Εσωκομματικό «θέατρο» για Τσίπρα -Λαφαζάνη -Ζωή η ψήφος εμπιστοσύνης

0
10

Ενταγμένη στο εσωτερικό παιχνίδι του Σύριζα είναι η πρωτοβουλία που ετοιμάζεται να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας  ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, μετά τις 20 Αυγούστου. Στόχος του είναι να στριμώξει τους 43 βουλευτές του, που καταψήφισαν το μνημόνιο, και κρυφή ελπίδα του -όσο και αν ακούγεται παράδοξο- να ρίξουν την κυβέρνηση.

Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να τους καταγγείλει ως αποστάτες και να προσφύγει αμέσως σε εκλογές, κόβοντάς τους από τις κομματικές λίστες.

Ωστόσο, τόσο η «Αριστερή Πλατφόρμα» όσο και οι «ελεύθεροι σκοπευτές» τύπου Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Βαρουφάκη, σχεδιάζουν την άμυνά τους. Οι περισσότεροι πιθανότατα δεν θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση, αλλά θα επιλέξουν το δρόμο της αποχής. Έτσι, και ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα δώσουν και ως αποστάτες δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν.

Πόσους Έλληνες ενδιαφέρουν  το εσωκομματικό «θέατρο» του Σύριζα; Ελάχιστους, προφανώς. Το σημαντικό είναι ότι η χώρα θα οδηγηθεί ταχύτατα σε εκλογές, ενώ οι πολίτες θα έχουν αρχίσει να νιώθουν στην τσέπη τους τα επίχειρα των νέων μέτρων,,,

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here