Επίθεση Τσαβούσογλου στην ΕΕ: Δώστε μας τα λεφτά τώρα

0
3

 

Νέες αιχμές κατά της ΕΕ εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με την οικονομική ενίσχυση προς την Τουρκία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση όσον αφορά στην εκταμίευση των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και να βελτιώσει τον τρόπο που θα διαθέσει αυτά τα κεφάλαια

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του Βίτολντ Βαστσικόφσκι, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η ΕΕ υποστηρίζει την Τουρκία πρόγραμμα ανά πρόγραμμα, μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια.

«Εάν αποφασίσετε να διαθέσετε αυτά τα χρήματα σε Σύρους μέσω προγραμμάτων, τότε τι θα συμβεί σε αυτούς τους ανθρώπους για ένα διάστημα 2 ετών; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν βασικές καθημερινές ανάγκες. Κάποιος πρέπει να είναι ρεαλιστής. Η ΕΕ πρέπει να είναι πιο ρεαλίστρια» σημείωσε.

«Υπάρχουν προσκόμματα σε αυτό το σκέλος της συμφωνίας, υπάρχει γραφειοκρατία» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Έχει καταγραφθεί μια μεγάλη πτώση στον αριθμό των παράτυπων μεταναστών. Καταμετρούσαμε 6.800 την ημέρα τον Νοέμβριο και αυτό μειώθηκε σε διψήφιους αριθμούς τις τελευταίες 15 ημέρες» τόνισε επίσης ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here