Ερώτηση για τα πεπραγμένα της Σαββαΐδου κατέθεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

0
8

 

 Ερώτηση για τα πεπραγμένα της Κατερίνας Σαββαΐδου στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.

Επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου, ο βουλευτής σημειώνει ότι η κα Σαββαΐδου παρενέβη σε δικαστική απόφαση, ζητώντας επανέλεγχο προστίμου 78 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δίκη των τεσσάρων κατηγορούμενων στελεχών της Gennet A.E.

Πρόκειται, τονίζει ο κ. Καραγιαννίδης, για μία εξαιρετικά δύσοσμη υπόθεση τοκογλυφίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, στην οποία εμπλέκονται γνωστοί επιχειρηματίες, χρεοκοπημένες τράπεζες, πολιτικοί, πλήθος εφοριακών και οι δύο τελευταίοι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Εσόδων και της οποίας η καθυστέρηση μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει για το δημόσιο ταμείο και κατ’ επέκταση για τους ίδιους τους φορολογούμενους πολίτες.

Η θητεία της Κ. Σαββαΐδου, συνεχίζει, δεν σημαδεύεται μόνο από την προαναφερθείσα υπόθεση. Στις 12/1/2015 με απόφασή της έδωσε πολύ μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτό που προβλέπει η νομοθεσία, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% (ειδικός φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων) που εισπράττουν για λογαριασμό του Δημοσίου από τα διαφημιστικά που μεταδίδουν.

Σύμφωνα με το Ν. 3845/2010 ο ειδικός φόρος 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων εισπράττεται από τα κανάλια και αποδίδεται στο Δημόσιο τη δεύτερη ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί, καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για την επαγγελματική σταδιοδρομία της Κ. Σαββαΐδου, ότι μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, υπήρξε ανώτατο στέλεχος της διεθνούς ελεγκτικής και συμβουλευτικής εταιρίας PriceWaterhouseCoopers (PwC) με ειδίκευση στα φορολογικά ζητήματα.

Η εν λόγω εταιρία πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που έμεινε γνωστό ως LuxLeaks και αφορά μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here