Επίθεση Καμμένου κατά Μπακογιάννη: Η ΝΔ υιοθετεί τουρκικά έγγραφα

0
9

 

Η δήλωση της τομεάρχου Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη στο Ρ/Σ Παραπολιτικά ότι το ΝΑΤΟ εξαίρεσε το Καστελόριζο, μετά από αίτημα των Τούρκων, από τις επιχειρήσεις του για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών πυροδότησε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Η Ντόρα Μπακογιάννη παρατήρησε επίσης ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται μέχρι τη Ρόδο και πως η συμμαχία έκανε σιωπηλά αποδεκτές τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Ο Πάνος Καμμένος σε ανακοίνωση του εξέφρασε «την σταθερή βούληση του για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση όλων των κομμάτων της Βουλής, «που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα».

«Έδειξα κατανόηση και δεν σχολίασα ότι ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δαβάκης υιοθέτησε τουρκικό έγγραφο στο ΝΑΤΟ, στο οποίο δεν έκανε καν αναφορά ο στρατιωτικός διοικητής του SHAPE. Δεν ανέμενα όμως ότι η κ. Μπακογιάννη, που έχει βαθιά γνώση των θεμάτων του ΝΑΤΟ, θα παραπληροφορείτο και θα αμφισβητούσε την ξεκάθαρη απόφαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ που ξεκαθαρίζει ότι περιοχές ενέργειας του SNMG2 είναι όλες οι περιοχές ροής προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Καστελόριζου. Όπως και πριν είμαστε στη διάθεση όλων των κομμάτων της Βουλής για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Καμμένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here