ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν οι μισθωτοί τον Ιούνιο

0
8

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, παρατηρείται θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για πέμπτο σε σειρά μήνα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και για τον μήνα Ιούνιο, επισημαίνεται συνέχιση και σταθεροποίηση των τάσεων ανάκαμψης της αγοράς εργασίας, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες σχετικές εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίδοση του Ιουνίου 2016 είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Ιουνίου, από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, από τη σύγκριση των στοιχείων των μηνών Ιουνίου 2016 και 2015, προκύπτει για τον Ιούνιο 2016 θετικό ισοζύγιο 33.608 θέσεων εργασίας έναντι θετικού ισοζυγίου (8.590), τον Ιούνιο του 2015.

Παράλληλα και σε επίπεδο εξαμήνου, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 234.664 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα.

«Η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και οι προσπάθειές της για αύξηση της απασχόλησης, με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος του ελληνικού λαού, συνεχίζονται» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here