Ερευνα της Marc: Ενας στους τρεις δανειολήπτες δυσκολεύεται με το δάνειό του

0
4

Η αγορά ακινήτων βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό σημείο της, όπως αποδεικνύεται και από την έρευνα που παρουσίασε η εταιρεία Marc,  στο πλαίσιο του συνεδρίου «Prodexpo».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θωμά Γεράκη, εμφανίζεται ολοκάθαρα η διστακτικότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων να προβούν σε αγορά ή πώληση κάποιου ακινήτου τα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλά και η αδυναμία πολλών να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

Ειδικότερα, στην ερώτηση εάν «εσείς (ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού σας) σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κάποια αγορά ακινήτου μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ή να κάνετε κάποια επένδυση σε ακίνητα (αγορά, ανέγερση)» μόλις το 4,5% απάντησε Ναι & μάλλον, ενώ Όχι & μάλλον όχι απάντησε το 94,9%.

Στην ερώτηση εάν «εσείς ή κάποιο μέλος του νοικοκυριού σας σκοπεύετε να προχωρήσετε σε κάποια πώληση ακινήτου την επόμενη τριετία» το 81,2% απάντησε Όχι & μάλλον όχι,  και Ναι & μάλλον ναι το 18,8% . Το 94,9% των ερωτηθέντων δεν ψάχνουν προς ενοικίαση κάποιο ακίνητο αυτή την περίοδο, ενώ μόλις το 5,1% ψάχνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here