Ερντογάν: Ο λαός θέλει τον θάνατο των «τρομοκρατών»

0
4
11a CNNi Europe Aircheck Has Neilsen Watermark...TVE can use.

 

«Συντελέστηκε ένα ξεκάθαρο έγκλημα προδοσίας και το αίτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής δεν μπορεί να απορριφθεί από την κυβέρνησή μας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στο CNN.

Η επαναφορά της θανατικής ποινής από την κυβέρνησή του για την τιμωρία των χιλιάδων συλληφθέντων σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ σημείωσε ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επαναφορά της θανατικής ποινής.

«Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν» επεσήμανε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN. «Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταΐζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια; Αυτό λένε οι πολίτες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα λάβει την απόφαση για επαναφορά ή μη της θανατικής ποινής, ανέφερε επίσης, τονίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον η Βουλή εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο, ο ίδιος θα κυρώσει τον νόμο.
«Τις επόμενες ημέρες το επίσημο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν»

Ο κ. Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι το επίσημο αίτημα για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.
Η Τουρκία καταγγέλλει ότι ο Γκιουλέν οργάνωσε το πραξικόπημα, ενώ εκείνος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here