Επίθεση Ολάντ σε Μπαρόζο για τη Goldman Sachs

0
7

 

Eπίθεση στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντας «ηθικά απαράδεκτη» την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Στην ομιλία του με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Γαλλίας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Ολάντ έθιξε το θέμα Μπαρόζο, ενώ η γαλλική κυβέρνηση από χθες απηύθυνε έκκληση στον Μπαρόζο, ο οποίος είχε ηγηθεί επί 10 χρόνια της Επιτροπής των Βρυξελλών, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να εργαστεί γι’ αυτή την τράπεζα.

«Μήνυμα» όμως έστειλε και στον υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν απειλώντας να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση, αν δεν σέβεται την κυβερνητική «αλληλεγγύη» και την ανάγκη να «υπηρετήσει μέχρι το τέλος» χωρίς «προσωπικές και ακόμη λιγότερο προεδρικές φιλοδοξίες«.

«Ο σεβασμός σ’ αυτούς τους κανόνες σημαίνει παραμονή στην κυβέρνηση, ο μη σεβασμός σημαίνει μη παραμονή σ’ αυτήν«, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο Ολάντ έκανε επίσης γνωστό ότι δεν θα παραταθεί πέραν της 26ης Ιουλίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Δεν μπορούμε να παρατείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης επ’ αόριστον, δεν θα είχε νόημα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε πλέον μια δημοκρατία στην οποία ο νόμος εφαρμόζεται σε όλες τις περιστάσεις«, δήλωσε ο Ολάντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here