Επτάωρη στάση εργασίας στα τηλεοπτικά Μέσα

0
4

 

Επτάωρη στάση εργασίας κήρυξαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) από τις 18.00 σήμερα Πέμπτη έως τη 01.00 της Παρασκευής, για τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στα τηλεοπτικά Μέσα καθώς και στα sites των τηλεοπτικών σταθμών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την τροπολογία του Ν. 4339/15, που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν:

«θεσμοθέτηση, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι, των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ».

«πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και τον Κώδικα Δεοντολογίας».

«υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ, στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και για όλους τους εργαζομένους στον κλάδο».
«διασφάλιση των πόρων των δημοσιογραφικών ταμείων και την απόσυρση του εκτρώματος Κατρούγκαλου που επιχειρεί, με την διάλυση του ασφαλιστικού ιστού, ακόμη και την κατάργηση της δημοσιογραφικής ιδιότητας».

«να σταματήσει οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα είτε επιδιώκεται από πολιτικές»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here