Εθνικό πένθος στην Ιταλία – Στους 290 οι νεκροί

0
7

 

Εκατοντάδες οι νεκροί και οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του φονικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία ενώ οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια, αν και οι ελπίδες να βρουν επιζώντες έχουν ελαχιστοποιηθεί. Άλλες εννέα σοροί ανασύρθηκαν σήμερα στο Αματρίτσε, ανάμεσά τους τρεις σοροί που ανασύρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από το ξενοδοχείο Ρόμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο στο Αματρίτσε στους 230, στους οποίους περιλαμβάνονται κάτοικοι και τουρίστες.

Σήμερα κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στη χώρα, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες για τα θύματα της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που είναι μεταξύ των τριών πλέον πληγεισών περιοχών στα Απέννινα Όρη. Οι κηδείες τους θα γίνουν αργότερα σήμερα σε ένα γυμναστήριο στο Άσκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των Ορέων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι πλέον 290, από τους οποίους 230 στο Αματρίτσε, ενώ 379 τραυματίες νοσηλεύονται.

Κανένας επιζήσας δεν έχει βρεθεί από την Πέμπτη. Μετά τον σεισμό, πρωτοβουλίες αναλήφθησαν στις τέσσερις γωνιές της χώρας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να συγκεντρωθεί βοήθεια για τους πληγέντες.

Στο χωριό Ακούμολι, κοντά στο Αματρίτσε, μετά τις εκατοντάδες μετασεισμούς των τελευταίων ημερών, το έδαφος υποχώρησε κατά είκοσι και πλέον εκατοστά, ενώ θα χρειασθεί περίπου μια εβδομάδα για να επισκευασθεί η κύρια γέφυρα του δρόμου που συνδέει ό,τι έχει μείνει από το Αματρίτσε με τη γύρω περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here