Εθνικό Σχέδιο για την εργασία θα παρουσιάσει το Ποτάμι τον Σεπτέμβριο

0
9

 

Για περίπου 1,5 ώρα είχε συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο και μέλη της Διοίκησης στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση της ανεργίας, η μαύρη εργασία, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ασφαλιστικό και η λειτουργία των συνδικάτων.

Στo πλαίσιo της ανταλλαγής απόψεων και θέσεων στα νέα δεδομένα που φέρνει η συμφωνία με τους εταίρους, ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τη ΓΣΕΕ ότι το Ποτάμι έχει έτοιμο σχέδιο για μία νέα Εθνική Πολιτική για την εργασία με στόχο την αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος της ανεργίας, το οποίο θα παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στις προτεραιότητες του Ποταμιού είναι να υπάρξουν νέες διατάξεις για τη διασφάλιση των εργασιακών συλλογικών δικαιωμάτων.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

«Συζητήσαμε με την διοίκηση της ΓΣΕΕ για το γκρίζο τοπίο που υπάρχει σήμερα στις εργασιακές σχέσεις. Δυστυχώς κοινή εκτίμηση όλων μας είναι πως έχουμε εκτίναξη τόσο της ανεργίας όσο και της μαύρης εργασίας. Όλη αυτή η απερισκεψία που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών μας οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της μαύρης εργασίας και να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι μέσω των τραπεζών αλλά με μαύρο χρήμα.

Πρέπει να κάνουμε μία τεράστια κοινωνική και πολιτική προσπάθεια έτσι ώστε να επιστρέψουμε από τον Σεπτέμβριο σε κανονικές συνθήκες.
Νομίζω θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να επαναφέρει τα πράγματα στην κατάσταση προ του κλεισίματος των τραπεζών. Παρόλα αυτά όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε, και οι πολιτικοί και τα συνδικάτα«.

Στη συνάντηση, από την πλευρά του Ποταμιού παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, η βουλευτής Α’ Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και ο συντονιστής των τομέων Πολιτικής του κόμματος Γεράσιμος Γεωργάτος. Την ΓΣΕΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ι. Παναγόπουλος, ο αναπλ. Πρόεδρος Φ. Κολεβέντης, ο γ.γ Ν. Κιουτσούκης, ο αναπλ. γ.γ Αθ. Δανούσης, ο αναπλ. γραμματέας Οικονομικού Ευθ. Θεοχάρης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Μπαλού, το μέλος της Διοίκησης Π. Στέφανος και ο καθηγητής Γ. Αργείτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here