Ο Ολάντ απαντά στον Τραμπ: Η Γαλλία θα είναι πάντα Γαλλία

0
18

 

Τη σύσταση μιας μελλοντικής Εθνοφρουράς, στη μάχη κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η Εθνοφρουρά θα επιβαρυνθεί το έργο της προστασίας της χώρας τώρα που ο κίνδυνος και οι απειλές έχουν αυξηθεί μετά τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

 

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε πως η Εθνοφρουρά θα οικοδομηθεί από τις υπάρχουσες επιχειρησιακές εφεδρείες», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο τνω Ηλυσίων έπειτα από συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με κοινοβουλευτικούς που ειδικεύονται στο θέμα αυτό. Οι διευθετήσεις θα γίνουν αρχές Αυγούστου, προτού αρχίσει η λειτουργία του θεσμού η οποία αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.

«Οι όροι του σχηματισμού και η κατανομή των δυνάμεων προστασίας επί του γαλλικού εδάφους θα καθοριστούν ύστερα από συμφωνία με όλους τους (εμπλεκόμενους) παράγοντες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Ένα συμβούλιο για την άμυνα» θα συζητήσει για αυτή τη μελλοντική Εθνοφρουρά στις αρχές Αυγούστου και αναμένεται να ορίσει επακριβώς τη δύναμή της.

Ο σκοπός είναι να «καταστεί επιχειρησιακή το ταχύτερο δυνατό η συγκρότηση αυτής της δύναμης που θα τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας των Γάλλων», αναφέρει η ανακοίνωση του Ελιζέ.

Στο πλαίσιο αυτό, 15.000 έφεδροι αναμένεται να είναι διαθέσιμοι έως τα τέλη Ιουλίου έναντι 12.000 σήμερα.

«Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία», δήλωσε εξάλλου ο Φρανσουά Ολάντ απαντώντας στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως η Γαλλία δεν είναι πλέον η ίδια μετά την επίθεση στη Νίκαια και τη δολοφονία του ιερέα στη Ρουέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here