Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Πρ. Παυλόπουλος

0
12

Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο τελετών του ιδρύματος.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «όταν υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό κράτος δικαίου δεν υπερασπιζόμαστε ιδεολογίες, υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία στη ρίζα της, γιατί η Δημοκρατία είναι εκ φύσεως ανθρωποκεντρική, υπηρετεί τον άνθρωπο».

Χωρίς άνθρωπο, διαμήνυσε, δεν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά απ’ όσο ξέρω δεν υπάρχει και οικονομία. «Αν κάποιοι πιστεύουν το αντίστροφο, φοβάμαι πολύ ότι εκτός από την αφέλεια τους, κάνουν πολύ κακό στη Δημοκρατία, στο μέλλον του τόπου τους, αλλά και στο μέλλον της Ευρώπης και της ανθρωπότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην έννοια του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι διαθέτει μία αμφίδρομη σχέση με την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Όπως εξήγησε, «προκύπτει από αυτήν και ταυτόχρονα η εφαρμογή του παράγει αποτελέσματα που την επηρεάζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here