ’ έξω ή στο σημείο γενικότερα.

Για τα επεισόδια εξέδωσε ανακοίνωση της ΕΠΟ που μιλά για εγκληματική οργάνωση και καλεί την πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα γεγονότων. Σήμερα το απόγευμα στο στόχαστρο κρανοφόρων και κουκουλοφόρων βρέθηκαν διαιτητές και βοηθοί διαιτητές των Ενώσεων Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που παρακολουθούσαν επιμορφωτικό σεμινάριο στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Οι 40 επιτιθέμενοι εκτός από απειλές και ύβρεις, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των συμμετεχόντων και προκάλεσαν τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις βίας. Καλεί την Πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και να βρει τα εγκληματικά στοιχεία εκείνα που έχουν στόχο τον εκφοβισμό τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Καλεί επίσης όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να υπερασπιστούν τους λειτουργούς του και συνεπώς και το ίδιο το άθλημα από τη στοχοποίηση που υφίστανται».

Δείτε τις φωτογραφίες από το χώρο:

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here