Ερντογάν – Μετά τη Γερμανία θέλει τώρα να συνετίσει και την Ολλανδία

0
3

 

Το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ κάλεσε τους πολίτες που ζουν στην Ολλανδία να το ενημερώνουν σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάποια προκλητικά ή προσβλητικά σχόλια για τον Τούρκο Πρόεδρο. Αυτό αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και ολλανδικές εφημερίδες που προσθέτουν ότι η κυβέρνηση της Ντεν Χάακ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη με το γεγονός.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως διέρρευσε ηλεκτρονικό μήνυμα που απευθύνεται σε όλες τις τουρκικές ομάδες, συλλόγους κλπ. και τους καλεί να παρατηρούν όλες τις αναφορές σε βάρος του Ερντογάν αλλά και τις συζητήσεις και αναφορές που γίνονται μέσω των social media

Η ολλανδική κυβέρνηση φέρεται εξοργισμένη με τη συγκεκριμένη πρακτική. μάλιστα ο ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν κατανοεί σε τι αποσκοπέι αυτή η ενέργεια και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η τουρκική κυβέρνηση.

Αν και το προξενείο κατάρχήν δεν ήταν διαθέσιμο να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη συνέχεια επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα ανακοινώνοντας ότι η συγκεκριμένη προτροπή έγινε από έναν συνεργάτη του προξενείου που επέλεξε μια «ατυχή διατύπωση», η οποία μπορει να δώσει λαβές για παρανοήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στη Γερμανία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του κωμικού Μπέμερμαν για ποιήμα του που σατίριζε τον Τούρκο Πρόεδρο ενώ μετά τις πιέσεις του κ. Ερντογάν  έχει επέμβει αυτεπάγγελτα και ο εισαγγελέας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here