Έρευνα – σοκ : Με φτώχεια απειλούνται 26 εκατομμύρια παιδιά και νέοι στην Ε.Ε.

0
26

Με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό απειλούνται περίπου 26 εκατομμύρια παιδιά και νέοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ιδρύματος Bertelsmann.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 27,9% του πληθυσμού της ΕΕ που είναι κάτω των 18 ετών απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ μελανές είναι οι προοπτικές 5,4 εκατομμυρίων νέων που είναι άνεργοι, δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν βρίσκονται σε μαθητεία.

Το  κοινωνικό χάσμα στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερο μεταξύ Βορρά και Νότου, αλλά και μεταξύ νέων και ηλικιωμένων.

Μόνο στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, ο αριθμός των νέων που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε κατά 1,2 εκατομμύρια από το 2007, φτάνοντας τα 7,6 εκατομμύρια από 6,4 που ήταν.

Οι νέοι αυτοί ζουν σε νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος, υποφέρουν από σοβαρές υλικές ελλείψεις, ή μεγαλώνουν σε σπίτια όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει εισόδημα.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Άαρτ ντε Γκέους προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της τάσης. «Δεν αντέχουμε ούτε κοινωνικά ούτε οικονομικά μια χαμένη γενιά στην Ευρώπη. Η ΕΕ και τα κράτη-μέλη πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές των νέων», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here