Έσπασε τα κοντέρ ανοησίας ο Μάρδας με τους Σύρους… επενδυτές!

0
4
Τριπλό «τζακ ποτ» πέτυχε η κυβέρνηση με τη μνημειώδη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για τους Σύρους πρόσφυγες, που μπορούν να μετατραπούν σε…επενδυτές.
Είχαν προηγηθεί η περιγραφή του αίσχους της Ειδομένης ως τιμητικής εικόνας για την Ευρώπη, από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, και η «κορυφαία» προειδοποίηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι «τα δύσκολα για την οικονομία πέρασαν, έρχονται τα χειρότερα».
Είναι φανερό ότι κάποιοι υπουργοί «χάνουν λάδια»… Και δεν το αντιλαμβάνονται καν, ώστε να προσέχουν. Αντίθετα, δείχνουν έμπλεοι αυτοπεποίθησης και δεν σταματούν να μιλούν δημοσίως. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν τους τραβά τα αυτιά για να τους επαναφέρει στην τάξη.
Έτσι, ο κ. Μάρδας βγήκε και μας πληροφόρησε ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες έχουν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες… Και δεν έμεινε εκεί. Πρόσθεσε ότι όποιος πρόσφυγας φέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα για να τα επενδύσει, θα τύχει ευνοικής μεταχείρησης.
Αν δεν τον άκουγα με τα αυτιά μου, ομολογώ πως δεν θα το πίστευα. Όποια γνώμη και αν έχω για τον άνθρωπο, δεν θα δεχόμουν ότι διαθέτει τέτοιο περίσσευμα ανοησίας. Και, όμως, τον είδα να μιλά με τον Γιώργο Αυτιά, του οποίου θαύμασα την αυτοσυγκράτηση. Δεν είναι και μικρό πράγμα να μη λιποθυμήσεις από τα γέλια, όταν ακούς υπουργό να περιγράφει τους δυστυχείς πρόσφυγες ως υποψήφιους επενδυτές.
Το ερώτημα είναι πώς τόσο ανεκδιήγητοι τύποι παραμένουν μέλη της κυβέρνησης. Αρκεί το γεγονός ότι είναι «δικά μας παιδιά»; Δεν καταλαβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας πόσο μεγάλη ζημιά του προκαλούν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here