Επιχείρηση εκκένωσης από ακτιβιστές σε παραλία της Μυτιλήνης

0
8

 

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση παραλίας στη Μυτιλήνη, παρουσία δικαστή, 400 και πλέον πρόσφυγες θα μεταβούν με κλούβες στη Μόρια.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη βρίσκεται μέσα και έξω από τον χώρο στα Τσαμάκια, προκειμένου να συλλάβει τους μετανάστες. Παρών είναι και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Κατζανός, σύμφωνα με το emprosnet.gr.

Η αστυνομία δεν αφήνει τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στον χώρο, όπου είχε καταληφθεί εδώ και μήνες και συγκεκριμένα από τις αρχές του περασμένου χειμώνα, από ομάδες ακτιβιστών κυρίως του αντεξουσιαστικού χώρου υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «No border kitchen».

Στην παραλία μαγείρευαν και προσέφεραν φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες που έμεναν στη γύρω περιοχή ή θα έφευγαν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά.

Σταδιακά, ο χώρος μετατράπηκε σε έναν άτυπο καταυλισμό και ιδιαίτερα μετά την 20ή Μαρτίου και την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας, ο καταυλισμός μετατράπηκε σε χώρο παραμονής παράνομων μεταναστών από τη βόρεια Αφρική, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Αυτοί παρέμεναν εκεί για να διαφύγουν την καταγραφή τους και πιθανά την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία.

Οι μετανάστες αφού συλληφθούν, θα μεταφερθούν στη Μόρια για καταγραφή και τη συνήθη διαδικασία που προβλέπεται από τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here