Έρχονται αποκαλύψεις καταθέσεων και Περιουσιολόγιο κατά της φοροδιαφυγής

0
6

Νομοσχέδιο για την αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων στο εξωτερικό και το εσωτερικό αλλά και εφαρμογή του Περιουσιολογίου από το Νοέμβριο είναι τα επόμενα μεγάλα βήματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Κανένας φορολογούμενος δεν κινδυνεύει εφόσον μπορεί να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων του, όμως θα στοχοθετηθούν μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης, διαβεβαιώνοντας πως για το Περιουσιολόγιο οι ελεγκτικές Αρχές δεν θα εστιάσουν σε «μικρές και μεσαίες» περιπτώσεις αδήλωτων στοιχείων – όπως ένα χωράφι. Όπως τόνισε στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν εκείνοι που επί χρόνια απέκρυπταν περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας.

Στη συνέχεια είπε ότι θα υπάρξουν και επόμενες εφαρμογές του Περιουσιολογίου, και συνεπώς οι μικρομεσαίοι που δεν θα δηλώσουν αμέσως το σύνολο της περιουσίας τους θα έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν στη συνέχεια.

Αναφορικά με τις αδήλωτες αποταμιεύσεις εντός και εκτός Ελλάδος, ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι η νέα Βουλή θα δώσει κίνητρα και εκπτώσεις ώστε να πείσει τους καταθέτες να δηλώσουν τα χρήματά τους. Επανέλαβε ότι πέραν μιας φορολογικής επιβάρυνση δεν θα υπάρξει άλλος κίνδυνος για όσους κατέχουν νόμιμα ποσά.

Ο ίδιος, αποσαφήνισε πως η αμνήστευση των αδήλωτων καταθέσεων δεν θα απαλλάξει από τυχόν ποινικές διώξεις όσους έκρυβαν μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες (π.χ. λαθρεμπόριο), καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για αμιγώς φορολογική αλλά ποινική υπόθεση, η οποία αφορά τη Δικαιοσύνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here