Γκιουλέν: Κατανοητός ο πειρασμός να δοθούν στον Ερντογάν όλα όσα θέλει

0
8

 

Mε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των The New York Times ο Φετουλάχ Γκιουλέν καλεί τις ΗΠΑ να μην τον εκδώσουν στην Τουρκία και καλεί τις αμερικανικές Αρχές να «αντισταθούν» στον «πειρασμό να δώσουν (στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν όλα όσα θέλει».

Ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας από το 1999 κατηγορείται από τον Ερντογάν ότι ήταν ο υποκινητής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Ο Γκιουλέν διαψεύδει για άλλη μια φορά τις κατηγορίες της Άγκυρας σε βάρος του, καταδικάζει την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κι επαναλαμβάνει ότι αντιτίθεται στη βία.

Εκφράζει εξάλλου τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τη στρατηγική του Τούρκου προέδρου ο οποίος «υποβάλλει τις ΗΠΑ σε έναν εκβιασμό, απειλώντας να μειώσει την υποστήριξή του στον συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

«Ο στόχος του: να επιτύχει την έκδοσή μου, παρά την έλλειψη αξιόπιστων αποδείξεων και χωρίς καμιά προοπτική μιας δίκαιης δίκης», τονίζει ο Γκιουλέν.

«Ο πειρασμός να δοθούν στον κ. Ερντογάν όλα όσα θέλει είναι κατανοητός, αλλά οι ΗΠΑ πρέπει να αντισταθούν» σε αυτόν, προσθέτει ο ιεροκήρυκας

Ο Γκιουλέν καταγγέλλει «την εξέλιξη της κυβέρνησης Ερντογάν σε μια δικτατορία» και για τις συνέπειες στην τουρκική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here