Επιβεβαιώνει η Αθήνα ότι κατατέθηκε νέα πρόταση στους θεσμούς

0
6

 

Επιβεβαίωσε κυβερνητική πηγή στην Αθήνα την πληροφορία ότι υποβλήθηκε πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Νωρίτερα, ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε δηλώσει ότι η Αθήνα υπέβαλε στους διεθνείς πιστωτές της αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την  χρηματοδότηση της χώρας.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει «αντιπρόταση» στους θεσμούς, «οι οποίοι τη μελετούν», δήλωσε η ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει στοιχεία για το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο απεσταλμένοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας εκ των οποίων είναι ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, βρίσκονται από χθες στις Βρυξέλλες για να αποτιμήσουν «τα περιθώρια» διαπραγμάτευσης ενόψει ενδεχόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές.  Ο κ. Τσακαλώτος  φέρεται να είχε συνομιλίες με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Οι νέες προτάσεις που υπέβαλε την Τρίτη προς τους δανειστές της η Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστες», μετέδωσε το  πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here