ΕΣΕΕ: Χαμηλότερο εφέτος το κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού

0
3

 

Φθηνότερο κατά 2,4% θα είναι εφέτος το συνολικό κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, εφέτος οι καταναλωτές θα δαπανήσουν 77,9 ευρώ για να αγοράσουν τα παραδοσιακά νηστίσιμα είδη από 79,8 ευρώ πέρυσι.

Φθηνότερες τιμές καταγράφονται στα κατεψυγμένα θαλασσινά ενώ ακριβότερα κοστίζουν εφέτος ο ταραμάς και η λαγάνα.

Τη μείωση στις τιμές των θαλασσινών, κυρίως των κατεψυγμένων, καταγράφει η ερευνά τιμών του Ινστιτούτου Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Ειδικότερα από τις δειγματοληπτικές έρευνες προκύπτει ότι στις ιχθυαγορές, η μεσοσταθμική πτώση των τιμών στα θαλασσινά, κυρίως των κατεψυγμένων, είναι της τάξεως του 2,7%.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα προϊόντα που συνθέτουν το σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν αυξομειώσεις των τιμών, με καταγεγραμμένες υποχωρήσεις και ανοδικές τάσεις, με συνέπεια η μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού να κυμαίνεται στο 2,4%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here