Ερντογάν: Δώσαμε εννέα δις δολάρια για τους πρόσφυγες

0
10

 

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε από τη Χιλή ότι η χώρα του έχει δαπανήσει πάνω από 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποδοχή και φιλοξενία 2,5 εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

«Η Τουρκία έχει ανοίξει τις πόρτες της, χωρίς να κάνει καμία διάκριση, σε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έως σήμερα οι δαπάνες που έχουμε κάνει ξεπερνούν τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, έπειτα από συνάντηση που είχε με την χιλιανή ομόλογό του Μισέλ Μπατσελέτ.

Ο τούρκος Πρόεδρος έφθασε την Κυριακή στη Χιλή, πρώτο σταθμό της πενθήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης το Περού και τον Ισημερινό.

«Όλες αυτές οι τραγωδίες με πρόσφυγες που παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αυτές οι σοροί των ανθρώπων που χάθηκαν, αποτελούν σύμβολο αυτής της σύρραξης» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θέλω να υπογραμμίσω τον ρόλο της Τουρκίας μπροστά στην τεραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η υφήλιος» σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος Μπατσελέτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here