Ερντογάν: Δεν θα μας κάνει μάθημα δημοκρατίας η Δύση

0
6

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε «κάθε μάθημα περί Δημοκρατίας» εκ μέρους των χωρών της Δύσης αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία, μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα επί του ζητήματος ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκείνοι που επιχειρούν να μας δώσουν ένα μάθημα περί Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει κατ’ αρχάς να αναλογιστούν τη δική τους αισχύνη» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία στην Άγκυρα που μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι ο καιρός για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν έχει πλέον παρέλθει, ενώ υποσχέθηκε να καταπνίξει την εξέγερση που διαρκεί ήδη τρεις δεκαετίες.

Στο μεταξύ σε ότι αφορά στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο διεκδικούν το Γερεβάν και το Μπακού, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή του στο Μπακού μετά την επανέναρξη, την Παρασκευή το βράδυ, των εχθροπραξιών από τις οποίες έχουν βρει τον θάνατο τουλάχιστον 33 άνθρωποι στις δύο πλευρές ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 200 στρατιωτικοί, ανέφερε: «Το Καραμπάχ θα επιστρέψει μια μέρα, χωρίς καμιά αμφιβολία, στον αρχικό νόμιμο κάτοχό του, θα ενταχθεί (ξανά) στο Αζερμπαϊτζάν» προεξόφλησε.

Εκφράζοντας εκ νέου τα «συλλυπητήριά του» στους οικείους των Αζέρων «μαρτύρων», ο αρχηγός του τουρκικού κράτους τόνισε: «αυτή η καταπίεση δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον».

Η Άγκυρα, που διατηρεί στενούς πολιτιστικούς και γλωσσικούς δεσμούς με το Μπακού, αποτελεί έναν από τους κυριότερους εταίρους του Μπακού.

«Από την αρχή, η Τουρκία ήταν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν και θα παραμείνει στο μέλλον«, διαβεβαίωσε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «αδελφό» Ιλάμ Αλίεφ, τον ομόλογό του τού Αζερμπαϊτζάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here